SÅLD
Haga, Sprängkullsgatan 3A

Sekel av historia i väggarna och osedvanligt ljuva fönster mot pittoresk innergård. Hagaidyllisk "Carl Larsson"-tvåa i välhållet trähus med en snart 160-årig historia och med höga spröjsade fönsterpartier mot en av stans charmigaste innergårdar! Med två kakelugnar (varav en fungerande), brädgolv, spegeldörrar, profilerade listverk och spröjsade fönsterpartier är detta ett hem lätt att älska! I hjärtat av Haga, innanför en tung och massiv träport känns stadsbruset avlägset. Hit är det alltid mysigt att komma hem. Lugnet till trots finns Haga Nygatas myller av mysiga små butiker, caféer och restauranger bara ett kvarter bort. Välmående bostadsrättsförening med stabil ekonomi, goda lokalintäkter och övernattningslägenhet. Bredband inkluderat i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 575:–
Boarea42 Kvm
Andel0.74012%
Våning1 av 2

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

En tung och massiv träport tar dig in på gården och stänger stadens brus ute. Marken pryds av gatsten och inne på gården möts du av prunkande grönska, grå träfasader med röda fönsterbågar och en om sommaren otroligt mysig sitthörna, allt så oerhört välskött. Med endast fem lägenheter totalt i de två trähusen är det inte många som rör sig varken i trapphusen eller på gården. Intill lägenheten som säljs har föreningen dessutom låtit inreda en av sina lägenheter till ett museum för att kunna visa upp Haga så som det var för omkring 100 år sedan. Om ändå väggar kunde tala!

 

HALL

I hallen finns det plats för avhängning samtidigt som en klädkammare ger ytterligare bra plats för kläder och skor. Härifrån nås också badrummet.  

Väggar: Målade

Golv: Naturvita/ljusblå linoleumplattor

 

BADRUM

Till vänster om hallen ligger badrummet, optimalt planerat på få kvadrat. Renoverat 2015 med väggarna klädda i vitt kakel och marockansk mönstrat klinker på golvet. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, två spegelskåp samt duschhörna (tvättstuga finns i nära anslutning till lägenheten). 

Väggar: Kaklade

Golv: Marockanskt klinker

 

VARDAGSRUM

Ljust, luftigt och oerhört charmfullt vardagsrum, centralt och socialt placerat i mitten av lägenheten. Genast dras blicken mot den stänkmålade och fungerande kakelugnen som pryder rummets ena hörn samt de vackert spröjsade fönsterpartierna som skapar en fin kontakt med den prunkande grönskan på utsidan. Med fina listverk, spegeldörr och trägolv samt bra plats för både soffa och matbord. 

Väggar: Målade

Golv: Masurbjörk

 

KÖK

Öppet, men ändå lite avskilt från vardagsrummet, ligger det charmiga köket. Funktionellt arbetskök med bra skåpförvaring och plats för ett större matbord alldeles intill i vardagsrummet. Spröjsade fönsterglas mot gården. Vivaror i form av spis, ugn, fläkt samt kyl/frys. 

Väggar: Målade 

Golv: Svart/naturvita linoleumplattor

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten, bakom en speglad innerdörr, gömmer sig ett otroligt mysigt och sinnligt sovrum med massivt furugolv, spröjsade fönster samt en stänkmålad (ej fungerande) kakelugn. Här kan du under årets ljumma sommarnätter fördelaktigt låta fönstren stå på glänt, tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och klädskåp.

Väggar: Målade

Golv: Massiv furu

 

Till lägenheten hör två förråd, ett på gården och ett på vinden. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea42 Kvm
Våning1 av 2
Driftkostnader3 000kr/år
FöreningBrf Ada i Göteborg
Avgift/månad2 575:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, tv och bredband
EldstadTvå kakelugnar varav 1 fungerande i vardagsrummet
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel0.74012%
Lgh.nr.17
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1860
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har en gruppanslutning för bredband (250/250), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget. Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring1 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 000kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.