SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 52

Ljus vindstvåa belägen högst upp i ståtlig sekelskiftesfastighet anno 1905! Charmfulla vindsattribut i form av takfönster, snedtak, murstockar och takkupor åt Majorsgatan. Öppet upp till nock innebär imponerande takhöjd! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör att lägenheten upplevs som social och ljus. Solid bostadsrättsförening med låg belåning, bredband ingår i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 923:–
Boarea50 Kvm
Andel3.00349%
Våning6/6

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Här kantras gatorna av små butiker, gallerier och bagerier i byggnader från tidigt 1900-tal.

Innanför de välbevarade fastigheterna längs med Linnégatan 52-62 ligger en av Göteborgs kanske mest populära innergårdar. En stor och trivsam gård med flera sittgrupper, lekplatser, dagis, tvättstuga, miljöhus, cykelparkering och förrådshus. Här i första huset i kvarteret ligger denna vindslägenhet full av karaktär! 

 

HALL

En halv trappa upp från entrén mot Linnégatan tar hissen dig hela vägen upp till våning 6! (trapphuset och hissen nås även via innergården, då helt utan trappsteg). I hallen finns det plats för jackor och skor. Härifrån nås även en rymlig klädkammare som inrymmer bra med förvaring. Charmfulla vindsattribut i form av takfönster, murstock och en väl tilltagen takhöjd. 

Golv: Klinker

Väggar: Målade

 

BADRUM

Till vänster om entrén ligger badrummet. Helkaklat med vitt kakel på väggarna och gråmålad linoleummatta på golvet. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, spegelskåp, handdukstork och badkar. Förberett för tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade

Golv: Linoleummatta

 

VARDAGSRUM OCH KÖK

Hallen mynnar ut i ett stort rum med imponerande takhöjd (öppet upp till nock), takfönster, snedtak, fönsterbräden i sten och murstockar. Takkupa åt Majorsgatan med tvåluftsfönster och halvmåneformat överljus. Stora sällskapsytor lämnar gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. 

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är både snygg och praktisk. Hemmet upplevs som socialt och ljust. Köket, som löper längs med rummets ena kortsida, erbjuder bra förvaring och arbetsytor. Maskinell utrustning i form av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett (nyslipad och oljad)

 

SOVRUM

Innanför vardagsrummet ligger sovrummet. Charmfull takkupa åt Majorsgatan med treluftsfönster och halvmåneformat överljus. Plats för dubbelsäng och byrå eller liknande. Högt till tak och fönsterbräda i sten.

Väggar: Målade

Golv: Parkett (nyslipad och oljad)

 

Till lägenheten hör ett förråd om cirka 4 kvm, placerat i gårdshuset. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea50 Kvm
Våning6/6
Driftkostnader5 669kr/år
FöreningKarl XII
Avgift/månad2 923:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
FörvaringsrumFörråd i gårdshuset
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda164 kWh/Kvm och år
Andel3.00349%
Lgh.nr.17
Lgh.nr. LMV1602

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 500kr/år
Försäkring2 169kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 669kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.