Inom Vallgraven, Stora Nygatan 3

Direkt närhet till restauranger, nöjen, shopping och kommunikation gör läget för denna tvårummare svårslaget. Generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, höga parspegeldörrar, ljus färgsättning och extraordinär utsikt är några egenskaper som beskriver denna fantastiska bostad i anrik fastighet anno 1853, bara ett stenkast från centralstationen och trädgårdsföreningen.

fakta
Pris3 700 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 516:–
Boarea64 Kvm
Andel7.4885%
Våning3 av 4

Lägenhetsbeskrivning

Här finns allt du kan önska dig precis utanför porten!  Mitt i Fredstan, Göteborgs mest centrala stadsdel finns shoppinggator, bra restauranger, nöje och kultur alldeles runt hörnet. Här har du nästintill direktaccess till härliga Trädgårdsföreningen med sin grönska och kända Rosencaféet. Ett stenkast bort ligger centralstationen med förbindelser över hela staden och mot mer avlägsna destinationer. 

På initativ av de större fastighetsägarna i området har nu en helt ny stadsdel växt fram och förädlats. Området blir allt mer bilfritt och belagt med kullersten, nya spännande koncept och butiker flyttar in i nya och renoverade lokaler. I området är förändringen påtaglig och på sikt kommer även vattenlinjen att utnyttjas bättre. För mer information om Fredstan se här. https://www.hufvudstaden.se/om-oss/projekt/pagaende-projekt/fredstan/bilder/

 

Vardagsrum

Vackert rum med oljad ekparkett, nymålade vita väggar höga stora fönster mot kanalen och trädgårdsföreningen. Något så ovanligt som fönsterluckor är kvar sedan huset byggdes i mitten av 1800-talet.  

Golv: Hårdvaxoljad fiskbensparkett i ek

Väggar: Målade vita

 

Hall

Precis innanför dörren finns en liten avhängningsplats, golvet är belagt med klinker.  Här finns också en klädkammare för ytterligare avhängning. 

Golv: Klinker

Väggar: Målade

 

Kök

Köket ligger i mitten av lägenheten, med fönster in mot gården. Längs kökets bakre vägg har man på ett oerhört smakfullt sätt valt att platsbygga förvaring i form av gamla återvunna snickerier som ger utrymme till skafferi, städskåp och övrig förvaring. Köket har vita skåpsluckor, bänkskivor i ek och ett mörkt kakel som stänkskydd

Skåpsinredning i massiv ek, bänkskiva i ek

Utrustning:

Spishäll och inbyggnadsugn i rostfritt utförande, rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys.

Golv: Klinker i köksdelen med golvvärme. Ekparkett i övriga delar.

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med två höga fönster mot lugn innergård.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade vita

 

Badrum

Helkaklat badrum. Duschplats med glasväggar och dörr och takdusch. I duschdelen finns ett litet fönster som skapar en nisch för avställning och ger ett naturligt ljusinsläpp. I badrummet finns dessutom tvättställ med kommod med tillhörande badrumsskåp, WC samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Golv: Gråsvart klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt: Källarförråd finns tillhörande lägenheten, storlek ca 4 kvm. 

Beskrivning om Bostadsrättsföreningen

Namn: Slusskvarnen

Bildades: 2005

Byggnaden uppfördes: 1850

Församling: Domkyrkoförsamlingen i Göteborg

Föreningen består av fastigheten Inom Vallgraven 1:6, och utgörs av 855 kvm boyta och 301 kvm lokalyta. Föreningen upplåter idag 15 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

 

Parkering:

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

 

TV och Internet

Kabel-TV och Internet via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften.

 

Gemensamhetsutrymmen

Liten stenlagd innergård som under sommaren har en liten gemensam uteplats, här finns också möjligheter till cykelförvaring. Tvättstuga nås från gården utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

 

Renovering:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2030.

Både el och avloppstammar byttes i mitten av 70-talet. 2012 filmades samtliga stammar för att undersöka skicket. En av avloppstammarna relinades efter kontrollen. Under 2014 lät man putsa om fasaden och 2017 renoverades innergården.

Grundförbättrande åtgärder utfördes 2005 med Euroborinjektion

 

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Hyresintäkerna från de två hyreslokalerna ligger på ca 45% av föreningens årliga intäkter. Belåningen ligger idag på ca 8,44 Msek, föreningen har idag ca 300 000kr i kassan och förväntas årligen gå med positiva resultat. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Ovanstående grundas på information från förreningens kontaktperson 2019-08-28 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 700 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning3 av 4
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningSlusskvarnen
Avgift/månad3 516:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda147 kWh/Kvm och år
Andel7.4885%
Lgh.nr.4
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1853
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 3 900kr/år

Taxeringsvärde

visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.


Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.