SÅLD
Lorensberg, Cederbourgsgatan 8

Storslagen, arkitektritad citylägenhet, högst upp i huset med fritt utsiktläge, hiss hela vägen upp och balkong i söderläge! Här finns två badrum och egen tvättstuga, allt renoverat med omsorg. Lägenheten är extremt välplanerad och flexibel och dess 122 kvm har möjlighet att omdisponeras efter behov.

fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift4 746:–
Boarea122 Kvm
Andel5.75%
Våning5/5

Lägenhetsbeskrivning

När en välrenommerad arkitekt säljer sin lägenhet kan man luta sig tillbaka och bara njuta. En bostad som är utformad och totalrenoverad i ren perfektion, men utan att för den sakens skulle göra avkall på vidare utvecklingspotential. Lägenheten osar internationell storstad.

 

Hall

När man öppnar den gedigna ytterdörren i ek möts man av ett grönt marmorgolv som genomsyrar både huset och lägenhetens materialpalett. Hallen är försedd med klädavhängning, infällda spotlights i taket från Deltalight och bakom en dörr inmålad i väggens kulör göms lägenhetens första badrum – lyxigt och skräddarsytt . Ytterdörren byttes av föreningen under 2019 till en säkerhetsdörr (klass 4).

Golv: Brännlyckan natursten i fallande längder (golvvärme)

Väggar: Målade väggar i mörkgrå ton

 

Innerhall

Ett magiskt stort möblerbart entrérum med en stoltserande öppenspis (ej eldningsbar, men återställningsbar för ca 25 000kr enligt offert utställd 2014).

Golv: Ekparkett i fiskbensläggning behandlat med hårdvaxolja.

Väggar: ljust målade i ”nude” ton;  dörrar, listverk samt fönster i ljusgrå ton

 

Kök

I samband med att lägenheten renoverades i sin helhet 2016, placerades Köket centralt i lägenheten med gott om förvaring och arbetsytor. Utformningen är modern och stilren trots djärva färgval. Färgsättningen känns internationell och är noga utvald att harmonisera med husets karaktär och områdets puls.

Vinröda underskåp med platsbyggd känsla, bänkskiva i Carrara marmor, diskmaskinen är integrerad och från Miele. Kyl/frys från Bosch likaså denna är integrerad och osynlig. Rostfri varmluftsugn med pyrolysfunktion och induktionshäll från SMEG. Vattenblandare från Vola i kromat utförande, underlimmad ho i rostfritt från SMEG och inbyggd fläkt från Thermex.

Köket är utformat så att man enkelt kan sätta upp en vägg mot matplatsen för att på så sätt skapa ytterligare ett sovrum. (Bland dokument finns alternativa planlösningar) 

Golv: Ekparkett i fiskbensläggning och behandlat med hårdvaxolja.

Väggar: ljust målade i ”nude” ton;  dörrar, listverk samt fönster i ljusgrå ton

  

Vardagsrum/ Arbetsrum (alt. Matsal)

Det stora rummet med hörnläge har idag delats av för att få två funktioner. En vardagsrums del med plats för soffgrupp, TV etc samt en arbetsrumsdel. Skiljeväggen går enkelt att tas bort för den som hellre vill ha ett stort rum. Den andra delen används idag som arbetsrum men kan även användas som större matsal med plats för stort matsalsbord och  förvaringsmöbler.

Golv: Ekparkett i fiskbensläggning och behandlat med hårdvaxolja.

Väggar: ljust målade i ”nude” ton;  dörrar, listverk samt fönster i ljusgrå ton

 

Sovrum 1

Rummet med tre funktioner! Idag är detta rum indelat i ett lekrum med arbetsplatser i nisch samt med två sovalkover , men rummet hade likagärna kunnat användas som ett luxiöst masterbedroom, med två separata klädkammare. Sovalkoverna är idag möblerade med barnsängar men är anpassade för att inrymma vanliga enkelsängar för vuxna.

Golv: Ekparkett i fiskbensläggning behandlat med hårdvaxolja.

Väggar: ljust målade i ”nude” ton;  dörrar, listverk samt fönster i ljusgrå ton

 

Sovrum 2

Masterbedroom med avskilt läge och egen klädkammare. Stort fönster i söderläge, plats för förvaringsmöbler.

Golv: Ekparkett i fiskbensläggning behandlat med hårdvaxolja.

Väggar: målade i varm ljusgrå ton

 

Badrum 1

Från yttre hallen nås lägenhetens gästbadrum som tillsammans med hallen renoverades 2019. Känslan är exklusiv minimalism med sydeuropeiska toner.  Badrummet är oerhört smakfullt renoverat med separat duschhörna, smarta nischer och ett fint tvättställ med översittande spegel och vägghängd WC. Färgsättningen går i mörkgrått och grönskiftande svensk marmor. Blandare i kromat utförande från Vola, porslin i vitt matt utförande från italienska Flaminia.

Golv: Brännlyckan natursten (golvvärme)

Väggar: Målade väggar i mörkgrå ton

 

Badrum 2

Återigen ett fantastiskt badrum, här med badkar i vitt emaljerat stål nedfällt i skiva samt försedd med front i Carrara marmor. Bänkmonterat mattvitt handfat på marmorskiva samt vägghängd wc – båda i mattvitt utförande (Flaminia), väggmonterad blandare i krom  (Vola), stora speglar med infälld belysning. Spegelskåp för bra förvaring.

Golv: Brännlyckan natursten (Golvvärme)

Väggar: delvis målat i bruten vit ton / delvis klätt med rund vit matt mosaik

 

Tvättstuga

Från innerhallen nås lägenhetens tvättstuga med plats för tvättpelare, klädförvaring samt arbetsbänk med infälld ho. Även denna renoverades 2019.

Torktumlare och tvättmaskin Bosch placerad i nisch. Bänk- samt överskåp med mörkgrå luckor i matt utförande, infälld belysning i tak.

Bänkskiva med pluppmosaik och infälld ho i rostfritt från Franke. Blandare i kromat utförande ( Vola).

Golv: rund vit matt mosaik (golvvärme)

Väggar: Målade väggar i mörkgrå ton

 

 

Övrigt: Det finns ett förråd tillhörande lägenheten på ca 8 kvm.

 

Korsvägenområdet är en vital och viktig del av Göteborg och för många porten till staden. Det är ett område med storstadspuls och där man finner några av stadens mest framstående attraktioner och kulturella utbud med  Världskulturmuseet och Universeum och Liseberg i spetsen. Här ryms bostäder, skolor och en central park och är ett av de områden i staden där mycket planeras för att skapa en tryggare och mänskligare miljö.

Inom de närmaste åren kommer Korsvägenområdet förändras och stadsmiljön utvecklas, inte bara för de som passerar området utan också för alla som bor och arbetar runt Korsvägen. Framtidens Korsvägen ska bli en tillgång till staden och kopplingen till näckrosdammen och Humanisten skall förstärkas och förvandla området till en säkrare, grönare plats där biltrafiken skall träda undan till förmån för kollektivtrafik, fotgängare och cyklister.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea122 Kvm
Våning5/5
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningCederborgen
Avgift/månad4 746:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
EldstadÖppen spis (ej i bruk)
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda124 kWh/Kvm och år
Andel5.75%
Lgh.nr.23
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1932
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 500kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 500kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.