SÅLD
Vasastaden, Nedre Fogelbergsgatan 3 C

Sann sekelskiftescharm på en av Vasastadens lugnaste adresser! Rummen pryds av stuckaturer och bevarade brädgolv. Här finns breda fönsternischer och lummig uteplats i en av stadsdelens bästa föreningar!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift1 970:–
Boarea60 Kvm
Andel0.0444
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Endast några få trappsteg upp från den grönskande innergården ligger denna mysiga tvårummare. Hallen har en klassiskt sekelskiftesutformning och sträcker sig från kök och längsgående hela vägen mot sovrummet.

Golv: Bevarade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

Kök

Köket är huset hjärta brukar det heta. Här är verkligen lägenhens mest sociala rum. Medan någon lagar maten, sitter någon annan uppkrupen i fönstret och läser en bok i den enorma fönsternischen. Köket är byggt i vinkel, luckorna är målade grå och bänkskivor i oljad ek kontrasterar väl det mörkgrå stänkskyddet av högglansigt kakel i tegelsättning. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn/spis, fläktkåpa och diskmaskin.

Golv: Klinker vid arbetsplatsen och brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Välrenoverat badrum från 2006. Färgsättningen är klassisk och harmonisk. Badrummet har separat duschörna, tvättställ i kommod och WC. Bra storlek och plats för tvättmaskin.

Golv: Sandfärgad klinker

Väggar: Naturvitt kakel

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum inramat med bevarade listverk, stuckaturer, takrosett och djupa fönsternischer. De mörka brädgolven i original ger karaktär åt rummet.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Sovrum

Stor sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, bevarade charm i form av stukaturer och höga golvlister. Här är också utgången till en egen uteplats ut mot den lummiga innergården!

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Övrigt: Förråd finns till lägenheten och ligger i källaren (ca 5 kvm) 

Sammanfattning av Brf Fogelbergsgatan 3

Allmänt

Byggnaden med adress Nedre Fogelbergsgatan 3 uppfördes 1892. Byggnaden består i ett flerfamiljshus med tre uppgångar, A, B och C. Totalytan enligt taxeringsbeskedet ligger på 1470 kvm. Här finns idag 19 lägenheter varav 18 bostadsrätter och 1 kvarvarande hyresrätt. Bostadsrättföreningen Fogelbergsgatan 3 köpte fastigheten 2002. Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och i försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av SBC.

 

Ekonomi

Föreningen är oerhört stabil och mycket lågt belånad med låga avgifter som en följd. Under början av 2019 sålde föreningen en av de kvarvarande hyresrätterna, vilket genererade stora intäkter till föreningen (4,8 MSEK). Föreningen har valt att använda delar av intäkten till upprustning av innergården samt avsättning för kommande underhåll och dels att amortera av 2,565 MSEK på lånen. De lån som är kvar är 1,6 MSEK vilket ger en belåning på 1088 kr/kvm. Det finns i dagsläget inga beslut om några avgiftsförändringar.

 

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig till 2040. Byggnaden är i mycket gott skick och föreningen har inga större renoveringar inplanderade. Under sommaren 2019 kommer ett arbete påbörjas att rusta upp föreningens redan fina innergård. De skall ta bort asfalten, lägga marksten på hela gården, snygga till kanter runt rabatter och placera ut nya planteringslådor etc.

 

Gemensamhetsutrymmen/Tvättstuga

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i uppgång C. Tvättstugan är utrustad med tre stora tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. Tvättstugan är fräsch och tillgängligheten bedöms som god. På gården finns cykelparkering samt miljöhus.

 

Bredband och TV

Tecknat gruppavtal där bredband 100, TV/silver ingår i avgiften. Avgiftsfritt första året, sedan är det ett obligatoriskt tillägg på avgiften om ca 300kr/mån.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen

 

Juridisk person

Juriskt person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-06-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning1
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningBrf Fogelbersgatan 3
Avgift/månad1 970:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
Andel0.0444
Lgh.nr.00013
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1892
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.