SÅLD
Kungsladugård, Slottsskogsgatan 71A

Mitt emellan Slottskogens grönska och Mariaplans sjudande café- och restaurangliv! Med idylliska Slottsskogskolonin alldeles utanför fönstren åt ena hållet och föreningens mysiga innergård åt andra. 47 väldisponerade kvadratmeter med stort vardagsrum och ett sovrum stort nog för två! Fint renoverad med genomgående framtagna brädgolv, finmejslad stuckatur, listverk och gjutjärnselement. Bra kommunikationsmöjligheter alldeles runt husknuten. Välskött förening med två hyresrätter kvar!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 510:–
Boarea47.6 Kvm
Andel7.933%
Våning1 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Frågan är om inte Majorna/Kungsladugård är Göteborgs egen version av New Yorks Brooklyn? Här lever barnfamiljer, konstnärssjälar, hipstersskägg och politiskt aktiva i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra.

Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Och så har vi Kungsladugårds egna lilla ”innanhav”, Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern. Från den här lägenheten krävs det dock inte mer än ett par kliv över gatan och du befinner dig i ett av stans prunkande koloniområden, idylliska Slottsskogskolonin.

 

HALL

Stor möblerbar hall med plats för avhängning direkt till vänster och förvaring i en garderob som lätt kan utökas till fler om man skulle önska. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Med idylliska Slottsskogskolonin alldeles utanför fönstret. Ljust och luftigt med generösa sällskapsytor som rymmer diverse typer av möbler. Framtagna originalbrädor, gjutjärnselement. stuckatur, takrosett samt foder och socklar med mjuka profiler.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Bakom glasinfattad innerdörr. Plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring i två garderober. Charmfullt med originalbrädgolv, gjutjärnselement och finmejslade listverk.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Med fönster mot innergården och bevarad charm i framtagna brädgolv, lister, gjutjärnselement och tidsenligt hörnskafferi. Kökssnickerierna har man låtit penselmåla i en grå nyans och ovan diskbänken i rostfritt stål och ek är det kaklat i vitt. Maskinell utrustning i form av spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Fräscht badrum med ljust målade väggar och golv. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, spegelskåp, handdukshängare och duschhörna. 

Väggar: Målade

Golv: Målad linoleummatta

 

Till lägenheten hör ett förråd på vinden.

Brf Kungsladan

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Kungsladan förvärvade 2016 fastigheten Kungsladugård 79:3 med adress Slottsskogsgatan 71A-B. Fastigheten bebyggdes 1935 och byggnaden består av 14 lägenheter varav 12 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Dessutom finns en lokal i källaren för egen användning så som vid exempelvis styrelsemöten. Totalytan är 636,5 kvm varav 556,5 kvm utgör lägenhetsyta och 80 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av BoDin Ekonomi AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädning sköts av ett externt företag och är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

Tv och bredband finns att tillgå via ComHem. Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften. Bredband tecknas enskilt via ComHem.

 

PARKERING

Längs med gatorna i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område V.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På baksidan av fastigheten har föreningen en mysig grön innergård med plats för både lek och umgänge. Alldeles nyligen upprustad med stenlagda uteplatser, nya utemöbler och grill samt nya cykelställ.

I källaren finns en gemensam tvättstuga, även denna nyrenoverad och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och intilliggande torkrum.

Föreningen disponerar även två källarlägenheter där bland annat föreningen har sina möten.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna enligt bokslutet för 2018 uppgår till cirka 3,8 mnkr vilket motsvarar en belåning om cirka 7 996 kr skuld/kvm bostadsrättsyta, vilket är helt normalt för en ny förening.

Föreningen har två hyresrätter kvar vilket kan ses som en dold tillgång då pengarna från en framtida försäljning kommer tillfalla föreningen och stärka ekonomin ytterligare. Föreningen sätter årligen av pengar till yttre underhållsfond samt amorterar på sina lån.

Avgifterna har legat oförändrade sedan ombildningen 2016. Styrelsen kommer under hösten att se över om avgiften behöver justeras för framtida underhåll, men i dagsläget inga beslut tagna.

 

RENOVERINGAR

För att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader följer föreningen en utarbetad underhållsplan som togs fram under 2018. Under året har föreningen renoverat tvättstugan och upprustat innergården. Under 2018 utfördes låsbyte i hela föreningen. Fokus från styrelsens sida under den närmaste framtiden är att säkerställa att allmänna utrymmen ses över.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-08 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea47.6 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader3 770kr/år
FöreningBrf Kungsladan
Avgift/månad2 510:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (basutbud)
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel7.933%
Lgh.nr.01
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1935
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 570kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 770kr/år
Driftskostnader uträknade delvis genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.