SÅLD
Kålltorp, Kärralundsgatan 52 A

Fulländad taklägenhet i sober färgskala. Genomgående rustika materialval, skickligt hantverk, synliga takbjälkar, takfönster, bevarade originalbrädgolv och dessutom balkong. Allt i lägenheten är minutiöst renoverat med stort badrum och fantastiskt kök i öppen planlösning. Lägenheten ligger dessutom helt insynsskyddat och i lågt belånad förening.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 969:–
Boarea58 Kvm
Biarea28 Kvm
Andel6.75%
Våning3/3

Lägenhetsbeskrivning

KÅLLTORP

Örgrytes förlängda arm – Kålltorp är en gemytlig stadsdel med närhet till såväl natur som stadskärnan. I området har nya spännande kvarterskrogar, små cafeér och bagerier öppnat upp. Endast ett stenkast bort finns naturområdet Skatås/Delsjön som bland annat erbjuder badplatser, vandringsleder, frisbee-golfbana, motionsanläggning och löparspår.

 

HALL

Stor ljus hall med avhängning precis innanför dörren, i anslutning till hallen finns en stor öppen inre hall som enkelt går att möblera. Nymålade väggar(2019) och fina listverk ramar in rummen. 

Golv: Lutade och hårdvaxoljade brädgolv

Väggar: Målade

 

KÖK/VARDAGSRUM

Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, stora takfönster i västerläge, fullutrustat arbetskök i sobra gråtoner, kontrasterat mot vitt kakel och ljus träbänkskiva. Utrustat med inbyggd mikrovågsugn i arbetshöjd, varmluftsugn, induktionshäll och kyl och frys (samtliga från 2014)

Stora öppna ytor mellan kök, matplats och vardagsrumsdel öppnar upp för en mängd olika möbleringar och möjligheten finns att skapa en trea genom att sätta upp två enkla väggar. Se alternativ planskiss.

Golv: Lutade och hårdvaxoljade brädgolv

Väggar: Målade

 

BALKONG
Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong. På balkongen skiner solens kvällsljus och dessutom är balkongen den enda i sitt väderstreck. 

 

SOVRUM

Insynsskyddat, rofyllt sovrum med fönster i västerläge. Mörka lugna väggar (nymålade 2019) och gott om förvaring. Platsbyggd förvaring i form av 4 garderober. Plats för extra förvaringsmöbler eller arbetsplats.

Golv: Lutade och hårdvaxoljade brädgolv

Väggar: Målade 

 

BADRUM

Stort badrum med separat duschhörna, tvättmaskin, handdukstork och torktumlare. Renoverat med stor fokus på det praktiska och med mycket förvaring.

Golv: Grå klinker (med underliggande golvvärme)

Väggar: Vitt kakel i halvförband

 

Övrigt

Lägenheten totalrenoverades 2014, där allt gjordes om, kök och bad flyttades, det byggdes ett nytt sovrum, sattes in takfönster och man lät inkludera kattvindarna i bostadsytan. Ett förråd tillhör lägenheten och är beläget i källaren. 

SAMMANFATTNING AV BRF KÄRRALUND I KÅLLTORP

ALLMÄNT

Föreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 80:2 år 2003 och upplåter idag 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt (frisörsalong). Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 838 kvm, varav 807 kvm utgör lägenhetsyta och 31 kvm utgör lokalyta. Fastigheten bebyggdes 1946 och består av 1 flerbostadshus med adress Kärralundsgatan 52.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Föreningens medlemmar hjälps åt med städning av trapphuset.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Fastigheten är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem.

 

PARKERING/BILPOOL


Föreningen har 5 st parkeringsplatser som går att hyra för ca 300 sek/månad. Just nu är det 1 st som står i kö, det innebär att när nuvarande ägare flyttar är kölistan tom. Därmed blir en köpare nummer 1 i kön. Det går även bra att parkera längs med gatorna i området utan kostnad. På föreningens mark står sedan ett par år sedan en bil från Sunfleet. Denna går alltså att hyra mot en avgift, se sunfleet.com för mer information.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

GEMENSAMHETSUTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det i huset gemensam tvättstuga, cykelrum och soprum. Finns möjlighet att hyra ett extra förrådsutrymme i källaren för 100 kr/mån. Det gemensamma soprummet är utrustat med komplett återvinning. 

 

TRÄDGÅRD

Framför huset har föreningen en mysig trädgård med gemensam grill- och uteplats. Föreningens medlemmar hjälps åt att klippa gräset. 

 

EKONOMI

Ekonomin i föreningen bedöms vara mycket god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 2,8 msek vilket motsvarar en belåning om 3718 kr skuld/ kvm bostadsyta vilket kan jämföras med att snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr skuld/ kvm bostadsyta. Föreningens hyresintäkter bidrar med ca 10 % av de totala intäkterna. Överlåtelseavgiften på 1163 kr betalas av köparen.

Ingen avgiftshöjning planerad i dagsläget.

 

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2020. Nedan följer ett urval av genomförda renoveringar i fastigheten:

1987 Omputsning av fasad
1987 Elstamsbyte
1987 Omläggning av tak
1987 Rörstamsbyte
2004 Anlagd uteplats och trapphusrenovering
2006 Nya balkonger
2015 Takrenovering, nya takfönster
2016 Anläggning av nya parkeringsplatser
2018 Nya portlås och ventilationskontroll
2019 Spolning av avloppsstammar

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att under 2019 genomföra en filmning av avloppstammarna för att bedöma rörens skick och potentiell livslängd. 

Inga större renoveringsarbeten inplanerade utan kommande åtgärder är löpande karaktär.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-16 och årsredovisning 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea58 Kvm
Biarea28 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader3 500kr/år
FöreningBrf Kärralund i Kålltorp
Avgift/månad2 969:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel6.75%
Lgh.nr.5
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1946
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 500kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.