SÅLD
Kungshöjd, Hvitfeldtsgatan 14 A

Renoverad och ljus sekelskiftestvåa i ståtlig hörnfastighet anno 1903. Storslaget kök med direktaccess till stor smidesbalkong mot lugn innergård. Genomgående planlösning med cirka 3 meter till tak, höga fönster i fullhöjd och fina detaljer bevarade såsom profilerade listverk, nätta stuckaturer, takrosett, gjutjärnselement och spegeldörr. Oslagbart läge mitt på Hvitfeldtsgatan i en mycket omtyckt och välskött förening. Lugnt och tyst men samtidigt så centralt. Låg avgift där bredband ingår.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 906:–
Boarea64 Kvm
Andel2.88%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Styr stegen in på gården och ta trapporna upp till våning två. Innanför dörren finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i en garderob. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger en parkett som löper vidare in i lägenheten (i majoriteten av lägenheterna i föreningen har det funnits fina brädgolv att ta fram). 

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade 

 

Kök

Storslaget och topprenoverat kök med helglasade balkongdörrar som öppnar upp till den fina smidesbalkongen, vänd mot föreningens lugna innergård. Köket totalrenoverades 2015 i fransk bistrostil med extra djupa arbetsytor (ca 75 cm djupa) i marmor och rostfritt stå, helkaklad vägg med vitt fasat kakel och öppna hyllplan. Avskilt men ändå socialt i fil med vardagsrummet och med plats för många kring matbordet. Fullutrustat med ordentliga maskiner och gott om förvaring i både bänkskåp, hög- och städskåp. Den maskinella utrustningen består av köksfläkt från Fjäråskupan, spis/ugn från SMEG, kyl/frys från Siemens, mikrovågsugn från Siemens, vinkyl från Avintage Premium och diskmaskin från Siemens. 

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade 

 

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med dubbla fönster i fullhöjd mot söder. Trivsamt och lugnt med cirka 3 meter till tak och utsikt över Hvitfeldtsgatans vackra husfasader. Rymligt och enkelt att möblera med en större soffgrupp och ytterligare möblemang. Nätta stuckaturer, takrosett och profilerade listverk är några av de bevarade detaljerna från byggåret.

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade 

 

Sovrum

I fil med vardagsrummet, bakom en bevarad spegeldörr, ligger sovrummet. Med plats för dubbelsäng och sidobord samt bra förvaring i en stor garderobsenhet. Ett stort fönster i fullhöjd ger rummet ett behagligt ljus.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade i ljus kulör

 

Badrum

Helkaklat badrum renoverat 2012 med vita kaklade väggar och grått golv. Gott om förvaring och smart byggda lösningar. I badrummet inryms wc-stol, nyinsatt kommod, spegel med ovansittande belysning, handdukstork och duschvägg.

Golv: Grått klinker med underliggande golvvärme

Väggar: Vita kakelplattor

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd beläget i samma trappuppgång.

BRF SVARTPOPPELN

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Svartpoppeln registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 42:5 år 2008. Fastigheten med adress Hvitfeldtsgatan 14 A-C samt Kungshöjdsgatan 3 är en praktfull hörnbyggnad som uppfördes år 1903. Exteriören har typiskt 1890-tals sekelskiftarkitektur med flera varianter av olika puts och ett ståtligt spetsigt torn. Byggnadens totalyta utgör 4913 kvm, varav 2372 kvm är bostadsyta, 154 kvm utgör lokalyta och 15 kvm utgör garageyta. Föreningen upplåter totalt 25 bostadsrättslägenheter, 1 hyreslägenhet, 1 lokal samt 1 garage med hyresrätt.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav Bredablick Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls Fastighetsservice och även fastighetsskötseln är lagd på extern leverantör.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår och ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

 

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

Innergård

Som medlem har du tillgång till föreningens gemensamma innergård som under sommartid möbleras med flertalet sittmöbler och här parkeras även cyklar. Under 2019 påbörjade en arbetsgrupp en diskussion för ytterligare ökad trivsel på innergården.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga som nås från gatan. Tvättstugan är nyligen renoverad och fullt utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp och strykbräda. De flesta lägenheter innehar egen tvättmaskin vilket gör att det är relativt lätt att få en tvättid. Föreningen har ett nytt soprum som nås enkelt från gatan. I källaren finns tillgång till ett cykelförråd.

 

Trappstädning

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och sköts utav Alberts Städservice och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering för område C4 mot en kostnad på ca 680 kr/mån, ansökan görs via Göteborgs stad. Intresse av föreningens egna garage anmäls till styrelsen.

 

Tv/Internet

Digital-Tv via Com Hem och bredbandsavtal med Telenor.

 

Renoveringar

Föreningen följer en gedigen underhållsplan som upprättades 2015 tillsammans med HSB och som sträcker sig till och med år 2044. Sedan föreningen övertog fastigheten har flertalet stora och omfattande renoveringar och investeringar utförts och fastigheten är idag i mycket gott skick. De kommande åren är främst löpande underhåll planerat. Nedan följer ett urval av större åtgärder gjorda under senare år:

2019: Uppföljning av OVK-besiktning och startat arbete för ökad trivsel på innergården

2018: Byggnation av nytt soprum i anslutning till tvättstugan. Installation av nya termostater i lägenheterna, ny garagedörr, installation av dörröppnare samt nya låskolvar till gemensamma utrymmen

2017: Byte av portlåssystem, OVK-besiktning samt ny utrustning i tvättstugan (torktumlare & torkskåp)

2016: Fasadrenovering och byte av fönster mot innergård

2015: Trapphusrenovering samt byte till säkerhetsdörrar för samtliga lägenheter

2014: Ny ventilationslösning i källare, byte av fasadportar samt indragning av fiber

2012: Stamrenovering av trycksatta stammar, plåtarbete och rasskydd på tak, renovering av fasad och fönsterbyte mot gatan

2010: Omdragning av elstigare samt byte av gårdsbjälklag

 

Ekonomi

Föreningen är sedan länge välskött och väl omhändertagen där god ekonomi tillsammans med en välskött fastighet borgar för trygghet bland medlemmarna. Dessutom har man en lokal som tillsammans med hyresrätten och garageplatsen bidrar med drygt 20% till de totala intäkterna. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold tillgång då den vid en uppsägning från hyresgästen tillfaller föreningen och därmed kan ombildas och avyttras. Föreningen har även drygt 1 mnkr i kassan. År 2014 omvandlade föreningen två tidigare hyreslokaler till 5 nya lägenheter upplåtna med bostadsrätt vilket gav föreningen en inkomst på ca 7,7 msek. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 21 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8800 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har i dagsläget inte några planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2018 och föreningens kontaktperson 2020-03-27 Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 700kr/år
FöreningBrf Svartpoppeln
Avgift/månad2 906:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda130 kWh/Kvm och år
Andel2.88%
Lgh.nr.8
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudCom Hem & Telenor

Driftkostnader

El4 200kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 700kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.