SÅLD
Linnéstaden, Skanstorget 5B

Charmig sekelskiftestvåa med lugnt gårdsläge och stor balkong! Suktar du efter stuckatur, takrosett, brädgolv, profilerade listverk och kakelugn, håll till godo! På köpet får du 3,10 meter till tak, smart förvaltade kvadratmetrar, öppenhet mellan vardagsrum och kök, sober färgsättning och ett oerhört populärt läge! Stabil och välskött förening där bredband ingår i avgiften.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 013:–
Boarea53 Kvm
Andel1.17209%

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Haga, Linné eller Vasastaden. Har du svårt att välja? Här är lägenheten som ligger mitt på det gyllene snittet. Med armlängds avstånd till allt. 1888 fick Skanstorget sitt namn efter närheten till Skansen kronan. Med endast någon minuts promenad befinner du dig högst uppe på toppen av berget med utsikt över hela staden. Det enda som behövs är en picknickkorg, gott sällskap och en härlig sommarkväll för att njuta av solnedgången. Lockar det med diverse uteserveringar behöver du inte gå längre än alldeles utanför portdörren. Runt om i kvarteret finns det något för alla. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig om du känner för att smita undan stadslivet för en stund och bara koppla av.

 

HALL

Redan i trapphuset infinner sig en riktigt bra känsla, välskött och tidsenligt renoverat. Två trappor upp väntar en stor välkomnande hall. Genast gör sig sekelskiftet påmint genom hela 3,10 meter till tak, profilerade listverk och bevarade brädgolv som pryder alla rum. Bra förvaring i tre garderober och ytterligare plats för större byrå eller skrivbord. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM OCH KÖK

Ett härligt rum där man i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på ett smakfullt sätt integrerat funktionerna i varandra. Väggarna är målade i sober varmgrå nyans som framhäver de välbevarade snickerierna. Stuckatur, takrosett, spegeldörrar, profilerade listverk, gjutjärnsradiatorer och brädgolv, sekelskifte av bästa slag. Höga fönster med överljus ihop med takhöjd om 3,10 meter skapar rymd. Helglasade pardörrar leder ut till den stora balkongen vänd mot innergården. 

Köket är inrett med vita skåpsluckor, hyllplan och bänkskivor i trä. Ovan arbetsbänken är det kaklat i vitt. Spis och fläkt i rostfritt samt integrerad kyl och frys. Bra plats för matbord. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum som ligger precis där man vill ha det, längst in i bostaden med höga fönster mot den knäpptysta innergården. Rymligt och trevligt disponerat med plats för dubbelsäng, sängbord, byrå etc. Väggarna är målade i en mörkblå nyans som fint framhäver de bevarade listverken. Längs ena väggen finns en stor garderob med skjutdörrar och hörnet pryds av en vacker kakelugn, tyvärr inte fungerande men än dock lika fin att vila blicken på. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Från hallen nås det rymliga badrummet. Inrett med vitt kakel på väggarna och målad plastmatta på golvet. Bra ytor ger plats för både badkar och tvättavdelning. Dessutom bra förvaring i intilliggande klädkammare/förråd. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, spegelskåp, badkar och tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade

Golv: Plastmatta

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea53 Kvm
Driftkostnader3 700kr/år
FöreningBrf Skanstorget i Göteborg
Avgift/månad3 013:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongBalkong
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda149 kWh/Kvm och år
Andel1.17209%
Lgh.nr.39
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1887-1907
Byggnadsår kommentar4 Byggnader
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTV via Canal digital och fiber via Ownit 1000mb/sek ingår i avgiften.

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 700kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.