SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 31

Pampig sekelskiftestrea med utmärkt läge på Linnégatan! Charmfull lägenhet genomgående högt till tak och vackra detaljer från det förra sekelskiftet. Stuckaturer, listverk och originalgolv för att nämna några. En av stadens få uteplatser med direktaccess från köket. Oerhört välskött och stabil förening med låg belåning och avgifter.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 645:–
Boarea95.4 Kvm
Andel4.62434%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Enkelt och praktiskt med stor hiss som går direkt från markplan och stannar direkt utanför dörren. Underlättar och gör storhandlandet eller barnvagnskörandet till en lek. Rymlig hall med ingång till vardagsrum och stora sovrummet. Förvaring i garderob bakom praktiska skjutdörrar. Möjlighet till ytterligare förvaring längs med hallens väggar.

Väggar: Målade

Golv: Parkettgolv

 

VARDAGSRUM

Stort och pampigt vardagsrum med höga fönster mot Linnégatans trädallé. Dubbeldörrar mot sovrummet och fint bevarade originaldetaljer i stuckatur och lister. Gott om plats för såväl matgrupp som soffgrupp.

Väggar: Målade ljust grå

Golv: Stavparkett i fiskbensläggning

 

SOVRUM/MATSAL

På andra sidan dubbeldörrarna ligger det lika pampiga sovrummet som likväl kan agera matsal. Höga fönster ger ett skönt ljus. Plats för förvaringsmöbler eller arbetsplats. Bevarade originaldetaljer i den finmejsalde stuckaturen, listverk och dörrar.

Väggar: Målade ljust grå

Golv: Parkettgolv

 

KÖK

Stilfullt kök med vita klassiskt fasade luckor. Läget in mot den lugna innergården är optimalt med den egna terrassen alldeles utanför. Perfekt för grillmiddagar och umgänge. Otroligt smart utformat kök som dessutom är fullutrustat med diskmaskin, kombinerad tvättmaskin, kyl, frys, spishäll och varmluftsugn.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkettgolv

 

UTEPLATS

En av få egna uteplatser i Linné! Dessutom privat beläget på avskild och lugn innergård. Här inryms utan vidare en stor loungegrupp, odlingar och grill. Tack vare nivåskillnaderna på innergården ramas uteplatsen in av klättrande växter. Utgång till terrassen sker enkelt genom glasinfattad dörr direkt från köket. Förberett med utdragen el.

 

SOVRUM 2

Stort och synnerligen lugnt sovrum med fönster mot innergården. Tidigare var detta master bedroom och inrymmer enkelt en dubbelsäng. Nu huserar familjens son här och rummet agerar således både lekrum och sovrum. Även här högt till tak och stort fönster. Rikligt med förvaring i två stora garderobssektioner.

Väggar: Målade i bruten vit

Golv: Parkettgolv

 

BADRUM

Rymligt och renoverat badrum i klassiska färger. Utrustat med spegelskåp, väggskåp, kommod, duschhörna och handdukstork.

Väggar: Kaklade vita

Golv: Klinker i grått

 

Till lägenheten hör ett källarförråd som nås enkelt via hiss eller trappan ner i samma uppgång.

 

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Linnor förvärvade fastigheten ”Olivedal 15:5” år 2002. Föreningen äger två flerbostadshus som idag består av 23 bostadsrättslägenheter om totalt 1 874 kvm och 3 lokaler om totalt 166 kvm. De två bostadshusen uppfördes under 1902 efter ritningar av arkitekt Emil Björklund och är belägna på var sin sida om innergården och är dessutom förenade med en gångbro. Adresserna till föreningens bostäder är Linnégatan 31 och Nordhemsgatan 52. Brf Linnor är en mindre förening med alla dess fördelar. Både styrelsen och medlemmarna är engagerade i allas välbefinnande och fastighetens skötsel.

