SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20 A

Pampig sekelskiftestrea (möjlig 4:a) om 89kvm med fantastiskt hörnrum och unikt burspråk! 3,20 meter till tak, originalbrädgolv, detaljrika listverk, kakelugn (ej fungerande) och höga fönster med överljus. Minimalistiskt och påkostat citykök. Balkong med utgång från rofyllt sovrum. Ej hiss.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 590:–
Boarea89 Kvm
Andel4.68%
Våning2 av 3

RUMSBESKRIVNING

 

Historien om långgatorna går tillbaka till mitten av 1800-talet. Då präglades området främst av sin närhet till hamnen, och var därmed sjöfolkets gator. Nu, nästan 200 år senare, ett myllrande och pulserande stadsliv med kreativa startups, nyskapande koncept-restauranger och ett rikt kulturliv.

 

HALL

Två trappor upp välkomnas du in i lägenhetens hall, med bra ytor för avhängning och förvaring. Här ryms det gott om plats för ytterkläder och skor i både klädkammare och garderob med skjutdörrar.  

Väggar: Målade

Golv: Klinker

 

MATSAL

Hallen mynnar ut i det första av två stora rum i fil. (Idag används rummet som matsal, men annars passar det utmärkt som ett stort vardagsrum) Två höga fönster med överljus vända mot söder innebär mycket dagsljus! Originalbrädgolv, höga fotlister, vackra listverk, stuckatur, pardörrar och djupa dörrnischer. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Ett fantastiskt hörnrum med oerhört vackert burspråk! Höga fotlister och stuckatur ramar in rummet. Ena hörnet pryds av en dekorativ kakelugn (ej fungerande). Höga fönster åt två håll släpper in massvis av ljus! Idag används rummet som vardagsrum, men rummet skulle också bli ett av Linnéstans pampigaste sovrum! 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Via en inre hall nås det stilrena köket, renoverat 2012. Minimalistiskt påkostat citykök med släta skåpsluckor och högskåp i vitt och mörkgrått. Två höga fönster med överljus i söderläge. Vitvaror i form av spishäll, fläkt, integrerad ugn, diskmaskin samt kyl och frys. 

Väggar: Tapetserade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Pampiga parspegeldörrar skiljer av mot sovrummet, lugnt och tyst beläget mot föreningens trivsamma innergård. En rymlig garderobslänga med skjutdörrar sväljer det mesta i klädväg. Glasinfattade pardörrar öppnar upp mot balkongen. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BALKONG

Svart smidesräcke ramar in lägenhetens balkong som vetter mot den lugna innergården. Under sommarhalvåret en härlig förlängning av sovrummet, med plats för utemöbler och planteringar.

 

BADRUM

Rymligt badrum med badkar, vägghängt förvaringsskåp, toalett samt handfat med överhängande spegelskåp. 

Väggar: Kaklade

Golv: Plastmatta

 

Till lägenheten hör ett stort förråd på vinden.

 

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

 

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9:15, 9:18 och 9:19 år 2003. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta. Föreningens tre byggnader uppfördes mellan 1879-1889.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

Andrahandsuthyrning

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två innergårdar. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. Barnvagnsrum finns i portiken 18/20. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en gång på våren och en gång på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad hos Esplanad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Renovering

Föreningens hus genomgick under 1980-talet en grundlig ROT-renovering där bland annat avlopp- och elstammar byttes. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia.

2006: Trapphusen renoverades.
2012: målades taket om och fasaden på 16-gården.
2014-2015: Fönster mot gatufasaden byttes. OVK-besiktning.
2015-2016: Spolning och filmning av avloppsledningar under mark. Förebyggande och regelbundna mätningar av grundvattennivåer.

 

Kommande renoveringar

Föreningen har under 2018 upprättat en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2048. Följande större underhåll är planerat närmst kommande åren utöver mindre lagningsarbeten.

2019: Byte av pump för värmecirkulation, renovering rökkanaler, bättre belysning i allmänna utrymmen, byte av termostater/ventiler radiatorer. Lagning samt målning av ytskikt i allmänna utrymmen såsom soprum, källare.

I övrigt inga större åtgärder planerade de närmsta åren. Medel finns avsatta för dessa åtgärder.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag helt amorteringsfria. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter.

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 30 % av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 094 kr skuld/kvm bostadsyta. Efter försäljningen av föreningens sista hyresrätt finns idag ett oerhört stort överskott på föreningens kassa ca (6,5 msek) och detta är primärt avsett till framtida underhåll.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift (1163kr) och pantsättningsavgift (465kr) enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Idag finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2017 och föreningens kontaktperson 2018-09-04

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea89 Kvm
Våning2 av 3
Driftkostnader5 350kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad4 590:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn (ej i bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel4.68%
Lgh.nr.00204
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1889
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 750kr/år
Total driftkostnad 5 350kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.