SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 14 C

Charmig sekelskifteslägenhet med söderläge och stor balkong med sol från morgon till kväll och magnifik utsikt över takåsar! Brädgolv, stuckaturer, kakelugn och fina listverk ramar in detta rofyllda hem. Helt tyst med gårds-gårdsläge!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 420:–
Boarea53 Kvm
Andel2.94%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

Med svårslaget läge högst upp på Nordhemsbacken, med lugnt gårds-gårdsläge ligger denna optimalt planerade 2-rummare om 53 kvm med fantastiskt söderläge. Balkong med både utsikt och sol från morgon till kväll. Bevarade originaldetaljer såsom brädgolv, stuckaturer, kakelugn och höga golvlister.

Hall

I ytterhallen finns plats för avhängning men också direkt närhet till klädkammaren. 

Golv: Brädgolv behandlat med hårdvaxolja

Väggar: Målade

 

Sovrum

Mindre sovrum med rofyllt gårdsläge. Två garderober för ytterligare klädförvaring. Högt fönster i söderläge ger ett fantastisk ljus till rummet. 

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljade)

Väggar: Målade (Krita Alcro)

 

Kök

kök med charmig layout. Vita skåpsluckor kontrasteras av rostfria vitvaror. Köket är utrustat med spis och ugn (varmluftsfläkten är ur funktion), fläktkåpa, Kyl och frys och diskmaskin. Gott om plats för matplats och direkt närhet till balkongen utanför fönstret. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både stor soffgrupp och matsalsdel. Rummet ramas in av fina stuckaturer, höga fotlister och profilerade listverk. Ena hörnet pryds av en rund kakelugn (idag ej i funktion).

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljade) 

Väggar: Målade (Evening Green från Jotun) 

 

Badrum

Rymlig badrum med avskild duschhörna, WC och tvättställ med kommod.

Golv: Mosaic

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm. Trädgården nedanför lägenheten kan nyttajas av alla medlemmar i föreningen. Här finns pallkragar för odling, utemöbler etc. Innergården förvaltas genom en samfällighet mellan de tre föreningarna på adresserna Övre Majorsgatan 10-14. Sommartid är innergården en riktig oas med porlande fontän. Körsbärsträd etc. 

Sammanfattning av Brf Oasen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Oasen förvärvade fastigheten Olivedal 1 redan 1988 och upplåter idag 31 lägenheter med bostadsrätt på adressen Övre Majorsgatan 14 A-C. Fastigheten uppfördes 1910. Byggnadens totalyta uppgår till 1 816 kvm. För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Bredablick, medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Föreningen är medlem i en samfällighet som tillsammans sköter den mysiga innergården. Under 2011 upprättades en underhållsplan som löper fram till 2031.


Renoveringar

1975 genomfördes en större renovering av fastigheten och då byttes bland annat rörstammar och elledningar. En stor renovering av innergården innehållande nytt gårdsbjälklag gjordes 1992. Omputsning av husets västfasad, byte av fönster på syd- och väst fasaderna, målning av takets plåt samt byggnation av samtliga balkonger gjordes 2005 och 2009 renoverades den del av husets stenmur som vetter mot väster. 2013 var ett mycket händelserikt år. Föreningen tog beslut om att göra en större insats utifrån den upprättade underhållsplanen. Följande åtgärder gjordes då:

Målning av tak, omputsning av fasad mot gatan, målning av fasad mot gården, byte av fönster i öst- och norrfasad, renovering av alla trapphus samt att tvättstugan fixades i ordning och vissa maskiner byttes. Renoveringsarbetena har hållit den budget föreningen har satt upp. Under 2014 genomförde föreningen en stamöversyn och en brandinspektion. Under 2015 gjorde man en OVK- besiktning samt inspektion av badrummen. Föreningen har beslutat om partiellt stambyte, vid varje tillfälle en medlem renoverar sitt badrum, så går föreningen och ser över stammen bakom fuktspärr.

Föreningen har just renoverat källaren där de bytt ut bjälklag i väggar och golv samt sänkt ner och förberett förrådsutrymmen inför ett eventuellt kommande vindsprojekt.


Kommande renoveringar

Inga andra större arbeten är planerade.


Ekonomi

På grund av de större renoveringar som genomfördes under 2013 och 2016 tog föreningen upp nya lån. Total belåning ligger idag på ca 18,5 Mkr. Föreningen amorterar årligen ca 500 000kr och planerar att göra det så länge det låga ränteläget medger det. Föreningen har planer på att exploatera vindarna (400 kvm vind) i föreningen vilket skulle bidra med stora tillskott till föreningens ekonomi. Sedvanliga höjningar för generella kostnadsökningar sker årsvis om 2%.


Andrahandsuthyrning

Föreningens policy är ett års fri andrahandsuthyrning. Därefter gäller gängse regler och fortsatt uthyrning medges ifall giltiga skäl såsom arbete/studier på annan ort, militärtjänstgöring eller provsamboende föreligger.


Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.


Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är inget de boende behöver göra själva.


Tvättstuga

Föreningens nyligen uppfräschade tvättstuga ligger på markplan och nås från uppgång 14 A. Maskinparken består av tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum. De maskiner som behövdes bytas, byttes i samband med renoveringen våren 2013. Tillgängligheten bedöms som mycket god av de boende.


Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor mysig trädgård. Här finns trädgårdsmöbler och grill som möjliggör samvaro med grannar eller vänner under den varma årstiden. Innergården är snyggt stenbelagd och har en liten gräsplätt samt en damm med fontän och massa fina krukor som ger en mysig och ombonad känsla. För den som vill snickra eller måla finns det ett hobbyrum i källaren.


Cyklar

Cyklar kan parkeras på gården


Bilparkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering och bredvid fastigheten ligger Nordhemsskolans parkering där man kan ställa sin bil kvällar, nätter, helger och lov för en kostnad om 300 kr/månad. Kösystem tillämpas, men kön är i dagsläget kort.


Kabel-TV och Internet

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.


Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea53 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningOasen
Avgift/månad3 420:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn (ej i bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel2.94%
Lgh.nr.24
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.