SÅLD
Johanneberg, Utlandagatan 35A

Kvadratsmart och ljus minitvåa med balkong och fint hörnläge på översta originalplan! Luftig takhöjd och generösa fönsterpartier gör att lägenheten upplevs större än sina 39 kvadrat. Massvis av charm med vitmålade brädgolv i samtliga rum, spegeldörrar och takrosetter. Fint renoverat kök och i sovrummet plats för dubbelsäng. I mysiga villakvarter med goda kommunikationer på nära promenadavstånd. Stabil bostadsrättsförening med en väl omhändertagen fastighet.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 186:–
Boarea39 Kvm
Andel7.400%
Våning2

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Två trappor upp välkomnas du in i lägenhetens hall med generös takhöjd och plats för avhängning samt bra förvaring i en inbyggd garderob bakom en bevarad spegeldörr. Ljust och luftigt med solens strålar som når in från både kök, sovrum och vardagsrum. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ett charmigt originalbrädgolv som vitmålats och löper vidare in i lägenhetens alla rum.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Till höger om hallen ligger vardagsrummet med fint hörnläge och stort ljusinsläpp tack vare generösa fönsterpartier åt öst och syd. Dessutom luftig takhöjd, takrosett och vitmålade originalplankor. I rummet finns det gott om plats för både soffa, soffbord, hylla/skrivbord och fåtölj samt bra förvaring i en stor garderob.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Ett harmoniskt och alldeles lagom stort sovrum med plats för dubbelsäng samt utgång till lägenhetens balkong med morgon- och förmiddagssol. Balkongen ramas in av ett räcke i svart smide och här finns det plats för både utemöbler och planteringar. Väggarna i sovrummet är målade i Jotuns Minty Breeze och golvet pryds av vitmålat brädgolv. Charmfullt med spegeldörr och stora fönsterytor för fint ljusinsläpp. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Det charmiga köket totalrenoverades 2017 av nuvarande ägare och är smakfullt inrett med fasade luckor i grått, rikligt med förvaring, bänkskiva i valnöt samt ovansittande vitt kakel med fasade kanter. Här ryms ett bord för 4 med enkelhet. Golvet pryds liksom i övriga lägenheten av vitmålat brädgolv och väggarna är vitmålade. Köket är utrustat med gashäll, kombi mikrovågsugn och varmluftsugn samt integrerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Fräscht badrum med ljust målade väggar och golv. Badrumsmöbler i form av toalett, handfat, spegelskåp och duschhörna. Krokar och hängare i förnicklad mässing från Byggfabriken. 

Väggar: Kaklade

Golv: Plastmatta

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i källaren

Föreningens tvättstuga ligger i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I föreningen finns även cykelförråd.  

 

Sammanfattning av Brf Ekoln

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ekoln förvärvade år 2000 fastigheten Krokslätt 93:28 med adress Utlandagatan 35. Fastigheten bebyggdes 1939 och byggnaden består av 13 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Total lägenhetsyta är 561 kvm.

 

FÖRVALTARE

Teknisk förvaltning sker via entreprenad. Ekonomisk förvaltning utförs av Brf Ekoln.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Städning av trapphusen är fördelad enligt rullande schema på de boende i respektive trapphus. Föreningen anordnar även två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten. Ofta med efterföljande gemensam aktivitet.

 

TV/INTERNET

Föreningen är ansluten till Telia fiber. Obligatorisk avgift på 299:-/månad. I bredbandsavgiften ingår fiber 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni och TV-paket lagom.

 

PARKERING

Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheten. Avgiften är 370 kr/månad och just nu finns en ledig plats för uthyrning (enligt uppgift från styrelsen 2019-09-10).

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningens tvättstuga ligger i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I föreningen finns även cykelrum och soprum.

Runt huset finns en liten trädgård med planteringar och en gemensam och möblerad uteplats i söderläge med grill.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till cirka 5,4 mnkr. Kassaflödet har under 2018 varit stabilt och det finns inga nyligen gjorda eller inplanerade avgiftsförändringar. Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse (1163kr) och pantsättning (465kr) som betalas av köparen.

 

RENOVERINGAR

2019 Utredning om behov av dränering. Resultatet var bra och ingen dränering kommer behöva genomföras.

2018 Installation av lås på soprummet samt byte av stuprören på framsidan av fastigheten.

2017 Fiberinstallation

2016 Takbesiktning, byte av plåtdetaljer och renovering skorsten (gamla delen). Stuprännor målades invändigt, avfuktare installerades i krypgrunden, snörasskydd monterades, ny tvättmaskin/torktumlare samt förbättring av belysning i källare och soprum.

2015 Takrenovering ovan cykelförråd och soprum, byte blindbottenbeklädnad i krypgrund.

2014 Ny tvättmaskin, kontroll av el-central, ommålning södra fasaden och byte övre fönsterbleck, renovering entrétak söder (takpapp, vindskivor, plåt).

2013 OVK-besiktning, ny uteplats (trätrall)

2011 Ny takpapp (gamla delen)

2010 Ommålning fasad

2004 Nya balkonger åt söder

1993-1999 Renovering gamla delen, två nya vindslägenheter

1993-1999 Tillbyggnad, två nya lägenheter

 

Kommande underhåll är ommålning av fasaden och källargolv som nästa ”stora” projekt. Arbete pågår med att ta in offerter och att sammanställa dessa. Planen är att målning skall genomföras i olika etapper under 2020-2022. Under nästa år kommer föreningen även att besiktiga balkonger och trappuppgångar och planera för åtgärder där det behövs.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-09-10 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea39 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 443kr/år
FöreningBrf Ekoln i Göteborg
Avgift/månad3 186:–
Ingår i avgiftenVärme och vatten (obligatorisk bredbandsavgift tillkommer på 299kr/mån)
BalkongBalkong
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda152 kWh/Kvm och år
Andel7.400%
Lgh.nr.3
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1939
Tv- InternetutbudTelia fiber

Driftkostnader

El975kr/år
Försäkring1 800kr/år
Gas1 668kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 443kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.