SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 31

Unik sekelskiftestrea från 1900 med uteplats på lugn innergård. Med ett utmärkt läge mitt på Linnégatan ligger denna stilfulla lägenhet med stora sociala ytor och två lugna sovrum mot gården. Genomgående topprenoverad med nya ytskikt, nytt kök och nytt badrum. Renoveringen var genomgående där all el frästes in i väggar och tak, nätverk drogs till kök, vardagsrum, sovrum, tidigare sänkta tak höjdes, stuckatur restaurerades och altan med tillhörande utgång byggdes. Detta i kombination med bevarade originaldetaljer som stuckaturer, takrosetter, höga fönster, dörrar och golv är detta hem både en fröjd för ögat samt ett funktionellt boende. Inflyttningsklart hem med hiss och låg avgift där bredband ingår.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 557:–
Boarea93 Kvm
Andel4.50925%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Praktiskt hall med goda förvaringsmöjligheter i väggfasta garderober, vindsförråd och plats för avhängning. Vackert spröjsat fönster in mot köket i den gamla dörrnischen.

Väggar: Tapetserade

Golv: Kalksten från kräklingbo på östra Gotland 

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är ett stort rum som är enkelt att möblera. I fil med vardagsrummet finns köket och öppningen däremellan gör de två sociala rummen sammanlänkade. Två stora fönster ut mot myllrande Linnéstan ger vardagsrummet ett behagligt ljus. Fint skick på de bevarade originaldetaljerna i stuckatur, takrosett, listverk och fiskbensparketten.


Väggar: Målade vita

Golv: Fiskbensparkett i original (Naturlackat)

 

KÖK

Stort renoverat kök med hög stanard och en utformning utöver det vanliga med detaljer som vinkyl, bänkskivor i marmor och noga utvalda vitvaror. Behaglig färgsättning i ljusgrått och dessutom gott om plats för ett större middagsbord. Renoverat under 2017 med inredning från Marbodal. Fullutrustat med extra bred induktionshäll (NEFF), fullstort integrerat kylskåp (Neff), halvhög frys (Neff), inbyggd diskmaskin (Neff), fläktkåpa(Fjäråskupan) och vinkyl. Stänkskydd med vitt fasat kakel.

 
Väggar: Målade vita

Golv: Fiskbensparkett i original (Naturlackat)

 

SOVRUM 1

Med fönster mot innergården och uteplatsen ligger sovrummet lugnt och privat. De höga platsbyggda garderoberna ger rummet goda förvaringsmöjligheter. Ett massisvt furugolv och stuckaturer i fint skick ger en härligt gedigen känsla.

Väggar: Målade i blå nyans

Golv: Massivt & skruvat furugolv

 

SOVRUM 2

Lugnt och rymligt sovrum med privat utgång till uteplatsen och innergården. Praktiskt utformat rum med plats för ytterligare förvarings- eller arbetsmöbler. 

Väggar: Målade vita

Golv: Massivt & skruvat furugolv

 

BADRUM

Rymligt och smakfullt renoverat badrum (2017) med genomgående noga utvalda detaljer och utformning. I kaklade nischer finns dusch och tvättpelare (Bosch). Badrummet är helkaklat med hexagonmarmor på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Förvaring i rejäl kommod från Aspen. Takdusch och handdukstork från INR. Utrustat med smart rörelsensor som dimmar lamporna till 50% vid rörelse på natten. 

Väggar: Helkaklade i vitt

Golv: Hexagonmarmor med underliggande golvvärme

 

Till lägenheten hör ett källarförråd

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Linnor förvärvade fastigheten ”Olivedal 15:5” år 2002. Föreningen äger två flerbostadshus som idag består av 23 bostadsrättslägenheter om totalt 1 874 kvm och 3 lokaler om totalt 166 kvm. De två bostadshusen uppfördes under 1902 efter ritningar av arkitekt Emil Björklund och är belägna på var sin sida om innergården och är dessutom förenade med en gångbro. Adresserna till föreningens bostäder är Linnégatan 31 och Nordhemsgatan 52. Brf Linnor är en mindre förening med alla dess fördelar. Både styrelsen och medlemmarna är engagerade i allas välbefinnande och fastighetens skötsel.

