SÅLD
Majorna, Amiralitetsgatan 29A

Ljus, lugn och trivsam tvåa i ett av Majornas mysiga landshövdingehus. På plan två med utsikt över förenings mysiga innergård och grannskapets vackra husfasader. Genomgående bra skick och lägenheten är synnerligen väl omhändertagen där gamla detaljer möter nya moderna lösningar i perfekt harmoni. Läget är mycket trevligt med flera mysiga kaféer, små butiker och restauranger runt hörnet.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 978:–
Boarea53 Kvm
Andel0.85205%
Våning2/3

Lägenhetsbeskrivning

Majorna! Göteborgs mest populära förstad. I Majorna bor och lever man. Här lever barnfamiljer, konstnärssjälar, studenter, hipsterskägg och politiskt aktiva i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra.

Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Området, som egentligen innefattar Masthugget och Stigberget i öster, Majorna i mitten och Kungsladugård i väster, breder ut sig hela vägen från Slottskogen och ut till Älsvborgsbron, med dess fantastiska solnedgångar över hamninloppet.

 

HALL

Bakom kvarteret Eskulapius vackra fasader gömmer sig föreningens lummiga innergårdar med odlingsmöjligheter och mängder med sittplatser. Behagligt nära med två trappor upp från gården nås lägenheten och innanför dörren öppnar hallen upp sig med plats för jackor och skor. Från hallen når man sedan in mot köket och vardagsrummet, här finns även badrummet placerat.

Väggar: Målade

Golv: Nyslipad och oljad ek-parkett (2019)

 

BADRUM

I hallen ligger badrummet, med praktisk storlek och tidlöst inrett med vita kakelplattor på väggarna och grå våtrumsmatta på golvet. I badrummet finns det dusch, toalett, kommod, väggskåp och handdukstork.

Väggar: Kaklade vita

Golv: Våtrumsmatta

 

KÖK

Praktiskt arbetskök med gott om förvaring och den mysiga innergården alldeles utanför det stora fyrluftsfönstret med fönsterbänk i kalksten. Stilrent och fint kök med bra arbetsytor och mycket bra skåpsförvaring i form av över- och underskåp längs med kökets ena långsida. Dessutom ett bevarat kallskafferi som erbjuder extra och dold förvaring. Tidlöst inrett med lackerade skåpsluckor i grått och bänkskiva av massiv Ek. Vitvarorna består av ugn/spis (Elektro Helios), spisfläkt (Electrolux), diskmaskin (Mont Karlo) samt kombinerad kyl/frys (Ikea). Nyinsatta lister 2019.

Väggar: Målade

Golv: Laminat

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med dubbla fönsterpartier med fyrluftsfönster. Tack vare de stora fönsterna så är rummet härligt ljust och trivsamt. Utsikt längs Såggatans tidsenliga och vackra husfasader. Vardagsrummet är tack vare storlek ett praktiskt rum som erbjuder olika sätt att möblera på. Även här fönsterbänkar i kalksten och nyinsatta fot- och taklister.

Väggar: Tapetserade (2019)

Golv: Nyslipad och oljad ek-parkett (2019)

 

SOVRUM

Otroligt härligt sovrum med lika imponerande dubbla fyrluftsfönster som i vardagsrummet. Rummet är luftigt och tack vare smart avdelning med tapetserade skjutdörrar är förvaringsproblemen som bortblåsta. I sovrummet finns plats för ett skrivbord eller ytterligare möblemang. Även här fönsterbänkar i kalksten och nyinsatta fot- och taklister.

Väggar: Målade

Golv: Nyslipad och oljad ek-parkett (2019)

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Sammanfattning av Brf Eskulapius

Brf Eskulapius är en större förening med 99 lägenheter och 4 lokaler. Tillsammans ombesörjer föreningen inte mindre än fyra underbara innergårdar. Föreningen bildades 1990 i samband med den stora renoveringen av kvarteret.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte att påverkas av höjda tomträttsavgälder.


FÖRVALTARE
Riksbyggen tar hand om den ekonomiska och tekniska förvaltningen.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

 

RENOVERINGAR
En totalrenovering av fastigheterna genomfördes 1990.

2017 Trapphusen renoverades i tidsenlig stil. Värmepumpar byttes ut.

2013-2015 Föreningens gårdar renoverades med stenläggning och rabatter.

