SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 74A

Smakfullt renoverad och kvadratsmart tvåa med karaktär. Med ett härligt läge högt upp i Linné med områdets utbud och slottskogens grönområden runt hörnet. Omhändertagen lägenhet med bevarade originaldetaljer såsom brädgolv, stuckaturer och profilerade listverk. Dessutom moderniserad med tvättmaskin, diskmaskin, renoverat kök och badrum.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 835:–
Boarea43 Kvm
Andel1.70%
Våning4 av 6

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Lägenheten har ett fint läge precis i början av Nordhemsbacken, 4 våningar upp (hiss finns). I hallen finns det plats för avhängning och förvaring. Härifrån nås badrum, kök och vardagsrum. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med generös takhöjd och vackert fönsterparti. Höga fotlister, stuckatur och profilerade listverk. Enkelt att möblera och plats för stor soffa och/eller matgrupp. 

Väggar: Målade vita

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Charmig layout och plats för matbord intill det höga fönstret. Fönster i rakt västerläge tillför ett behagligt ljus! Köket är utrustat med vit skåpsinteriör, öppna hyllplan, bänkskivor i gjuten betong och kakel i klassisk sättning. Bevarade originalbrädgolv och fotlister. Utrustat med spis, kombinerad kyl/frys och inbyggd diskmaskin.

Väggar: Målade/Kaklade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Knäpptyst och lugnt sovrum placerat längst in i lägenheten bakom vackra dubbeldörrar. På golvet ligger originalbrädgolv som liksom i köket målats i en vit nyans. Gott om förvaring i stora och höga garderober. Plats för dubbelsäng. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Stort badrum som renoverades 2009 i stilrent utförande. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med handfat och duschhörna. Badrummet inrymmer dessutom en kombinerad tvätt och torktumlare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd.

Lägenheten är registrerad som 1 Rok i lägenhetsförteckningen. 

SAMMANFATTNING AV BRF NORDHEMSGATAN 72-74

ALLMÄNT

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykelförråd och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

EKONOMI

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 21 msek (medan taxeringsvärdet vid utgången av 2018 uppgick till ca 64,3 msek) vilket motsvarar en belåning om ca 8 500 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter. En av föreningens hyresintäker förväntas att säljas de närmsta åren. Föreningens hyreslokal bidrar med intäkter till föreningen. Föreningen har en stark kassa om ca 4,0 msek med pengar avsedda till kommande renoveringar och löpande kostnader.

Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Föreningen har beslutade att höja årsavgifterna med 3% inför 2019

Inga övriga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget. Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 163 sek och eventuell pantsättningsavgift om 465 sek/lån.

 

RENOVERINGAR

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar.

2016 Sågs föreningens fasader mot innergårdarna över med ny puts, målning av fönster och byte av stuprännor.

2012 Genomfördes dräneringsarbete och renovering av innergårdar på nr 74. Nya ytterportar installerades till båda gårdarna.

2010 Byggdes nya balkonger mot innergården.

2007 Genomfördes större underhåll av tak, fasad, fönster och dörrar.

1996 Byggdes råvinden om till lägenheter

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

En underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetats fram tillsammans med Sustend AB och följs. De närmst kommande åtgärderna är att man ska måla om taket. På sikt planeras även att se över trappuppgångarna och relina avloppsstammarna. Kostnaden för åtgärderna beräknas täckas av föreningens kassa och löpande intäkter.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-10-03 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea43 Kvm
Våning4 av 6
Driftkostnader4 000kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad2 835:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel1.70%
Lgh.nr.7410
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 600kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 000kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.