SÅLD
Haga, Haga Nygata 16A

Mitt i hjärtat av Haga, i ett av områdets charmiga trähus uppfört redan 1858. Kvadratsmart och genomgående planlösning med det pittoreska cafélivet samt föreningens prunkande innergård alldeles utanför dörren. Originalcharmen gör sig påmind genom höga fönster med spröjs och överljus, fungerande kakelugn, spegeldörrar och fina listverk. I föreningen finns många gemensamhetsutrymmen som gym, bastu, festlokal, snickarrum och gästrum. Oerhört populär förening med god ekonomi, bra hyresintäkter och en fantastisk innergård där små charmiga gårdshus, plank och vedskjul knyter an till de gamla Hagagårdarna. Bredband inkluderat i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 863:–
Boarea49 Kvm
Andel1.02910%
Våning1 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

En massiv träport med vackert överljus leder dig in på föreningens pittoreska och oerhört välskötta innergård. Här möts du av ett pampigt kastanjeträd som stått här och dämpat bruset från staden sedan de första husen byggdes i mitten av 1800-talet samt mängder av andra växtligheter i form av bärbuskar och prydnadsbuskar som rhododendron, syrén och olvon. Charmfulla plank, gårdshus och vedskjul blir en naturlig avdelning mellan den gamla och nyare delen av gården och markbeläggningen intill de gamla husen utgörs, som förr, av gatsten.

 

HALL

Följ med en trappa upp genom det 160 år gamla trapphuset som är så charmfullt typiskt för Haga. Innanför ytterdörren välkomnas du in i hallen med plats för avhängning, skohylla och byrå. Härifrån nås vardagsrum, kök och badrum.

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

VARDAGSRUM

Till höger om hallen med två stora fönster med spröjs och överljus i rakt söderläge. Väggarna är målade i en vilsam grå nyans och den fungerande kakelugnen är original från 1858. Ljust och luftigt med generösa sällskapsytor som rymmer diverse typer av möbler. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

SOVRUM

Vilsamt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord samt bra förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. Dörren till rummet är en tidsenligt speglad dörr liksom listverken och det höga, spröjsade fönstret. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

KÖK

Med charmfullt oregelbundna vinklar och ett högt fönster med spröjs och överljus mot innergården. Lättarbetat kök med gott om förvaring och plats för matbord intill fönstret. Kökssnickerierna är ljusa och ovanför kökets bänkskivor är det kaklat i vitt. Den maskinella utrustningen består av ugn och spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys från Smeg. 

Väggar: Målade

Golv: Schackrutig linoleummatta

 

BADRUM

Med ett vackert spröjsat fönster mot innergården ligger det stora badrummet. Väggarna är halvkaklade i vitt och på golvet ligger en linoleummatta. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat, spegel, duschkabin samt torktumlare och tvättmaskin. Bra förvaring i en garderob/städskrubb samt i ett mindre högskåp. 

Väggar: Halvkaklade

Golv: Linoleummatta

 

ÖVRIGT 

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt delad utomhusförvaring (vedskjul) på gården.

Andelsprocent kapitaldel: 0,44060%, Andelsprocent driftdel: 1,02732%

 

Haga

 

Haga- Göteborgs första förort som med tiden blivit byn mitt i stan. En stadsdel som är lätt att lära sig älska, men svår att lämna. Visst är vi många som ser framför oss hur "Hebbe lêlle" ska åka skidor ner från stalltaket i Haga. Som en urmoderlig Göteborgsk sanning. Haga har fascinerat och inspirerat, under flera decennier stod Hagas öde och vägde. Skulle stadsdelen totalsaneras eller skulle Haga få bli något annat? Det blev något annat! Hela Haga revs inte utan väsentliga delar rustades upp och fogades samman med ny bebyggelse. Nu råder här en småskalig stadsbebyggelse där gammalt och nytt förenas på ett charmfullt sätt. 

Numera är Hagas bilfria gator kantade av välbesökta små kaféer och butiker. Väl innanför föreningens portar kvitter fågelsången och tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Här bor du med det pittoreska cafélivet alldeles utanför dörren och promenadavstånd till det mesta. Dessutom synnerligen bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. Några kvarter bort breder grönskan i Skansen kronan, Slottskogen och Änggårdsbergen ut sig om du känner för att smita undan stadslivet för en stund. Eller så stannar du helt enkelt kvar på föreningens idylliska innergård.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea49 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader2 441kr/år
FöreningHSB Brf Albert i Göteborg
Avgift/månad2 863:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, IP-telefoni och TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel1.02910%
Lgh.nr.55
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1858
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El960kr/år
Försäkring1 481kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
2 441kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.