2012 Målades fasaderna och färgen togs fram tillsammans med en färgsättningskonsult.

2011 Spolades föreningens stammar

2009 Lät man energieffektivisera värmepumparna och modernisera ventilationssystemet.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en upprättad och uppdaterad underhållsplan samt sätter årligen av medel till en underhållsfond. Under 2019 planeras för fasadrenovering mot Amiralitetsgatan, renovering av en tvättstuga och renovering av övernattningsrum. Under 2020 planeras för renovering av tak och trapphusgångar.

 

EKONOMI
Föreningens ekonomi är stabil och har en god likviditet. Mycket tack vare de 4 hyreslokalerna som föreningens ombesörjer. Föreningens lånebild ligger idag på ca 7900 kr per kvm. Under 2019 omförhandlades ett av föreningens lån vilket minskat i avsevärt bättre räntevillkor. Föreningen amorterar årligen på sina lån och enligt årsredovisningen för 2018 nästan 5,0 mkr i kassan.

Föreningens avgifter är uppdelade i en kapitaldel och en driftsdel som kan höjas och sänkas oberoende av varandra. Det gör att man inför varje år justerar kapitaldelen efter gällande räntesatser. Blir det ett överskott så delas det ut till medlemmarna som ett avdrag på avgiften. De senaste åren har det resulterat i avgiftsfria månader.

Tack vare att man valt att dela upp avgiften i två delar så är det praktiskt möjligt att betala av sin del av låneskulden. För den som önskar sänka sin månadsavgift genom att ta över en del av föreningens lån kan det komma att bli aktuellt igen (inget beslutat).

Under 2019 håller föreningen på att sälja av två råytor som kommer att bli bebyggda som lägenheter och därefter säljas under första halvåret 2020, det blir 2 nya lägenheter och en 1 ny tvättstuga. Resultatet av detta innebär en intäkt till föreningen och ökade intäkter via avigfterna.

2018 har styrelsen beslutat att höja driftavgiften med 5%. Kapitalavgiften kommer att sänkas med 3%.

Inga övriga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.


TVÄTTSTUGA
Föreningen har fem tvättstugor. Tre är belägna på Såggatan 20 E och två i källaren på Allmänna Vägen 40. Det är tillåtet att tvätta mellan 7:00 och 23:00 alla veckans dagar. Tvättpassen (8-11, 11-14, 14-17 och 17-20) bokas med låscylinder på tavlor utanför respektive tvättstuga.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I kvarteret finns flera uteplatser och gemensamma grillar. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, snickarbod, övernattningsrum, tvättstuga och samlingslokal finns i källaren på Såggatan 20 E. Lokalen har nyligen renoverats och fått bardisk, soffgrupp, klädsel på väggarna och bättre belysning. Samtliga gemensamma utrymmen kan bokas på föreningens hemsida.

Cykelförråd finns på gården vid Amiralitetsgatan 29, i källaren på Såggatan 20 E, vid utsidan av Såggatan 20 och på gården vid Allmänna Vägen 40. Barnvagnsrum finns i gången mellan Amiralitetsgatan 27 och 29, på gården vid Såggatan 20 samt vid ingången mot Allmänna Vägen 40.

Det finns kärl för hushållssopor och all återvinning, med undantag för kompost. Föreningen har precis börjat med återvinning av matavfall för biogasproduktion.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädning ligger ute på entreprenad och är därmed inget de boende behöver åta sig.


PARKERING
Boendeparkering (taxa V5/V6) gäller i området.


TV/Bredband
TV, IP-telefoni och fiberbredband via Bredbandsbolaget med 100/100 mbit utgår med ett obligatoriskt tillägg på avgiften. Läs mer på föreningens hemsida.

Ovanstående bygger på information från föreningens kontaktperson 2019-09-26 och Årsredovisningen för 2018. Uppgifter av särskild betydelse för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea53 Kvm
Våning2/3
Driftkostnader3 936kr/år
FöreningEskulapius
Avgift/månad3 978:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten (Tv och bredband tilkommer som obligatorisk avgift om 166kr/mån)
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel0.85205%
Lgh.nr.31
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1907
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudCom Hem (Obligatorisk avgift på 166 kr/mån)

Driftkostnader

El1 440kr/år
Försäkring2 496kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 936kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.