Lorensberg, Cederbourgsgatan 7

Klassisk 30-tals tvåa renoverad med omtanke och edge! Moderna inslag blandat med varsamt renoverade originaldetaljer! Stora öppna social utrymmen och ett väl avskiljt tyst och lungt sovrum. Hiss, balkong och renoverat badrum och kök!

fakta
Pris3 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 381:–
Boarea65 Kvm
Andel5.53055%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Tag hiss eller trappor till vån 2. Kvadratisk hall med plats för avhängning.

Golv:

Väggar:

 

Kök

Modernt kök i vinkel renoverat 2016 (från HTH) med smarta inbyggda funktioner. Tvåfärgat kök i stilrent utförande, mörka underskåp och ljusa överskåp.  Vitt kakel kontrasterar den mörka bänkskivan i Granitsten (Steel Grey). Bakom två av överskåpen gömmer sig nedsänkbara hyllor ”magic move” och det finns även inbyggd ledbelysning i överskåpen. En separat köksö bidrar till både större arbetsytor och en extra sittplats. Köket är utrustat med inbyggd och integreras kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn med microfunktion, flexinduktionshäll, kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror från Siemens.  I köket gömmer sig även en inbyggd tvätt och torktumlare, även denna från Siemens.

Golv: Grå klinker med golvvärme

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

I direkt anslutning till köket ligger vardagsrummet, stort fönster och utgång till rundad balkong! Rummet är inramat i en slät taklist och den bevarade fiskbensparketten löper genom hela rummen ut till matsalen.

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade

 

Matsal (halvrummet)

Som vanligt i dessa 20-30 tals hus, finns en större möblerbar innerhall, funktionen för dessa var enligt byggritningarna just matsal.

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade

 

Sovrum

Stort sovrum med lugnt gårdsläge och mycket inbyggd förvaring. Högt och insynskyddat läge mot grön parkmiljö!

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet renoverades 2007 i klassiskt utförande med neutrala färg och materialval. Stor dusch med skjudörrar i glas, handfat i kommod, vägghängt badrumsskåp, WC och handukstork.

Golv: Klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade i vitt och grått

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Sammanfattning av Brf Cederbourgen 7

BRF CEDERBOURGSGATAN 7

Brf Cederbourgsgatan 7 förvärvade fastigheten Johanneberg 14:23 år 2000. Fastigheten består utav en byggnad med totalt 17 lägenheter som tillsammans utgör en lägenhetsyta på 1328 kvm samt en lokalyta på 72 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes år 1934 och består utav sex våningsplan.

Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättsinnehavarna bekostar hemförsäkring och bostadsrättstillägg individuellt.

 

TV & BREDBAND

Grundutbud med Kabel-TV och bredband från ComHem ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen har fem parkeringsplatser med en kostnad på 500 kr/mån. Till parkeringsplatserna har föreningen en separat kö. Tillstånd för boendeparkering kan i övrigt ansökas hos Göteborgstad.

 

GÅRD OCH UTEPLATSER

Föreningen har en gemensam innergård med uteplatser med tillgång till grill.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På källarplan huserar varje lägenhet över ett rejält gallerförråd. Till föreningen tillhör även ett cykel- och barnvagnsrum.

 

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan är också belägen på källarplan och fullt utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en mangel. Tvättstugan renoverades under 2003-2004 och under senare år har mindre underhåll genomförts där ny utrustning installerats.

 

EKONOMI

Brf Cederbourgsgatan är en välskött förening med stabil ekonomi. Ett brinnande engagemang finns bland styrelsens medlemmar då många varit aktiva i styrelsen under flertalet år. 2016 beslutade föreningen att bygga en ny lägenhet på vinden vilket gett föreningen ett gott ekonomiskt utfall med ett tillskott på ca 2 mkr samt årsavgift från ytterligare en lägenhet. Tillskottet medförde att föreningen kunde sänka avgiften för medlemmarna. Belåningen ligger på ca 3700kr/kvm vilket är långt under snittet för Göteborgs innerstad. Dessutom har föreningen avsatt pengar för kommande renoveringar. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Under 1980-talet utfärdades en större renovering utav fastigheten då stammar och el-stigare byttes ut. Men även under senare år har föreningen underhållit fastigheten med både större och mindre underhåll så som upprustning av tak, fönster, trapphus och hiss mm. I samband med vindprojektet flyttades förråden ner i källaren och även entrén till fastigheten gjordes mer välkomnande.

1980 Byte av avloppstammar och el-stigare
1997 Renovering av gårdsfasaden
2010 Preparation av taket
2010 Rensning av takrännor
2010 Ny tvättmaskin i tvättstugan
2014 Renovering av trapphus
2016 Iordningsställande av ny vindslägenhet
2016 Ny tvättstugeutrustning
2016 Installation av ny porttelefon
2016 Nya lägenhetsförråd i källaren
2016 Upprustning av entrén
2019 Fönsterbyte av fönster mot gårdssidan
2019 Dränering och beläggning av innergården

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Uppfräschning av framsida. Ny stenläggning och se över P-platserna.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-11-01 och årsredovisningen för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea65 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Cederbourgen 7
Avgift/månad3 381:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel5.53055%
Lgh.nr. LMV1203

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1934
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El3 200kr/år
Försäkring2 200kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.


Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.