SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 19B

64 kvm sekelskiftescharm med stor smidesbalkong och låg avgift! Med hela fyra höga fönsterpartier mot en av Linnés mysigaste och lummigaste innergårdar. Brädgolv, stuckaturer, profilerade lister och djupa fönsterbrädor av marmor. Kringgående planlösning och drygt 3 meter till tak. Stabil bostadsrättsförening med en vackert bevarad byggnad och bredband som ingår i månadsavgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 884:–
Boarea64 Kvm
Andel3.54%
Våning2/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, gallerier, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och bra knytpunkter för kommunikation.  

 

HALL

Bakom husets port av smide gömmer sig föreningens lummiga innergård som ramas in av husets vitputsade fasad med gröna fönsterbågar. En trappa upp i gårdshuset nås lägenheten och innanför dörren öppnar hallen upp sig med plats för jackor, skor och byrå. Hallen övergår sedan i en serveringsgång som leder vidare in i kök och vardagsrum. 

Väggar: Målade

Golv: Klinker med golvvärme/Brädgolv

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger badrummet, med genomtänkta lösningar och tidlöst inrett med vita kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv med skön golvvärme. Genom att optimera ytorna har man fått plats med både en tvättpelare, dusch, toalett, kommod och handdukstork. Tvättpelaren är smart placerad bakom en glasdörr som skydd för duschen och har hyllplan ovan för förvaring. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

KÖK

Med innergårdens grönska utanför fönstret och charmfullt oregelbundna vinklar. Stilrent och fint kök med stora arbetsytor och mycket bra skåpförvaring i form av över- och underskåp längs med kökets båda långsidor. Socialt kringgående planlösning med öppning mot både vardagsrum och hall. Tidlöst inrett med vita skåpsluckor och bänkskiva av svart granit i ton med ovansittande svarta kakelplattor. Vitvarorna består av keramikhäll med varmluftsugn i borstat stål, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med drygt 3 meter till tak, ett stort originalfönster med hela fyra fönsterbågar och djupa fönsterbrädor i marmor. Helglasade pardörrar imponerar och leder ut till den mysiga balkongen som ramas in av ett räcke i svart smide och trätrall. Idylliskt inbäddat med gårdens grönska som sträcker sig upp från innergården. Tillbaka i vardagsrummet har nuvarande ägare låtit knacka fram teglet på ena väggen medan övriga väggar målats i en bruten vit ton som fint framhäver listverk och övriga sekelskiftesdetaljer. 

Väggar: Tegelvägg/Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Stort luftigt sovrum med vackert treluftsfönster i original med marmorbräden mot den tysta innergården. Längs ena väggen en stor garderob med skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd på vinden

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningBrf Utanverket
Avgift/månad2 884:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel3.54%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1907
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.