SÅLD
Haga, Haga Östergata 26

Social, rymlig och genomgående tvåa om närmare 68kvm! I idylliska Hagakvarter där stadsbruset känns minst sagt avlägset. Fint renoverad under 2018/2019. Stilrent badrum med egen tvättavdelning samt mycket bra förvaring! Sittmöjligheter alldeles utanför dörren mot den mysiga innergården. Ett lugnt läge med direkt närhet till Haga Nygatas myller av mysiga små butiker, caféer och restauranger. Välmående bostadsrättsförening med stabil ekonomi, goda lokalintäkter och övernattningslägenhet. Bredband inkluderat i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 557:–
Boarea67.7 Kvm
Andel1.05971%
Våning2 av 4

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Haga- Göteborgs första förort som med tiden blivit byn mitt i stan. Här råder en småskalig stadsbebyggelse där gammalt och nytt förenas på ett charmfullt sätt. Kvarteren planlades redan i mitten av 1600-talet, numera är Hagas bilfria gator kantade av välbesökta små kaféer och butiker. Väl innanför föreningens portar kvitter fågelsången och tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Här bor du verkligen mitt i stan, med promenadavstånd till det mesta. Dessutom synnerligen bra kommunikationer alldeles utanför portdörren som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig om du känner för att smita undan stadslivet för en stund och bara koppla av. Å andra sidan räcker det att bara gå utanför ytterdörren och slå sig ned på en av föreningens mysiga innergårdar...

 

HALL

En trappa upp (hiss finns), privat längst in på loftgången, välkomnas du in i hallen med plats för avhängning direkt till vänster. En inre hall knyter samman vardagsrum, kök och badrum. Här inrymmer en stor garderob med skjutdörrar goda förvaringsmöjligheter. 

Väggar: Tapet/Målade

Golv: Parkett

 

KÖK

Med fönster mot föreningens mysiga innergård ligger lägenhetens kök. Utrustat med vit skåpinredning som inrymmer gott om förvaring och bra arbetsytor i vinkel. Plats för större matbord intill fönstret. Vitvaror i form av spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

BADRUM

Det stilrena badrummet totalrenoverades så sent som 2018. Inrett i sobra, tidlösa färg- och materialval. Tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt bra arbetsytor och skåpförvaring. I övrigt är badrummet utrustat med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel, duschhörna och golvvärme.  

Väggar: Kaklade

Golv: Granitklinker

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum varifrån du tittar ut över de charmiga trähusen i Haga. Gott om plats för socialt umgänge med stora ytor för diverse möblemang. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

SOVRUM

Det rofyllda sovrummet är placerat längst in i lägenheten med angränsande klädkammare intill. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Tyst och behagligt med fönster mot lugna Husargatan. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

KLÄDKAMMARE

Stor klädkammare som sväljer det mesta i klädväg och annat därtill!

Väggar: Målade

Golv: Laminat

 

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

 

Sammanfattning av Brf Ada i Göteborg

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ada ligger i den mysiga stadsdelen Haga, Göteborgs första förstad som anlades samtidigt med den befästa staden innanför vallgraven. Föreningen äger sedan början av 1990-talet fastigheterna Haga 29:1, Haga 29:2, Haga 29:7, Haga 29:9 och Haga 30:5. Byggnadsytan omfattar 6 307 kvm bostäder och 987 kvm uthyrningslokaler. Byggnaderna utgörs av en kombination av nyare bebyggelse från 1990-1992 samt ett fåtal äldre trähus uppförda från mitten av 1800-talet. Totalt finns det i föreningen 79 lägenheter varav 66 av dessa är nybyggda och 13 ligger i äldre hus. Föreningen har även ett antal uthyrningslokaler bestående av 5 butikslokaler i gatuplan och 7 kontorslägenheter. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till ett antal gemensamma utrymmen så som gästlägenhet och gästrum, bastu, föreningslokaler samt museilägenhet.

 

FÖRVALTNING

Föreningen har ett avtal med HSB Fastighetsförvaltning gällande administrativ, ekonomisk och teknisk förvaltning. HSB har på uppdrag av föreningen även biträtt med lokaluthyrning och bevakning av hyresärenden.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Moderna försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheterna sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har en gruppanslutning för bredband (250/250), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget motsvarande en obligatorisk avgift på 300 kr per lägenhet (inkluderad i lägenhetens avgift). Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

 

PARKERING

Möjlighet att hyra pakeringsplats i garaget på Skolgatan alternativt i garaget på Bergsgatan via Göteborgs stad.

 

INNERGÅRD

Föreningen består av två mysiga gårdar, Ada-gården och Beda-gården. Ada-gården begränsas av Sprängkullsgatan, Södra Allégatan, Husargatan och Haga Östergata. Beda-gården ligger mellan Husargatan, Södra Allégatan, Haga Östergata och Skolgatan. Två gårdskommitéer (en till varje gård) ansvarar för att hålla gårdarna i fint skick. Gården vid Sprängkullsgatan 3 är en mycket charmig sådan med stenbeläggning, växtligheter, planteringar och en mysig sittgrupp med grillmöjligheter.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det förutom de ovan nämnda gårdarna ett flertal gemensamma lokaler som medlemmarna får nyttja i form av tvättstugor, cykelförråd, samlingsrum, en gästlägenhet och två gästrum (som går att hyra för 100kr/natt), bastu samt museilägenhet.

 

TVÄTTSTUGA

Ada- och Bedagården har varsin tvättstuga. Ada-gårdens tvättstuga ligger i huset på gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbord.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

EKONOMI

Brf Ada är en aktiv bostadsrättsförening med stort engagemang, något som speglas i dess goda ekonomi där man vid flertalet tillfällen kunnat sänka avgifterna för sina medlemmar. Tidigare har man i föreningen beslutat om att möjliggöra frivilligt kapitaltillskott för sina medlemmar. Årsavgiften delas därför upp i årsavgift- drift och årsavgift- kapital. De lägenheter som gjort kapitaltillskott motsvarande hela sin kapitalskuld för den egna bostaden betalar endast årsavgift för drift.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till cirka 32 msek, detta motsvarar en belåning om cirka 5 188 kr skuld/kvm bostadsyta vilket ligger under den genomsnittliga belåningen bland föreningar i Göteborgs innerstad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1163 kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (465 kr) betalas av köparen.

Ekonomin är stabil och i dagsläget finns inga beslut tagna på att ändra månadsavgifterna.

 

RENOVERINGAR

För att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader följer föreningen en utarbetad underhållsplan. 2013 installerades ett elektroniskt passersystem och man utförde en kontroll av ventilationssystemet i byggnaderna (OVK). Under 2015 skedde ett omfattande målningsarbete av föreningens samtliga fasader och på vissa av taken. På senare år har man även låtit installera ett nytt fastighetsnät för bredband, bytt utrustning i tvättstugorna, spolat stammarna samt att man under 2018 låtit besiktiga stammarna. Inga stora arbeten planeras den kommande tiden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-11 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea67.7 Kvm
Våning2 av 4
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Ada i Göteborg
Avgift/månad3 557:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongLoftgång
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel1.05971%
Lgh.nr.27
Lgh.nr. LMV1103

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1991
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har en gruppanslutning för bredband (250/250), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget. Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.