SÅLD
Lorensberg, Burgårdsgatan 12

På lugna enkelriktade Burgårdsgatan på vån 2 (hiss finns) ligger denna minivåning, bara ett stenkast från stadens myller av caféer, butiker och evenemangsstråk. Välgjorda snickerier och bevarade originaldetaljer tillsammans med smakfulla färg, form och materialval. Lägenheten stoltserar dessutom med en fungerande öppenspis! Oerhört stabil och lågt belånad förening. Övernattningsrum i föreningen.

fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift3 964:–
Boarea89 Kvm
Andel5.07709%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

På våning 2  i den fantastiska 20-talsbyggnaden på Burgårdsgatan 12 ligger denna minst sagt spektakulära 3,5:a (den används som en fyra idag) på 89 kvm. Huset är oerhört väl omhändertaget, med stor innergård och faciliteter såsom gästlägenhet och stor gemensam tvättstuga. Lägenheten har förutom stor klädkammare, stort renoverat badrum och även en egen tvättinrättning. Både kök och badrum renoverades 2015. 

 

Hall

Avhängningsmöjligheter direkt innanför (säkerhets) dörren och hallen har även anslutande garderob för ytterligare förvaring.

Väggar: målade väggar

Golv: Klinker

 

Serveringsgång

Mellan hallen och köket finns den bevarade serveringsgången med bänkskivor i marmor och  serveringskåp, vilka ger stora förvaringsmöjligheter!

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Kök

Oerhört smakfullt kök (Vedum) färgsatt i grönt med öppna hyllor, bänk- och fönsterskivor i marrmor  och kakel hela vägen upp till tak. Snygga glödlampsarmaturer som överljus är bland annat en detalj som ger köket en uttänkt helhet, liksom den fristående spisen från SMEG. Övrig maskinpark består i kyl och frys även de från SMEG och Diskmaskin från Husqvarna.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Extra rum

Gamla pigkammaren är ett bra avskilt extrasovrum, förvaring i platsbyggd garderob och med samma generösa takhöjd och vackra originalgolv som resten av lägenheten. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Vardagsrummet är lägenhetens hjärta! Skjutdörrar i original avskärmar mot sovrum och stor bred öppning till det som idag används som matsal, i rummets ena hörn en fungerande (!) öppen spis.

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade


Sovrum

Generöst tilltaget sovrum i fil med vardagsrummet. Från sovrummet nås både badrummet och en väl tilltagen walk-in-closet. Rummet är färgsatt i en behaglig grågrön ton vilket harmoniserar väl mot det ljusa brädgolvet. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv i original

 

Walk-in closet

Smakfullt inredd klädkammare med hyllor och klädstänger i direkt anslutning till lägenhetens lilla tvättstuga.

Väggar: Vitmålade

Golv: Brädgolv i original

 

Matsal/Arbetsrum/Barnrum/Allrum

 

Ett otroligt vackert rum mellan hallen, vardagsrummet och tvättstugan. Rummet har vackra vitmålade bröstpaneler och lämpar sig utmärkt som både matsal (som här) eller varför inte ett hemmakontor. Grannarna ovanför har satt in dubbeldörrar mot vardagsrummet för en mer avskild känsla, medan man här låtit behålla det öppet för en mer social planlösning. 

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Vitmålad bröstpanel och grågröna målade väggar
Badrum

Nyrenoverat 2015. Oerhört smakfullt renoverat med hexagonklinker och klassiska 15x15 plattor på väggarna. Duschhörna duschvägg  i klarglas. Förvaring i kommoden under tvättstället.

Väggar: Vitt kakel

Golv: HexagonklinkerTvättavdelning

I lägenhetens tvättavdelning sitter det väggskåp för rikligt med förvaring. Under arbetsbänken döljer sig tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2015).

Väggar: Målade 

Golv: hexagonklinker

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.  

I huset finns ett övernattningsrum som kan hyras av de boende för en symbolisk summa om 100 kr per natt. 

Det finns ett eluttag som inte fungerar i lägenheten. Fråga mäklaren om vilket. 

Vissa maskiner går inte att köra samtidigt då detta överbelastar elcentralen och proppen kan gå. 

