SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 10 A

Sekelskiftestvåa mitt i Linnéstaden med lugnaste läge mot rofylld och grönskande innergård. Ytsmart planlösning och genomgående plankgolv, bevarade originaldetaljer samt fönster åt två håll. Avskilt och lugnt men endast en trappa ner till Linnégatan och dess stora utbud av caféer, restauranger och butiker.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 032:–
Boarea50 Kvm
Andel7.77100%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

HALL

En lagom stor hall med förvaring i båda ändar. Alldeles vid entrén en stor platsbyggd garderob med smart förvaringssystem och skjutbara spegeldörrar, i den andra en praktisk och bevarad klädkammare.

Golv: Brädgolv

Väggar: Tapetserade

 

KÖK

Rymligt kök med goda arbetsytor och massvis med förvaring. En större matplats inryms med lätthet framför balkongdörrarna. Balkongen som sitter längs kökets ena kortsida blir en naturlig sittplats vare sig det är morgon eller kväll i ett mysigt och blommande gårdsläge. Bakom kökets luckor finns fullstor diskmaskin och en kombinerad kyl/frys gömd. Övrig maskinell utrustning är varmluftsugn, mikrovågsugn och köksfläkt.

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade vita

 

VARDAGSRUM

Profilerade fotlister, stuckaturer, brädgolv och takrosett. Originaldetaljerna är många och dessutom fint bevarade. Rummet karaktäriseras av två stora fönster med djupa nischer och i fil med vardagsrummet ligger sovrummet. Vardagsrummet går enkelt att möblera med soffgrupp och ytterligare möblemang.

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade

 

SOVRUM

Lugnt sovrum i svala toner, plats för dubbelsäng och mindre förvaringsmöbel. Rummet har ett stort fönster i norr och fina brädgolv. En plats avsedd för vila.

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade

 

BADRUM

Renoverat badrum med vägghängd WC, vikbara duschväggar och tvättställ med överhängande skåp.

Golv: Mörkt klinker med golvvärme

Väggar: Kaklade i vitt

 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

SAMMANFATTNING AV BRF ÖVRE MAJORSGATAN 10

BRF Övre Majorsgatan 10 är en förening som upplåter totalt 12 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 11 st 2 Rok och 1 st Rok. Föreningen registrerades 2005 och förvärvade sedan fastigheten Olivedal 7:3 i september 2007. Den totala bostadsytan är 684 kvm. Föreningen äger sin egen mark och påverkas ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

RENOVERINGAR

Ett större renoveringsarbete genomfördes 1979 då bland annat badrum, kök och stammar byttes/renoverades. Under 2008 utförde föreningen ett stort arbete med att tvätta fasaden, tvätta samt måla tak och fönsterrenovering.

2008: Nya tvättmaskiner och torktumlare

2011: Balkongbyggnation.

2013: Renovering av södra fasaden.

2013: Sanering av markradon (Installation av ventilationssystem).

2014: Installation av värmepump till fjärrvärmeanläggningen.

2015: Byte utav dörrar till portgångarna till uppgång a och b.

2016: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

2016: Renovering av båda trapphusen.


KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen arbetar med att ta fram en övergripande underhållsplan och planerar att fram över eventuellt se över gården tillsammans med samfälligheten men även enskilt. Diskussion pågår kring det framtida användandet av föreningens råvindsytor. I övrigt är det endast åtgärder av löpande karaktär.

 

FÖRVALTARE

Den ekonomiska förvaltningen sköts utav Fastighetspartner.

 

EKONOMI

Föreningens totala lånebelopp ligger på 4 450 000 kr. Under 2012 la man om föreningens lån till Handelsbanken. Detta medförde lägre räntor och således lägre kostnader. Belåning per kvadratmeter är ca 6500 kr vilket ligger i linje med liknande föreningar i området. Föreningen är delaktig i samfälligheten ”Övre Majorsgatan” tillsammans med BRF Oasen och BRF Övre Majoren, samfälligheten förvaltar den mysiga och blommande innergården samt portar och soprum. Föreningens andel i samfälligheten är 21,5 %.

Idag finns inga planera på att justera årsavgifterna.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en mycket bra tvättstuga med maskinpark från 2008. Två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp står till förfogande. Tvättstugan nås från gården (uppgång B).

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

En gemensam trevlig innergård. Här finns fontän, lekplats, bänkar, cykelställ, gräsmatta, körsbärsträd och välskötta planteringar.

 

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen ligger på entreprenad och utförs utav Becks städ och är således inget som medlemmarna själva behöver utföra.

 

TV/BREDBAND

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören. Bredband via ComHem eller valfri ADSL leverantör.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

PARKERING

Boendeparkering finns i området.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-29 och årsredovisningen för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea50 Kvm
Våning1
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 10
Avgift/månad3 032:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel7.77100%
Lgh.nr.0007
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 160kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad 3 600kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.