 

FÖRVALTNING

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Hagwalls sköter fastighetsförvaltningen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer Riksbyggens rutiner och rekommendationer när det gäller uthyrning i andra hand. Du måste alltid ha styrelsens tillstånd och ansökan skall ske skriftligen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen är ansluten till stadsnätet med fiber via ITUX. Valfriheten är stor via ITUX och boende kan välja själva vad de vill ha och vad de vill betala när det gäller de senaste digitala tjänsterna. Digital TV via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften (basutbud med 17 kanaler, 14 HD-kanaler, 1 Playtjänst). Bredband via A3/T3 ingår i månadsavgiften från april 2018 med hastigheten 100/100 Mbit. Medlemmar kan få upp till 1000/1000 Mbit bredband mot tillägg.

 

PARKERING

Bostadsrättsföreningen Linnor har inga egna parkeringsplatser. De parkeringsplatser som finns att tillgå är boendeparkering M4 som går att ansöka om via Göteborgs kommuns hemsida. Närliggande garage finns och där tillämpas en separat kö. Exempelvis på Prinsgatan eller tvärs över gatan i ”hemköps-huset”.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamma utrymmen som föreningen har är cykelrum, soprum, källare, innergård och trädgård mot Linnégatan. Trädgården mot Linnégatan 31 har renoverats, flera trädgårdsarkitekter har varit engagerade och tillsammans skapat ett trevligt slutresultat. Efter design av P Askroth har även stensättning, smidesgrindar och staket anlagts. Man valde även att montera pallkragar för odling på innergården.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en uppdaterad tvättstuga belägen på Nordhemsgatan. Tvättstugan är renoverad 2016. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Föreningen har under en längre tid haft oförändrade årsavgifter. Inför 2017 beslutade föreningen efter utrymme i ekonomin att sänka årsavgifterna med 15 %. Årsavgifterna ligger därmed fortsatt på låg nivå. Ekonomin är stark och föreningen har nyligen omarbetat villkoren för hyreslokalerna vilket resulterat i högre intäkter. Hyreslokalerna står för ca 30% av de totala intäkterna till föreningen. Enligt årsredovisningen för 2017 uppgår föreningens lån till endast ca 3200 kr/kvm, vilket kan jämföras med snittet i området på ca 6000 kr/kvm. 

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har genom åren genomgått flera omfattande renoveringar där fastighetens råvindar gjorts om till lägenheter, balkonger har byggts, fasadrenovering samtidigt som tak är renoverat. Stensättning, smidesstaket med grindar och trädgård är det senaste tillskottet i föreningen.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades 2018.

Tidigare genomförda renoveringar innefattar:

2007 Fasaderna renoverades mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.

2009 Avloppsstammar filmades utan anmärkning. Stambyte skedde 1979.

2010 Omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil.

2011 Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.

2014 Linnégatan fick ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna samt nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar installerades på båda fastigheterna.

2015 Omfattande inventering samt fönsterbyte genomfördes.

2016 Genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkom i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning, smidesgrindar och staket efter design av P Askroth samt en fantastisk trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum. Porttelefoner vid entréer och svarsdosor i lägenheterna byttes ut.

2017 Översyn av föreningens värmesystem samt det installerades ett expansionskärl till värmesystemet för automatisk påfyllning. Åtgärder för ökad trivsel genomfördes i främst miljö- och återvinningsrum.

2018 En genomgång av föreningens yttre ytskikt. Resultatet var positivt och underhållsplanen revideras något. Installation av nytt värmesystem och optimering. Spolning av vatten och avloppsstammar. 

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan och de närmsta åren är inga större renoveringar planerade. Föreningen arbetar just nu med att upprätta en ny energideklaration. 

 

 

För mer information besök föreningens hemsida https://www.brflinnor.com

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-19 och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea95.4 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Linnor
Avgift/månad3 645:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongUteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel4.62434%
Lgh.nr.25
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

Byggnadsår1900
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget / A3T3

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.