SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 45 C

Sekelskiftestrea med unikt gårds-gårdsläge och ännu mer unik privat utgång till den mytomspunna Kråkängsparken! Väldisponerad och genomgående lägenhet med charmfulla detaljer, fungerande kakelugn, brädgolv i samtliga rum, stuckaturer och en hel park utanför altandörren!

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 553:–
Boarea93 Kvm
Andel0.0515000
Våning3/5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Till lägenheten kommer du antingen via hissen från uppgång A och ner en halvtrappa eller tvärs över gården och tre trappor upp. Innanför dörren finns en stor hall med bra avhängningsmöjligheter. Hallen går genom lägenheten och du når lägenhetens samtliga rum. Går enkelt att möblera med ytterligare möblemang.

Golv: Originalbrädgolv ( I ytterhallen har man lagt skyddande klinker och heltäckningsmatta) 

Väggar: Panelbeklädda och målade i en grön ton

 

Kök

Ovanligt stort sällskapskök med lugnt gårdsläge och stora djupa fönster med morgonsol. Köket är byggt i vinkel med ett stort platsbyggt skafferi på motsatt sida. Luckorna är vita, profilerade och bänkskivan i massivt trä. I föreningen förs diskussioner om att bygga ytterligare balkonger in mot gården och från den här lägenheten skulle det innebära en utgång från köket.

Golv: Originalbrädgolv

Väggar: Delvis panelbeklädda och målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med två stora djupa fönsterpartier ut mot Kråkängsparken, där eftermiddagssolen kommer in. En fullt fungerande kakelugn smyckar rummets ena hörn och dubbeldörrar avgränsar mot master bedroom. Rummet är utsmyckat med stuckatur samt takrosett i taket, profilerade listverk och bevarade originalgolv.

Golv: Originalbrädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Master bedroom/ Matsal

Rum i fil med vardagsrummet som idag används som sovrum. Rummet har idag en privat utgång till Kråkängsparken och föreningens stora uteplats. Uteplatsen är sparsamt använd av andra än ägarna själva. Här skiner solen vackert genom träden på eftermiddag och framåt kvällen. Tyst läge mot stängd park.

Golv: Originalbrädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Sovrum 2

Mysigt rum med fönster mot den lugna innergården. Rymligt med stor och djup garderob bakom skjutdörrar. Idag är det lägenhetens mindre sovrum, men skulle man uppskatta att ha en separat matsal kan det likväl agera master bedroom.

Golv: Originalbrädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Badrum

Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin. Väggarna är kaklade och på golvet ligger klinker. Väggfasta duschväggar, wc och kommod med förvaring.

Golv: Klinkersatt

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd på ca 8 kvm, förrådet ligger endast en trappa ner i samma uppgång (bredvid tvättstugan). I l lägenhetsförteckningen uppgår lägenheten till 91 kvm, därefter har den mätts upp till 93 kvm. 

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ridaren har sedan 1992 ägt fastigheten Olivedal 3:8 uppförd av byggherren Nathan Persson år 1901-1903. Föreningen upplåter idag 23 lägenheter varav 22 upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 861 kvm, varav 1 811 kvm utgör lägenhetsyta och 50 kvm utgör lokalyta.

Huset är uppfört med frilagt tegel vilket med tiden gett Göteborg en särpräglad karaktär och tradition. Det gula teglet importerades från Flensburg eller andra orter i norra Tyskland eller Danmark, det ansågs både vackert och tåligt mot det salta kustklimatet. Oputsade, råa tegelfasader som lämnades råa kom att kallas ”rohbau” och tillhör en tydlig byggnadstradition i Göteborg.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv finns att tillgå via ComHem där grundavgiften ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Fiber är indraget i huset anslutet till Bredbandsbolaget och avtal tecknas individuellt med dem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i intilliggande parkeringsgarage, separat kö.

 

INNERGÅRD

Föreningen har dels en sluten plattsatt innergård med terrassering. Men föreningen är också del av Heijderidarens samfällighetsförening ”Änga i Kråkestan”. Kråkängen är en gömd oas mitt i Linnéstaden, som man endast har tillgång till genom kringliggande fastigheter. Föreningen har utemöbler med dynor samt grill att tillgå under sommarmånaderna.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns gemensamt soprum med källsortering, hobbyrum samt två cykelrum.

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan består av ett tvättrum och ett torkrum och nås via trapphus C, två trappor upp från gården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. I torkrummet finner man torkskåp en mangel, lakansträckare samt en arbetsbänk. Maskinparken uppdaterades 2017. Tvättider bokas via en lista i tvättstugan och tider finns dagligen mellan 07-24.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna uppgår till ca 7,4 miljoner kronor, vilket ger en belåningsgrad på ca 4000 kr/kvm som är långt under snittet för området. Föreningens lån är uppdelade i tre separata lån. 1 bundet till en ränta på 1,7% (tom 2020) och två som löper ut under 2019 och kommer kunna omförhandlas till en mer förmånlig ränta. Föreningen har ca 1,7 miljoner avsatta för framtida utgifter.

Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört större renoveringar och underhållsarbeten. För att säkerställa fastighetens skick följer föreningen en underhållsplan framtagen 2013 som sträcker sig till 2042. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1974 Stammar byttes. 2016 spolade och filmade föreningen avloppstammarna med goda resultat.

2006 Gjordes en omfattande renovering av gårdsfasaden, med ny puts, fasaden mot gatan tvättades och fogades om. Samtidigt lät man byta entrédörrar på gårdsplanet och ge tvättstugan ett rejält ansiktslyft.

2010 Dränering av innergården och därefter plantering av grönska, ny uteplats med grillmöjligheter samt renovering av trapphus och portgång

2014 Målning av tak

2017 Föreningen såg över och renoverade samtliga fönster efter behov. Maskinparken i tvättstugan sågs över och uppdaterades.

2018 Nya utemöbler införskaffades och nya avfuktare i källaren installerades.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan som löper till 2042 och sätter årligen av pengar till detta. Inga större renoveringar inom snar framtid utan mer åtgärder av löpande karaktär.

Föreningen har fått ett föreläggande från brandsskyddsmyndigheten om att installera en brandtrappa mot Kråkängsparken. Arbetet med installationen av ny utrymningsväg fortsätter. Föreningen har ansökt och beviljats bygglov för brandtrappan. Föreningen planerar att påbörja byggnationen under vecka 33.

Intresse från medlemmar för att bygga balkonger mot innergården finns och ett projekt har tidigare initierats men ligger för närvarande på is.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-05-24 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea93 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningBrf Ridaren
Avgift/månad5 553:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongUteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda155 kWh/Kvm och år
Andel0.0515000
Lgh.nr.15
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El4 800kr/år
Försäkring1 700kr/år
Total driftkostnad 6 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.