SÅLD
Linnéstaden, Första Långgatan 6 B

New York möter Göteborg i denna arkitektoniska ateljétvåa på 73 kvm. Här erbjuds en lägenhet av internationell klass med eleganta vinklar och linjer tillsammans med en spännande planlösning. Ett stort välvt fönster i ena änden och på motsatt sida en enorm balkong i soligt söderläge. Tyst läge precis runt hörnet från Linnéstadens stora utbud av kultur, restauranger och kommunikation. Stabil förening.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 455:–
Boarea73 Kvm
Andel4.84%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

HALL

Rymlig hall med vägghängd förvaringslösning och plats för avhängning. Från hallen når du badrum, kök och vidare in i lägenheten.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade ljusgrå

 

SOVRUM

Harmoniskt och lugnt sovrum mot innergården. Stora glasinfattade dubbeldörrar ut mot balkongen och inbyggd garderob i väggen. En dubbelsäng inryms utan problem och plats för ytterligare säng/förvaringsmöbel finns.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade bruten vit

 

BALKONG

Mot den knäpptysta och pittoriska innergården finns balkong i rejält tilltagna mått. Inrymmer med lätthet ett större möblemang och växter. Runt balkongen löper ett rundat staket i svartmålat järn. Balkongen vätter åt söder och är därmed solig under sommarhalvåret.

 

KÖK

Praktiskt utformat kök i stilrent vitt och grått. Taktisk placering mitt i lägenheten vilket möjliggör för en större matplats i vardagsrummet eller i köket. Tålig bänkyta i rostfritt stål, kaklat stänkskydd och dubbelho, perfekt vid matlagning! Bakom vita luckor, draglådor och skåp finns ordentligt med förvaring för porslin, glas och torrvaror. Fullutrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys, köksfläkt, varmluftsugn, samtliga i vitt utförande.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade ljusgrå

 

VARDAGSRUM

Slående rum som karakteriseras av stort välvt fönster längs hela kortsidan. Rummet är stort och tack vare sin utformning inrymmer det med lätthet en större matplats och soffgrupp. Det välvda fönstret har djupa nischer. Fönstret skänker ett behagligt ljus och skapar en härlig känsla åt hela lägenheten.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade bruten vit

 

BADRUM

Badrum med stilrena material och färger. Badrummet är tack vare sin utformning förvånandsvärt stort och erbjuder idag en dusch bakom vikbara väggar i glas, förvaring i tvättställskomod och väggskåp. I ena hörnet finns en avsedd plats, där det är förberett med avlopp/el, för tvättmaskin och torktumlare. Tidlöst kakel i vitt med grå fog och schackrutigt klinkergolv. Badrummet är förberett med infällda högtalare och spotlights. 

Väggar: Vita kaklade

Golv: Schackrutigt klinker

 

KLÄDKAMMARE

I anslutning till vardagsrum och kök finns en rymlig och genomtänkt klädkammare med förvaring i garderobsstommar med lådor, backar och häng-möjlighet.

 Golv: Ekparkett

Väggar: Målade bruten vit

 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd beläget på vinden ovanför trapphus B & C

Sammanfattning av Brf Masthugget 9:5

ALLMÄNT

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes redan 1906. Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5 med tillhörande flerbostadshus och upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 846 kvm, varav 1 606 kvm utgör lägenhetsyta och 240 kvm lokalyta. Bredablick Förvaltning bistår föreningen med dess ekonomiska förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften, önskas utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantör. Bredband tecknas hos Com Hem eller annan valfri leverantör av ADSL.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område M. Ett stenkast bort ligger även parkeringshuset Snipan som tillhandahåller platser ute och under tak.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en rofylld och pittoresk innergård med stenläggning och planteringar. Sedan balkongerna tillkom 2017 så har gårdsmiljön blivit allt mer omtyckt, de fina gjutjärnsbalkongerna är nu fyllda med trevliga utemöbler och växtlighet. På gården finns en uteplats med utemöbler samt grill att nyttja.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Via gården nås tvättstuga och soprum. Tvättstugan är bra och disponerar två tvättmaskiner, en torktumlare och kaklade golv samt väggar. Enligt de boende i föreningen ska det vara enkelt att få tider. Trappstädningen är lagd på entreprenad hos Bo Söderström och således inget som de boende själva utför.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsen aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår endast till ca 4200 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6000 kr/kvm.

Under 2017 påbörjade föreningen ett projekt med att omvandla en av föreningens hyreslokaler till bostadsrätt, ett projekt som kommer att inbringa ett stort tillskott till föreningens redan starka ekonomi. Projektet har stött på visst motstånd hos stadsbyggnadskontoret, föreningens ambition kvarstår och man planerat att framöver sälja av denna lokal. Just nu pågår fortsatta diskussioner med stadsbyggnadskontoret angående de nödvändiga tillstånden. Under tiden planerar man att ta in en hyresgäst för inte mista den intäkt som en lokal innebär.

Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå. Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1984-1985: Fönsterbyte, Stammar, El, Balkonger och Lägenhetsdörrar

2000-2001: Ommålning tak in mot gården

2005: Beklädnad av brandgavel mot Järntorget

2006: Ventilation butik

2007: Ombyggnation av lokal till lägenheter, ommålning av fasad in mot gården samt ny porttelefon

2011: Asfaltering av innergård, portar och uppgångar

2012: Plattläggning av innergård

2015: Fasad- och takrenovering

2017: Slutförande av balkongprojekt

2017/2018: Genomgång av hela värmesystemet, nytt och moderniserat portsystem.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2015 och som sträcker sig till 2030 tillsammans med Rotpartner.

Utöver det invändiga projektet med att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt har föreningen inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-14 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea73 Kvm
Våning2
Driftkostnader3 438kr/år
FöreningMasthugget 9:5
Avgift/månad3 455:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel4.84%
Lgh.nr.152-1-1021
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El1 434kr/år
Försäkring2 004kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 438kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.