 

FÖRVALTNING

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Hagwalls sköter fastighetsförvaltningen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer Riksbyggens rutiner och rekommendationer när det gäller uthyrning i andra hand. Du måste alltid ha styrelsens tillstånd och ansökan skall ske skriftligen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen är ansluten till stadsnätet med fiber via ITUX. Valfriheten är stor via ITUX och boende kan välja själva vad de vill ha och vad de vill betala när det gäller de senaste digitala tjänsterna. Digital TV via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften (basutbud med 17 kanaler, 14 HD-kanaler, 1 Playtjänst). Bredband via A3/T3 ingår i månadsavgiften från april 2018 med hastigheten 100/100 Mbit. Medlemmar kan få upp till 1000/1000 Mbit bredband mot tillägg.

 

PARKERING

Bostadsrättsföreningen Linnor har inga egna parkeringsplatser. De parkeringsplatser som finns att tillgå är boendeparkering M4 som går att ansöka om via Göteborgs kommuns hemsida. Närliggande garage finns och där tillämpas en separat kö. Exempelvis på Prinsgatan eller tvärs över gatan i ”hemköps-huset”.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamma utrymmen som föreningen har är cykelrum, soprum, källare, innergård och trädgård mot Linnégatan. Trädgården mot Linnégatan 31 har renoverats, flera trädgårdsarkitekter har varit engagerade och tillsammans skapat ett trevligt slutresultat. Efter design av P Askroth har även stensättning, smidesgrindar och staket anlagts. Man valde även att montera pallkragar för odling på innergården.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en uppdaterad tvättstuga belägen på Nordhemsgatan. Tvättstugan är renoverad 2016. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Föreningen har under en längre tid haft oförändrade årsavgifter. Inför 2017 beslutade föreningen efter utrymme i ekonomin att sänka årsavgifterna med 15 %. Årsavgifterna ligger därmed fortsatt på låg nivå. Ekonomin är stark och föreningen har nyligen omarbetat villkoren för hyreslokalerna vilket resulterat i högre intäkter. De kommande årens underhåll kommer att täckas av den nuvarande budgeten. Hyreslokalerna står för ca 30% av de totala intäkterna till föreningen. Enligt årsredovisningen för 2017 uppgår föreningens lån till endast ca 3200 kr/kvm, vilket kan jämföras med snittet i området på ca 6000 kr/kvm.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har genom åren genomgått flera omfattande renoveringar där fastighetens råvindar gjorts om till lägenheter, balkonger har byggts, fasadrenovering samtidigt som tak är renoverat. Stensättning, smidesstaket med grindar och trädgård är det senaste tillskottet i föreningen.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades 2018.

Tidigare genomförda renoveringar innefattar:

2007 Fasaderna renoverades mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.

2009 Avloppsstammar filmades utan anmärkning. Stambyte skedde 1979.

2010 Omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil.

2011 Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.

2014 Linnégatan fick ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna samt nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar installerades på båda fastigheterna.

2015 Omfattande inventering samt fönsterbyte genomfördes.

2016 Genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkom i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning, smidesgrindar och staket efter design av P Askroth samt en fantastisk trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum. Porttelefoner vid entréer och svarsdosor i lägenheterna byttes ut.

2017 Översyn av föreningens värmesystem samt det installerades ett expansionskärl till värmesystemet för automatisk påfyllning. Åtgärder för ökad trivsel genomfördes i främst miljö- och återvinningsrum.

2018 En genomgång av föreningens yttre ytskikt. Resultatet var positivt och underhållsplanen revideras något. Optimering av värmsystem i fastigheten.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan och de närmsta åren planeras endast mindre arbeten som underhåll av dörrar och balkonger.

 

För mer information besök föreningens hemsida https://www.brflinnor.com

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea93 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Linnor
Avgift/månad3 557:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongUteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel4.50925%
Lgh.nr.24
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1900
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget / Bredband A3/T3

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.