SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 12 B

Högt upp med otrolig utsikt över takåsar och grönområden ligger denna välrenoverade tvårummare. Balkongen är en saga för sig, men förutom den finns här fungerande kakelugn, renoverat både kök och bad och ett stort sovrum med rofyllt gårdsläge. Stark förening med låg belåning!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 523:–
Boarea59 Kvm
Andel6.19%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Väldisponerad hall med naturlig plats för avhängning och direkt access till klädkammare och garderob. Här finns även plats för mindre möblemang. 

Golv: I ytterhallen ligger en smakfull betongklinker och innerhallen brädgolv i original.

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Göteborgs kanske ljusaste vardagsrum, med stora fönsterpartier i rakt söderläge. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matsalsbord, här placerad så gästerna ska få bästa utsikten!! Rummet ramas in av höga fotlister, profilerade listverk och stuckaturer, och en finmejslad takrosett pryder takets mitt. Den fungerande kakelugnen är en oerhörd mysfaktor under de kallare månaderna. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Och så klart BALKONGEN! Från vardagsrummet når du lägenhetens bonusrum sommartid. Den är väl tilltagen för både soffdel och mindre cafémöbel för att kunna avnjuta frukosten, lunchen, middagen eller kvällsfikat i gassande sol. 

 

Sovrum

Stort sovrum med rofyllt gård-gårdsläge och behaglig färgsättning. Två höga fönsterpartier mot innergården. Stor platsbyggd garderobsvägg för bra med förvaring. Rummet ramas in av höga golvlister, profilerad listverk och stuckatur. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Kök

Mysigt kök med lugnt gårdsläge, en charmig rundad vägg och ett bevarat skafferifönster. Det finns delar i köket som vittnar om att detta är kökets ursprungliga placering, bland annat det gamla skafferifönstret och resterna av den stora stenplattan där den gamla gjutjärnsspisen en gång stod. 

Idag smakfullt renoverat, med klassiska ramluckor i behaglig grå färgsättning, luckor kontrasteras fint av den vita platsbygda skivan i stenkomposit och det vita kaklet i halvförband. Köksutrustning består i induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn (i praktisk arbetshöjd), inbyggnads kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror från 2018. 

Golv: Brädgolv i original 

Väggar: Målade

 

Badrum

Stilrent och påkostat badrum optimalt planerad med avskild duschörna, stort tvättställ med kommod (med indragen el för dolda uttag) och stor spegel med översittande infälld belysning samt WC. 

Golv: Marmor (underliggande golvvärme)

Väggar: Delvis kaklade och delvis målade

 

Övrigt: Stort nyrenoverat källarförråd och ett stort vindsförråd tillhör lägenheten. 

Föreningsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen Övre Majoren består av totalt 14 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en bostadsrättslokal. Föreningen förvärvade fastigheten Olivedal 7:2 redan 1986 och fastigheten bebyggdes 1910 och består av fyra våningsplan. Lägenheterna är fördelade på två byggnader, ett gatuhus och ett gårdshus med adress Övre Majorsgatan 12 A och Övre Majorsgatan 12 B. Båda byggnadshusen vätter mot den pittoreska innergården. Totalyta uppgår till cirka 933 kvm, varav 883 kvm utgör lägenhetsyta och 50 kvm utgör lokalyta. Tillsammans med grannföreningarna är föreningen delägare i en samfällighet som sköter innergården, denna är mycket uppskattad. Här finns planteringar, en fontän, sittmöbler, körsbärsträd och sandlåda. Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen sköts av SBC. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och stabil, styrelsearbetet representeras av ett stort engagemang. De långfristiga skulderna uppgår idag endast till cirka 2,3 msk kronor (2017), vilket innebär en belåning om cirka 2 508 kr/kvm boarea (detta är cirka 60 procent under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg som uppskattningsvis har en belåning om cirka 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta). Årsavgift/kvm bostadsrättsyta uppgår till 529 kr (2017), vilket ligger på en mycket tillfredsställande nivå för området. I dagsläget finns inga avgiftsjusteringar inplanerade.

Renoveringar
1975 genomgick fastigheten en omfattande renovering och modernisering. Man renoverade tak och fasad, såg över fönster och målade dem, samt ROT-renoverade (rör- och elstambyte).

1986 Såg man i samband med förvärvet av fastigheten över taket och bytte plåten. Sedan dess har taket bättringsmålats i omgångar, senast 2010.
1990 -talet genomfördes fönsterbyte, gårdsrenovering och portarna gjordes i ordning. Under 2010 genomfördes en större källarrenovering i uppgång 12 B där man installerade nya väggar mellan förråden och byggde en toalett.
2014 genomfördes omfattande renovering av trapphusen, i samband med denna fick samtliga lägenheter nya säkerhetsdörrar, nytt klinkergolv i tidstypisk stil lades och målning av golvlister, dörrfoder och trappräcke.

Kommande renoveringar
Inom en 5 års period planeras takmålning av plåttaket. I övrigt är inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren och underhållsbehovet är endast löpande åtgärder.

Gemensamma utrymmen
Förutom den tidigare nämnda innergården som delas och sköts tillsammans med de två grannföreningarna, finns en privat trädgård med utomhusmöbler och grillplats på baksidan av B-huset. Föreningens medlemmar disponerar även ett föreningsrum och cykelförråd. Trappstädning sköts av privat konsult och inget som man som medlem behöver engagera sig i.

Föreningen har en gemensam tvättstuga. Tvättstugan är fräsch och har en uppdaterad maskinpark bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Tillgängligheten bedöms mycket god av de boende.

Andrahandsuthyrning & Juridisk person
Beslutas av styrelsen och godkännes för ett år i taget om giltiga skäl föreligger. Allmänna regler för andrahandsuthyrning gäller, så som vid arbete eller studier på annan ort, militärtjänstgöring eller provsamboende. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Parkering
Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Bredband och TV
Via ComHem

Ovanstående information grundas på information från senaste årsredovisning (2017) samt föreningens kontaktperson 2019-02-22. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea59 Kvm
Våning3
Driftkostnader3 240kr/år
FöreningÖvre Majoren
Avgift/månad2 523:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda164 kWh/Kvm och år
Andel6.19%
Lgh.nr.11
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El1 800kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 240kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.