SÅLD
Haga, Haga Östergata 26

Social, rymlig och genomgående tvåa om närmare 69kvm! I idylliska Hagakvarter där stadsbruset känns minst sagt avlägset. Omsorgsfullt renoverad under 2017 med öga för detaljer och känsla för helhet. Perfekt avvägd rumsfördelning med separat sovrumsdel och klädkammare, öppna sällskapsytor, nyrenoverat kök samt modernt badrum med tvättavdelning. Sittmöjligheter alldeles utanför dörren mot den mysiga innergården. Ett lugnt läge med direkt närhet till Haga Nygatas stora utbud av butiker, caféer och restauranger. Välmående bostadsrättsförening med god ekonomi, gästlägenheter och bastu. Bredband inkluderat i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 636:–
Boarea68.7 Kvm
Andel1.08531%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Haga- Göteborgs första förort som med tiden blivit byn mitt i stan. Här råder en småskalig stadsbebyggelse där gammalt och nytt förenas på ett charmfullt sätt. Kvarteren planlades redan i mitten av 1600-talet, numera är Hagas bilfria gator kantade av välbesökta små kaféer och butiker. Väl innanför föreningens portar kvitter fågelsången och tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Här bor du verkligen mitt i stan, med promenadavstånd till det mesta. Dessutom synnerligen bra kommunikationer alldeles utanför portdörren som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig om du känner för att smita undan stadslivet för en stund och bara koppla av. Å andra sidan räcker det bara att gå utanför ytterdörren och slå sig ned på en av föreningens mysiga innergårdar.

 

HALL

En trappa upp (hiss finns) välkomnas du in i en stor hall med platsbyggd hallförvaring för ytterkläder och skor. En inre hall sträcker sig genom lägenheten och knyter samman samtliga rum i en runt- och genomgående planlösning. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Gråsvart klinker/Vitlaserad enstavsparkett

 

KÖK 

I en oerhört lyckad kombolösning har man, genom att öppna upp mellan vardagsrum och kök, skapat ett fantastiskt sällskapsrum och på ett smakfullt sätt integrerat funktionerna i varandra. Köket är helt nytt från 2017. Stilsäkert med skåp i sober dovblå färgsättning, bänkskivor i betonggrå sten-komposit och med alla bekvämligheter inom räckhåll, snyggt förpackat genom integrering. Ena delen av köksbänken utgör även en bardisk med plats för tre. Intill fönstret dessutom plats för ett stort matsalsbord. Maskinell utrustning i form av induktionshäll (Siemens), ugn med pyrolys-funktion (Siemens), fläkt (Franke), diskmaskin (Whirlpool) samt kombinerad kyl och frys (Whirlpool). 

Väggar: Vitmålade/Vitt kakel

Golv: Vitlaserad enstavsparkett

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är i harmonisk symbios sammankopplat med kök och matsal vilket skapar en social och trivsam yta. Med stora fönsterpartier åt två håll, fönsterbrädor i klassisk Carrara marmor och med stora ytor för diverse möblemang.

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitlaserad enstavsparkett

 

SOVRUM

Det rofyllda sovrummet är placerat längst in i lägenheten med angränsande klädkammare intill. Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Längs med ena väggen löper två inbyggda garderober, smakfullt inmålade i väggfärgen. 

Väggar: Gråmålade

Golv: Vitlaserad enstavsparkett

 

KLÄDKAMMARE

Stor klädkammare med smart anpassat lådsystem som sväljer det mesta i klädväg och annat därtill. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitlaserad enstavsparkett

 

BADRUM

Stort badrum, stilrent inrett med tidlösa färg-och materialval och egen tvättavdelning med skåp och hängning. Vägghängd toalett, kommod med ovanliggande handfat, inbyggd spegel med hyllplan, duschhörna med takdusch, frostat fönster, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare (Electrolux från 2016).