Sammanfattning av Brf Burgårdsgatan 12

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Burgårdsgatan 12 förvärvade fastigheten Heden 30:12 år 2001. Föreningens totalyta utgör 1684 kvm, varav 1664 kvm är lägenhetsyta och 20 kvm utgör lokalyta. Byggnaden uppfördes 1929 och är ett 6 våningshus med tegelfasad och spröjsade fönster. Föreningen upplåter totalt 27 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal som idag används till övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten ger ett stort mervärde för alla boende plus att den kan generera betydande intäkter till föreningen i framtiden om den istället skulle upplåtas.

 

FÖRVALTARE

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB). Fastighetsskötseln sköter Mikab. Föreningen är medlem i samfälligheten Granaten som förvaltar gemensam fastighetsskötsel, gaturenhållning samt tvättstuga.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

INNERGÅRD

Innergården renoverades under 2016 med ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring. Under 2020 inhandlades nya utemöbler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga som delas med de tre föreningarna i samfälligheten och har tre tvättstationer med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelförvaring samt återvinnings- och soprum finns på innergården. Dessutom står en övernattningslägenhet till förfogande för föreningens medlemmar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och sköts utav Bo och Son Fastighetsservice och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i.


PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 705 sek/månad.


TV/INTERNET-ANSLUTNING

Bredband från Tele2 och ComHems grundutbud för TV ingår i avgiften. Det finns även fiber från Bredbandsbolaget tillgängligt, detta alternativ bekostas av den boende själv.

 

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2046.

Större åtgärder gjorda under senare år:

2020 Spolning av stamledningarna samt filmning

2019 Renovering av tvättstuga, sättningsmätningar och vattenprovtagning samt ny cirkulationspump till värmesystemet installerades.

2017 Rökkanaler renoverade

2016 Ny innergård, ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring. Nya maskiner i den gemensamma tvättstugan

2013 Ny interiör i hiss samt renovering entré och trapphus
2012 Ommålning fasad
2011 Relining och balkongbyggnation (balkonger betalades av de berörda medlemmarna själva)
2010 Grundarbete (Kompletterande behandling med Jerbor och Eurobor)
2003 Dubbmontering på fasader och bärande väggar (för att kunna följa husets rörelse), takbyte samt nya vindslägenheter.
2001 Ommålning fasad samt en totalrenovering av tvättstugan. Besiktning och åtgärd av grund (Nedbrytning av träpålar och konservering av trägrund m.h.a injektion av Eurobor längs med gatumur och brandväggar)

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

2020 Byte av fönster mot fasad, provtagning träpålar, skall tilläggas att fastighetens grundläggning är bra. Detta är endast för att följa upp och säkerställa för framtiden.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och överskottet går huvudsakligen till fastighetsförbättringar och amorteringar. Föreningen är mycket lågt belånad där de långfristiga skulderna för bokslutet 2019 endast uppgår till ca 3,89 msek vilket motsvarar en belåning om ca 2 422 kr skuld/kvm bostadsyta, vilket kan jämföras med att snittbelåningen för bostadsrättsföreningar i Göteborg ligger på cirka 6 400kr skuld/kvm.

Under 2012 sålde föreningen två hyresrätter och under 2014 såldes ytterligare en. Detta har gett föreningen stora tillskott i kassan och möjlighet att amortera samt sätta av till framtida renoveringar. Dessutom har föreningen en dold tillgång i gästlägenheten som skulle kunna ombildas och säljas alternativt hyras ut.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1 138 kr) och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen. Föreningar har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften.

 

ÖVRIGT

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 21,56%. Samfälligheten förvaltar sophämtning, gaturenhållning, tvättstuga, fastighetsskötsel och gemensamma gårdsytor.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2019 och föreningens informativa hemsida (http://burgardsgatan12.se/). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea89 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningBurgårdsgatan 12
Avgift/månad3 964:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
EldstadÖppen spis
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Andel5.07709%
Lgh.nr.7
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredband från Tele2 och Comhems grundutbud för TV ingår i avgiften. Det finns även fiber indraget från bredbandsbolaget.

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.