SÅLD
Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 19

Villan på taket! Högst upp på ett hustak på en av Linnégatans tvärgator gömmer sig något så unikt som en äkta penthouse-våning. Stig in genom porten, ta hissen 9 våningar upp och kliv ut bland ett myller av takåsar, kyrktorn och himmel. Den stora privata terrassen är en historia i sig med sitt solgassande läge och stillsamma lugn. Idag en prunkande trädgård med blommande träd, odlingar och sittgrupper. Våningen som tidigare brukats som representationsbostad är fördelad på 225 kvm med inte mindre än 10 rum, samtliga med ett fritt läge och utsikt åt väster, söder eller norr. Sällan har vi skådat en våning med så mycket potential. En riktig renoveringsdröm med möjlighet att skapa sitt eget drömboende!

fakta
Antal rum10 rum och kök
Avgift6 541:–
Boarea225 Kvm
Andel9.51095%
Våning9

Lägenhetsbeskrivning

Med absolut närhet till allt man kan tänka sig i Göteborgs innerstad kan läget knappast bli bättre, med ingång från en av Linnégatans tvärgator och ett stort utbud av kaféer, restauranger samt butiker alldeles runt hörnet. I närheten finns populära slottsskogens grönska som erbjuder allt ifrån promenadstråk till lekplatser och grönytor. 


RUMSDISPOSTITION

Idag disponeras lägenheten som två separata enheter med två ingångar. Tack vare rumsdispositionen är det mycket enkelt att förändra lägenheten efter personliga önskemål och det banar även väg för att potentiellt dela av lägenheten till separata lägenheter. Den ena enheten har idag 1 separat kök, 1 sovrum mot innergården, 1 matsal, 1 stort öppet vardagsrum, 1 öppen spis (fungerande) och tillgång till terrassen. I den enheten finns även 1 badrum och 1 gäst-wc.

I den andra enheten finns egen entré och inte mindre än 7 sovrum, 1 balkong och 1 badrum, 1 gäst-wc och ett enklare kök. Denna del vetter både mot innergården och mot Nordenskiöldsgatan. Utsikten från samtliga rum är slående. 

Genomgående finns bevarade detaljer från byggnadsåret och genomgående föreligger också ett större renoveringsbehov. 

Tack vare sin unika layout med 10 rum fördelat på 225 kvm finns ett spännande utgångsläge i att potentiellt dela våningen till separata lägenheter. Observera att inga beslut i nuläget är tagna och en förutsättning är att erforderliga bygglov och tillstånd erhålls. Kontakta mäklaren för alternativa planlösningar och skisser. 

Sammanfattning av Brf Bergslänten 13-11

ALLMÄNT

2003 förvärvade bostadsrättsföreningen Bergfästet 13-11 fastigheten Olivedal 13:11. I föreningen finns det 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 affärslokaler med hyresrätt som huserat länge i huset. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 086 kvm varav 2 460 kvm utgör lägenhetsyta och 1 626 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

Lägenhetsförteckningen samt den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädning sköts av ett externt företag och är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

TV (basutbud) och Internet levereras av Telia. Där allt ingår i avgiften.

 

PARKERING

Boendeparkering i området via Göteborgs stad. Kostnad cirka 650 kr.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga som renoverades 2018.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna enligt bokslutet för 2018 uppgår till cirka 5,2 mnkr vilket motsvarar en belåning om 7 984 kr skuld/kvm bostadsrättsyta. Affärslokalerna inbringar intäkter motsvarande ca 60% av de totala intäkterna och är en stor trygghet för föreningen. Under 2019 byggs 2 nya lägenheter där det tidigare garaget varit. De kommer sedermera att säljas och inbringa intäkter till föreningens kassa.

 

Inga avgiftsförändringar planerade.

 

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

2019 Byggnation av nya lägenheter i föreningens garage.

2018 Renovering av fönster och tvättstuga.

2014 Relining av köks- och avloppstammar.

1990 Nybyggnation av badrum och avloppsstammar.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Under 2019 pågår byggnationen av de nya lägenheterna. Inom en 5 års period planeras ett större fläkt och ventilationsprojekt i fastigheten. I övrigt följer man underhållsplanen för fastigheten.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018 och föreningens kontaktperson 2019-10-16. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum10 rum och kök
Boarea225 Kvm
Våning9
Driftkostnader12 000kr/år
FöreningBergfästet 13-11
Avgift/månad6 541:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
EldstadÖppen spis
BalkongTakterrass
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel9.51095%
Lgh.nr.1
Lgh.nr. LMV1901

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1956
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El6 500kr/år
Sotning500kr/år
Försäkring5 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
12 000kr/år
Schablonberäknad, faktisk kostnad kan variera beroende på avtal och antal boende.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.