SÅLD
Kungsladugård, Gröna Vallen 9C

Högt fritt och insynsskyddat med utsikt över Gröna vallens öppna plats, vackra träfasader och vy ända bort mot Älvsborgsbron! På våning 3/3 med stora spröjsade fönsterpartier, brädgolv i original, profilerade listverk, spegelpardörrar, finmejslade takrosetter och pärlspont. Ljust och luftigt med en runt- och genomgående planlösning. Välskött förening med låg belåning, övernattningsrum och goda grannar. I föreningens lummiga trädgård finns det grillplatser, rabarber och örtträdgård. Läget är ett av Kungsladugårds bästa vid Gröna Vallens öppna ytor med en stor variation av mysiga restauranger, kaféer, bagerier endast ett kvarter bort.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 968:–
Boarea61 Kvm
Andel4.9401%
Våning3/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Frågan är om inte Majorna/Kungsladugård är Göteborgs egen version av New Yorks Brooklyn? Här lever barnfamiljer, konstnärssjälar, hipstersskägg och politiskt aktiva i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra.

Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Och så har vi Majornas egna lilla ”innanhav”, Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern.

Varför inte glida runt på din fixed-gear cykel, låta vinden spela i skägget, med Joel Almes ”Snart skiner poseidon” i lurarna, och fullständigt bli ett med Göteborgs egna lilla Brooklyn…

 

HALL

I hallen finns det plats för avhängning och förvaring i en inbyggd garderob. Som lägenhetens mittpunkt knyter hallen samman lägenhetens alla rum i en runt- och genomgående planlösning. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

VARDAGSRUM

Med stora spröjsade fönsterpartier i rakt västerläge. Högt, fritt och insynsskyddat med utsikt över Gröna Vallen och ända bort mot Älvsborgsbron. Rummet ramas in av profilerade fotlister och dekorativa listverk, på golvet ligger brädgolv i original. En finmejslad takrosett pryder takets mitt. Bevarade spegelpardörrar skärmar av mot sovrummet. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar. Stort luftigt sovrum med originalbrädgolv, profilerade listverk och takrosett. Lugnt och tyst med stora spröjsade fönsterpartier och ett högt fritt läge som skyddar mot insyn. Längs ena väggen en stor garderob, tapetserad i fin tapet från William Morris. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

KÖK

Med spröjsat fönsterparti mot föreningens lummiga innergård. Massvis av charm genom bevarade brädgolv, profilerade fotlister och tidsenlig pärlspont i originalutförande. Inrett med vita skåpsluckor i lantlig stil, oljad bänkskiva av trä, skifferkakel målat i en ljus grågrön nyans och rostfria vitvaror i form av gasspis och ugn (Smeg), fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. 

Väggar: Pärlspont

Golv: Brädgolv

 

BADRUM

Kaklat badrum i ljusa toner och badrumsmöbler i form av toalett, handfat, spegel, väggskåp med hyllplan och tvättmaskin (Bosch 2016). Badrummet sågs över av fackman 2016 och bedömdes då vara i gott skick. 

Väggar: Halvkaklat i vitt

Golv: Ljusblå plastmatta

 

Till lägenheten hör två stora förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Sammanställning av Bostadsföreningen Vallen nr 3 upa

 

ALLMÄNT

Bf Vallen nr 3 är en sk bostadsförening med gamla anor från när huset byggdes. Föreningen består av 24 lägenheter, varav tre sammanslagna. Adresserna är Gröna Vallen 9 A-D. Total lägenhetsyta är 1 208 kvm. Byggår är 1927. Föreningen är självförvaltande. Fastigheten är försäkrad hos Trygg-Hansa.

Förklaring bostadsförening

Ibland dock sällan stöter man på något som heter bostadsförening och inte bostadsrättsförening som man annars är van vid. En bostadsförening är helt enkelt en gammal form av bostadsrättsföreningen, men den bildades innan bostadsrättslagen trädde i kraft 1930. Det betyder att bostadsföreningarna inte lyder under bostadsrättslagen. Detta ställer högre krav på stadgarna i föreningen. Upa (utan personligt ansvar) betyder att det liksom i en bostadsrättsförening kan man som medlem inte ställas till svars för föreningens affärer. Att göra om en bostadsförening till en bostadsrättsförening är dyrt och därför finns vissa ännu kvar.

Om det har någon betydelse för dig som köpare om det är en bostadsrättsförening eller bostadsförening? Nej ingen alls.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

EKONOMI

Föreningen har god ekonomi och styrelsearbetet representeras av ett stort engagemang. Den totala skuldsättningen ligger på 1 837 324 kr (2018) vilket motsvarar en belåning om låga 1 521 kr skuld/kvm lägenhetsyta. Tål att jämföras med den genomsnittliga belåningen bland föreningar i Göteborg som ligger på 6000 kr skuld/kvm. I dagsläget finns inga avgiftsjusteringar inplanerade.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Via Comhem. Bredband och basutbud för TV ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men boendeparkering via Göteborgs stad gäller längs med gatorna i området. Taxa V6, 460 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På framsidan av huset finns en lummig förträdgård och inne på gården en fin trädgård med äppelträd, bärbuskar och rabarber. Gemensamma sittplatser och grillyta. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett övernattningsrum, bastu, snickarrum, cykelrum, tvättstuga och två stora torkvindar. Tvättstugan nås från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

 

STÄDNING

Trappstädning och snöskottning utförs av medlemmarna på rullande schema. Föreningen anordnar även två städdagar per år som brukar avslutas med fika och grillning.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten har löpande underhållits sedan den uppfördes i slutet av 1920-talet. Se nedan ett urval av genomförda renoveringar på senare år:

1980 lades taket om och elen byttes ut

1995 byttes stammarna

2009 investerade man i en egen fjärrvärmeanslutning

2011-2012 byttes fönstren

2015 målades fasaderna om och ytterdörrarna brandförstärktes

2017 Relining av stammar i källaren

Fastigheten kommer att dräneras på insidan, startdatum är ännu inte fastställt. I övrigt inga stora renoveringar planerade.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-04-04 och årsredovisningen för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea61 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader3 922kr/år
FöreningBf Vallen nr 3 upa
Avgift/månad2 968:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
Andel4.9401%
Lgh.nr.19
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Fönster2-glas
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 750kr/år
Försäkring500kr/år
Gas1 672kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 922kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.