Väggar: Kaklade i vitt

Golv: Svartgrå klinker

 

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

 

Sammanfattning av Brf Ada i Göteborg

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ada ligger i den mysiga stadsdelen Haga, Göteborgs första förstad som anlades samtidigt med den befästa staden innanför vallgraven. Föreningen äger sedan början av 1990-talet fastigheterna Haga 29:1, Haga 29:2, Haga 29:7, Haga 29:9 och Haga 30:5. Byggnadsytan omfattar 6 307 kvm bostäder och 987 kvm uthyrningslokaler. Byggnaderna utgörs av en kombination av nyare bebyggelse från 1990-1992 samt ett fåtal äldre trähus uppförda från mitten av 1800-talet. Totalt finns det i föreningen 79 lägenheter varav 66 av dessa är nybyggda och 13 ligger i äldre hus. Föreningen har även ett antal uthyrningslokaler bestående av 5 butikslokaler i gatuplan och 7 kontorslägenheter. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till ett antal gemensamma utrymmen så som gästlägenhet, bastu och museilägenhet.

 

FÖRVALTNING

Föreningen har ett avtal med HSB Fastighetsförvaltning gällande administrativ, ekonomisk och teknisk förvaltning. HSB har på uppdrag av föreningen även biträtt med lokaluthyrning och bevakning av hyresärenden.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Moderna försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheterna sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har en gruppanslutning för bredband (250/250), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget motsvarande en obligatorisk avgift på 300 kr per lägenhet (inkluderad i lägenhetens avgift på 3 636 kr). Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

 

PARKERING

Går att hyra pakeringsplats i garaget på Skolgatan via Göteborgs stad, separat kö. Kostnad 900 kr/månad. Finns även möjlighet att hyra parkeringsplats i garaget på Bergsgatan, lediga platser tillgängliga.

 

INNERGÅRD

Föreningen består av två mysiga gårdar, Ada-gården och Beda-gården. Ada-gården begränsas av Sprängkullsgatan, Södra Allégatan, Husargatan och Haga Östergata. Beda-gården ligger mellan Husargatan, Södra Allégatan, Haga Östergata och Skolgatan. Två gårdskommitéer (en till varje gård) ansvarar för att hålla gårdarna i fint skick. Gården vid Sprängkullsgatan 3 är en mycket charmig sådan med stenbeläggning, växtligheter, planteringar och en mysig sittgrupp med grillmöjligheter.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det förutom de ovan nämnda gårdarna ett flertal gemensamma lokaler som medlemmarna får nyttja i form av tvättstugor, cykelförråd, samlingsrum, gästlägenheter 3st som går att hyra för 100kr/natt), bastu och museilägenhet.

 

TVÄTTSTUGA

Ada- och Bedagården har varsin tvättstuga. Ada-gårdens tvättstuga ligger i huset på gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbord.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

EKONOMI

Brf Ada är en aktiv bostadsrättsförening med stort engagemang, något som speglas i dess goda ekonomi där man vid flertalet tillfällen kunnat sänka avgifterna för sina medlemmar. Tidigare har man i föreningen beslutat om att möjliggöra frivilligt kapitaltillskott för sina medlemmar. Årsavgiften delas därför upp i årsavgift- drift och årsavgift- kapital. De lägenheter som gjort kapitaltillskott motsvarande hela sin kapitalskuld för den egna bostaden betalar endast årsavgift för drift.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till cirka 32 msek vilket motsvarar en belåning om cirka 5 188 kr skuld/kvm bostadsyta vilket ligger under den genomsnittliga belåningen bland föreningar i Göteborgs innerstad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1163 kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (465 kr) betalas av köparen.

Ekonomin är stabil och i dagsläget finns inga beslut tagna på att ändra månadsavgifterna.

 

RENOVERINGAR

För att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader följer föreningen en utarbetad underhållsplan. 2013 installerades ett elektroniskt passersystem och man utförde en kontroll av ventilationssystemet i byggnaderna (OVK). Under 2015 skedde ett omfattande målningsarbete av föreningens samtliga fasader och på vissa av taken. På senare år har man även låtit installera ett nytt fastighetsnät för bredband, bytt utrustning i tvättstugorna, spolat stammarna samt att man under 2018 låtit besiktiga stammarna. Inga stora arbeten planeras den kommande tiden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-11 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea68.7 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 129kr/år
FöreningBrf Ada i Göteborg
Avgift/månad3 636:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongLoftgång
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel1.08531%
Lgh.nr.24
Lgh.nr. LMV1105

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1991
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har en gruppanslutning för bredband (250/250), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget. Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 729kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 129kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.