SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 19B

64 kvm sekelskiftescharm med stor smidesbalkong och låg avgift! Med hela fyra höga fönsterpartier mot en av Linnés mysigaste och lummigaste innergårdar. Brädgolv, stuckaturer, profilerade lister och djupa fönsterbrädor av marmor. Kringgående planlösning och drygt 3 meter till tak. Stabil bostadsrättsförening med en vackert bevarad byggnad och bredband som ingår i månadsavgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 884:–
Boarea64 Kvm
Andel3.54%
Våning2/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, gallerier, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och bra knytpunkter för kommunikation.  

 

HALL

Bakom husets port av smide gömmer sig föreningens lummiga innergård som ramas in av husets vitputsade fasad med gröna fönsterbågar. En trappa upp i gårdshuset nås lägenheten och innanför dörren öppnar hallen upp sig med plats för jackor, skor och byrå. Hallen övergår sedan i en serveringsgång som leder vidare in i kök och vardagsrum. 

Väggar: Målade

Golv: Klinker med golvvärme/Brädgolv

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger badrummet, med genomtänkta lösningar och tidlöst inrett med vita kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv med skön golvvärme. Genom att optimera ytorna har man fått plats med både en tvättpelare, dusch, toalett, kommod och handdukstork. Tvättpelaren är smart placerad bakom en glasdörr som skydd för duschen och har hyllplan ovan för förvaring. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

KÖK

Med innergårdens grönska utanför fönstret och charmfullt oregelbundna vinklar. Stilrent och fint kök med stora arbetsytor och mycket bra skåpförvaring i form av över- och underskåp längs med kökets båda långsidor. Socialt kringgående planlösning med öppning mot både vardagsrum och hall. Tidlöst inrett med vita skåpsluckor och bänkskiva av svart granit i ton med ovansittande svarta kakelplattor. Vitvarorna består av keramikhäll med varmluftsugn i borstat stål, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med drygt 3 meter till tak, ett stort originalfönster med hela fyra fönsterbågar och djupa fönsterbrädor i marmor. Helglasade pardörrar imponerar och leder ut till den mysiga balkongen som ramas in av ett räcke i svart smide och trätrall. Idylliskt inbäddat med gårdens grönska som sträcker sig upp från innergården. Tillbaka i vardagsrummet har nuvarande ägare låtit knacka fram teglet på ena väggen medan övriga väggar målats i en bruten vit ton som fint framhäver listverk och övriga sekelskiftesdetaljer. 

Väggar: Tegelvägg/Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Stort luftigt sovrum med vackert treluftsfönster i original med marmorbräden mot den tysta innergården. Längs ena väggen en stor garderob med skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd på vinden

Bostadsrättsföreningen Utanverket

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Utanverket förvärvade 1984 fastigheten Kommendantsängen 5:7 med adress Kastellgatan 19 A-B. Det vackra jugendhuset stod klart 1907 och är därmed ett av områdets äldsta hus. Byggherre var August Wilhelm Kuhlin. Föreningen består av 21 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Fastighetens totala byggnadsyta uppgår till 1 690 kvm, varav 1 568 kvm utgör bostadsyta och 122 kvm lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Lundéns Fastighetsförvaltning AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädning sköts av ett externt företag och är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

Kabel-TV finns genom ComHem. Fibernät finns genom Bredbandsbolaget med tillgång till IP-telefoni. Föreningen svarar för kostnaden av TV och bredband. Telefonräkningen betalas av medlemmarna själva.

 

PARKERING

Boendeparkering längs med gatorna i området går att hyra genom Göteborgs stad. Kostnad cirka 650 kr.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I markplan mot gården ligger föreningens gemensamma tvättstuga. I tvättstugan finns det två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Bokning av tid sker på en tavla i tvättstugan.

Föreningen har också ett hobbyrum som kan användas för diverse arbeten och förvaring samt en föreningslokal i källaren på Kastellgatan 19B med intilliggande bastu.

Innergården är välskött och inbjudande med fin stenläggning, planteringar, grönskande träd, utemöbler, grill och sophantering. På gården finns också möjlighet att parkera cykeln.

 

EKONOMI

Med sina 35 år på nacken tillhör föreningen en av de äldsta i Linnéstaden. Något som avspeglar sig i de låga månadsavgifterna. Föreningens ekonomi är mycket god med drygt 1 Mnkr i kassan och goda hyresintäkter från två lokaler som står för ca 11,8 procent av de totala intäkterna. Föreningens långfristiga skulder enligt bokslutet för 2018 uppgår till cirka 12,2 mnkr vilket motsvarar ca 6 503 kr i lån/kvm bostadsyta. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

Föreningen har under hösten 2018 försett samtliga värmeelement med moderna termostatventiler. Under 2017 med avslut under 2018 har utförts en relining av fastighetens stamledningar. Under 2015 utfördes en större renovering, fönster- och balkongrenovering i gatuhuset (mot Kastellgatan). 2009 tecknade föreningen ett avtal med Bredbandsbolaget avseende installation av fibernät och erbjuder nu bredband till sina medlemmar inkluderat i avgiften. Under 2006 utfördes en fönsterrenovering i avseende de fönster som vetter mot innergården samt målning av trapphuset på Kastellgatan 19B. 2001 reparerades och målades plåttaket. 1987 dekorerade konstnären Tony Roos trapphusen med inalles 17 tidsbilder från livet kring Skansen kronan, Skanstorget, Haga och Annedal under 1900-talets början.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Visst takarbete ska utföras på gårdshuset, detta kommer troligtvis att ske under hösten. Föreningen har även sålt råytan till det som idag är tvättstuga och hobbyrum till en entreprenör som kommer bygga en ny bostadsrätt (cirka 30 kvm) som på sikt kommer att säljas, något som kommer berika föreningen med ökade löpande intäkter. Tvättstugan kommer finnas kvar men flyttas.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-15 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningBrf Utanverket
Avgift/månad2 884:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel3.54%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1907
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.