SÅLD
Linnéstaden, Första Långgatan 6B

Sekelskiftestvåa med solig balkong i gassande västläge! På högsta våningsplan mot pittoresk innergård finner vi en smakfullt renoverad lägenhet med vackra detaljer och en stor dos karaktär. Dessutom är föreningen synnerligen välskött med en stabil ekonomi och renoverad fastighet vilket avspeglas i den låga månadsavgiften.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 075:–
Boarea60 Kvm
Andel3.70000%
Våning3/3

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Hallen är separerad från resterande lägenhet och erbjuder förvaring i form av avhängning på vägg och i en stor klädkammare. Det gör att ytterkläder och skor hålls undan från resterande rum.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv i original

 

KÖK

Stilrent kök i klassiskt snitt med vita fasade träluckor och en kontrasterande arbetsbänk i mörkbetsad ek. Köket är smart uppfört i två sektioner med goda förvaringsmöjligheter i såväl överskåp som underskåp och draglådor. Stänkskydd i form av pärlspont och plexiglas. Fullutrustat med varmluftsugn, diskmaskin, inbyggd spisfläkt, kombinerad kyl/frys och spishäll. Fastighetens över hundraåriga historia påminner med bevarade listverk och ett framtaget originalgolv.

Från köket når man via glasinfattade dörrar ut till balkongen i rakt västerläge. Med sitt fria och höga läge med solsken från tidig lunch till sen kväll är balkongläget bland de bästa.

Väggar: Målade vita

Golv: Brädgolv i original

 

VARDAGSRUM

På andra sidan om vackra dubbeldörrar finns det rymliga vardagsrummet med charmfulla vinklar. I ena hörnet tronar en praktfull kakelugn(Ej fungerande) och ett stort fönster i västerläge bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Mängder med detaljer i det framtagna brädgolvet, den pampiga kakelugnen och fina snickerier i listverk, foder och speglade dubbeldörrar. Rummet inrymmer ledigt en soffgrupp och tv-möbel.

Väggar: Målade vita

Golv: Brädgolv i original

 

SOVRUM

I bortersta delen av lägenheten finns den mer privata avdelningen med ett stort sovrum och ett badrum alldeles i anslutning. Sovrummet är rymligt och lugnt med ett stort fönsterparti ut mot innergården. Tack vare sovrummets unika vinkling bildas en praktfull yta som lämpar sig utmärkt som läshörna, arbetsplats eller extra förvaring.

Väggar: Målade ljust grå

Golv: Brädgolv i original

 

BADRUM

Fräscht och renoverat badrum i tidlöst vitt och grått. Badrummet är utrustat med vägghängd kommod, handdukstork, badkar och väggfast spegelskåp.

Väggar: Kaklade vita

Golv: Mörkgrå klinker

 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd

Sammanfattning av Brf Masthugget 9:5

ALLMÄNT

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes redan 1906. Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5 med tillhörande flerbostadshus och upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 846 kvm, varav 1 606 kvm utgör lägenhetsyta och 240 kvm lokalyta. Bredablick Förvaltning bistår föreningen med dess ekonomiska förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften, önskas utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantör. Bredband tecknas hos Com Hem eller annan valfri leverantör av ADSL.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område M. Ett stenkast bort ligger även parkeringshuset Snipan som tillhandahåller platser ute och under tak.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en rofylld och pittoresk innergård med stenläggning och planteringar. Sedan balkongerna tillkom 2017 så har gårdsmiljön blivit allt mer omtyckt, de fina gjutjärnsbalkongerna är nu fyllda med trevliga utemöbler och växtlighet. På gården finns en uteplats med utemöbler samt grill att nyttja.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Via gården nås tvättstuga och soprum. Tvättstugan är bra och disponerar två tvättmaskiner, en torktumlare och kaklade golv samt väggar. Enligt de boende i föreningen ska det vara enkelt att få tider. Trappstädningen är lagd på entreprenad hos Bo Söderström och således inget som de boende själva utför.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsen aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår endast till ca 4200 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6000 kr/kvm.

Under 2017 påbörjade föreningen ett projekt med att omvandla en av föreningens hyreslokaler till bostadsrätt, ett projekt som kommer att inbringa ett stort tillskott till föreningens redan starka ekonomi. Projektet har stött på visst motstånd hos stadsbyggnadskontoret, föreningens ambition kvarstår och man planerat att framöver sälja av denna lokal. Just nu pågår fortsatta diskussioner med stadsbyggnadskontoret angående de nödvändiga tillstånden. Under tiden planerar man att ta in en hyresgäst för inte mista den intäkt som en lokal innebär.

Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå. Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1984-1985: Fönsterbyte, Stammar, El, Balkonger och Lägenhetsdörrar

2000-2001: Ommålning tak in mot gården

2005: Beklädnad av brandgavel mot Järntorget

2006: Ventilation butik

2007: Ombyggnation av lokal till lägenheter, ommålning av fasad in mot gården samt ny porttelefon

2011: Asfaltering av innergård, portar och uppgångar

2012: Plattläggning av innergård

2015: Fasad- och takrenovering

2017: Slutförande av balkongprojekt

2017/2018: Genomgång av hela värmesystemet, nytt och moderniserat portsystem.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2015 och som sträcker sig till 2030 tillsammans med Rotpartner.

Utöver det invändiga projektet med att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt har föreningen inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningMasthugget 9:5
Avgift/månad3 075:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn (Ej i Bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel3.70000%
Lgh.nr.152-1-1015
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.