SÅLD
Linnéstaden, Olivedalsgatan 17

Välrenoverad och ljus sekelskiftestvåa på våning 4/5 med hiss och stor balkong i söderläge. Stilfullt renoverad med många originaldetaljer bevarade. Fina listverk, stuckaturer, takrosetter, djupa dörrnischer och höga spegelpardörrar. Lugnt läge på Olivedalsgatan i en stabil Brf med låga avgifter.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 315:–
Boarea67 Kvm
Andel2.7606%
Våning4/5

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Ta hiss eller trappor upp till våning 4. Plats för avhängning direkt innanför dörren och ytterligare förvaring in till höger i den inre hallen. På golvet ligger ett massivt stavgolv i ek som löper genom hela lägenheten. 

 

KÖK

Stilfullt kök i vinkel med gråa skåpluckor och bänkskiva samt bakkantlist i marmor. Maskinell utrustning i form av varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Stora fönster mot innergården, plats för matbord och vacker stuckatur. 

 

BADRUM

Helkaklat badrum med vita kaklade väggar och golv. Här inne ryms wc-stol, handfat, spegel med ovansittande belysning, handdukstork, vikbara duschväggar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

 

VARDAGSRUM

Stort ljust rum med dubbla fönster mot söder. Stuckatur, takrosett, profilerade fotlister, spegelpardörrar samt djupa dörr och fönsternischer. 

 

SOVRUM

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar, ligger sovrummet. Längs ena väggen finns sex garderober som ger bra plats för kläderna. En stor glasad dörr leder ut till den stora smidesbalkongen vänd mot söder. 

Om Brf Olivia 15-17

 

ALLMÄNT

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheten Olivedal 12:15. Fastigheten bebyggdes med två flerbostadshus under 1908 som idag har adresserna Olivedalsgatan 15 och 17. Föreningen upplåter idag totalt 30 lägenheter där 27 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Föreningen äger även 3 lokaler i markplan (Samtliga uthyrda). Total bostadsarea är 2 584 kvm och lokalarea 273 kvm.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av riksbyggen medan teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av Mikab Fastighetsservice.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Leverantör av TV och Bredband är Telia (FiberLan). Ett basutbud av tvkanaler ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas inte medlemskap enligt föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen och skall ske enligt gällande regelverk.

 

INNERGÅRD

Föreningen delar innergård med andra fastigheter via en samfällighet (Landeriets Samfällighetsförening) som disponerar över en gemensam innergård som erbjuder sällskapsytor med utomhusmöbler, rabatter med växter, cykelrum och sopsortering. Gården renoverades under 2017 med ny asfalt, planteringar och belysning.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd och soprum med källsortering.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner (Miele), en torktumlare (Miele) och ett torkskåp.

 

EKONOMI

Föreningens 3 lokaler i bottenplan bidrar till de årliga intäkterna med ca 17 % och utgör en god grund i föreningens ekonomi. I lokalerna bedrivs 2 olika frisörverksamheter och den populära restaurangen Lilla Tavernan. Föreningen har kvar 3 hyresrätter, en 4:a och två 2:or. De anses vara en dold tillgång och när de säljs kommer föreningen att få ett rejält tillskott till den totala ekonomin. Föreningen har en låg avgiftsnivå och har haft samma nivå sedan 2008. Föreningen planerar att höja avgifterna med ca 2% under 2020.

Belåningen i föreningen ligger enligt bokslutet för 2018 på en nivå om totalt ca 11,2 msek vilket innebär en skuldsättning om ca 4 437 kr per kvm jämfört med snittet på ca 6000 kr/kvm.

 

RENOVERINGAR

I mitten av 80-talet genomfördes en omfattande ROT-renovering där både rörstambyte, fönsterbyte mm ingick.

2017: Innergården renoverades och byggdes om.
2016: Byggnation i en av lokalerna, byte av låssystem.
2013: Byggnation av balkonger.
2006: Förstärkning av bottenbjälklag med bor/bentonit.
2005: Renovering och ommålning av taket.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan och budgeterar för kommande års underhåll. Just nu restaureras trapphusen och fasaden fogas om. Serviceintervallet på föreningens hissar har ökats för att på så sätt öka den totala livslängden. Föreningen låter mäta grundförhållandena löpande och har planerat för att göra en utredning om framtiden rörande grundförstärkning under 2020. Utöver detta så är det målning av yttertak samt kontroll av plåtar som ligger inom dom närmaste åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-12-16 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea67 Kvm
Våning4/5
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningOlivia 15-17
Avgift/månad3 315:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
BalkongBalkong
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda169 kWh/Kvm och år
Andel2.7606%
Lgh.nr.0028
Lgh.nr. LMV1402

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1908
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.