SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 45A

Mitt i Göteborgs egna San Franciscobacke ligger denna välskötta Linnétvåa. Skicket är genomgående högt och köket renoverades så sent som 2018. Dessutom stora höga fönsterpartier och access till den lummiga och helt privata parken Kråkängsparken. Lägenheten har goda förvaringsmöjligheter i såväl garderobsvägg som klädkammare. Stabil förening med vacker och välskött fastighet från 1901.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 774:–
Boarea64 Kvm
Andel3.47035%

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Stor, öppen och möblerbar hall som binder ihop lägenhetens rum. I hallen finns badrum och klädkammare placerade. Klädkammaren är inredd med ett praktiskt elfa-system.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett

 

BADRUM

I hallen ligger badrummet, tidlöst inrett med vita och svarta kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikbar duschvägg i glas, toalett, kommod, väggskåp och handdukstork.

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

KÖK

Med lugnt läge och föreningens fina innergård utanför fönstret ligger köket. Köket är dessutom nyligen renoverat med tidsenliga vita ramluckor och bänkskiva i Carrara Marmor. Goda arbetsytor med bra skåpsförvaring i form av över- och underskåp. Vitvarorna består av induktionshäll med varmluftsugn i borstat stål, inbyggd fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Köket inrymmer en matplats med platsbyggd sittbänk som dessutom gömmer extra förvaring. Stort och djupt fönster i väster ger ett behagligt ljusinsläpp.

Väggar: Målade vita och kaklade i vitt

Golv: Svart klinker

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum i fil med sovrummet. Två stora fönsterpartier ut mot Nordhemsgatan och djupa fönsterbrädor. Speglade pardörrar imponerar och avgränsar mot sovrummet. Tack vare rummets storlek är plats för matbord och soffgrupp inga problem. Taklister, takrosett och pardörrar är fina detaljer.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett

 

SOVRUM

Stort luftigt sovrum med vackra fönsterpartier med djupa nischer. Längs ena väggen finns en stor garderobslänga med inte mindre än 6 fulldjupa garderober. Dessutom finns det plats för en arbetshörna eller ytterligare förvaringsmöbler. 

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd på vinden

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ridaren har sedan 1992 ägt fastigheten Olivedal 3:8 uppförd av byggherren Nathan Persson år 1901-1903. Föreningen upplåter idag 22 lägenheter varav 22 upplåtna med bostadsrätt och 1 hyreslokal. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 861 kvm, varav 1 811 kvm utgör lägenhetsyta och 50 kvm utgör lokalyta.

Huset är uppfört med frilagt tegel vilket med tiden gett Göteborg en särpräglad karaktär och tradition. Det gula teglet importerades från Flensburg eller andra orter i norra Tyskland eller Danmark, det ansågs både vackert och tåligt mot det salta kustklimatet. Oputsade, råa tegelfasader som lämnades råa kom att kallas ”rohbau” och tillhör en tydlig byggnadstradition i Göteborg.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv finns att tillgå via ComHem där ett grundutbud ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras det gentemot leverantören. Fiber är indraget i huset anslutet till Telenor och avtal tecknas individuellt med dem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i intilliggande parkeringsgarage, separat kö.

 

INNERGÅRD

Föreningen har dels en sluten plattsatt innergård med terrassering. Men föreningen är också del av Heijderidarens samfällighetsförening ”Änga i Kråkestan”. Kråkängen är en gömd oas mitt i Linnéstaden, som man endast har tillgång till genom ett par av de kringliggande fastigheterna. Föreningen har utemöbler med dynor samt grill att tillgå under sommarmånaderna.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns gemensamt soprum med källsortering, hobbyrum samt två cykelrum.

 

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan består av ett tvättrum och ett torkrum och nås via trapphus C, två trappor upp från gården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. I torkrummet finner man torkskåp en mangel, lakansträckare samt en arbetsbänk. Maskinparken uppdaterades 2017. Tvättider bokas via en lista i tvättstugan och tider finns dagligen mellan 07-24.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna uppgår till ca 7,4 miljoner kronor, vilket ger en belåningsgrad på ca 4000 kr/kvm som är under snittet för området. Föreningens lån är uppdelade i tre separata lån. 1 bundet till en ränta på 1,7% (tom 2020) och två som löper ut under 2019 och kommer kunna omförhandlas till en mer förmånlig ränta. Föreningen har ca 1,7 miljoner avsatta för framtida utgifter.

Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört större renoveringar och underhållsarbeten. För att säkerställa fastighetens skick följer föreningen en underhållsplan framtagen 2013 som sträcker sig till 2042. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1974 Stammar byttes. 2016 spolade och filmade föreningen avloppstammarna med goda resultat.

2006 Gjordes en omfattande renovering av gårdsfasaden, med ny puts, fasaden mot gatan tvättades och fogades om. Samtidigt lät man byta entrédörrar på gårdsplanet och ge tvättstugan ett rejält ansiktslyft.

2010 Dränering av innergården och därefter plantering av grönska, ny uteplats med grillmöjligheter samt renovering av trapphus och portgång

2014 Målning av tak

2017 Föreningen såg över och renoverade samtliga fönster efter behov. Maskinparken i tvättstugan sågs över och uppdaterades.

2018 Nya utemöbler införskaffades och nya avfuktare i källaren installerades.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan som löper till 2042 och sätter årligen av pengar till detta.

Föreningen har fått ett föreläggande från brandsskyddsmyndigheten om att installera en brandtrappa mot Kråkängsparken. Arbetet med att installera brandtrappan pågår just nu och beräknas vara färdigställt under Oktober. Arbetet finansieras med fonderade pengar.

Intresse från medlemmar för att bygga balkonger mot innergården finns och ett projekt har tidigare initierats men ligger för närvarande på is.

Föreningen planerar att efter genomförandet av brandtrappan renvoera trapphusen. Även detta planeras att finansieras med fonderade pengar.

I övrigt inga större renoveringar inom snar framtid utan mer åtgärder av löpande karaktär.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-09-12 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Driftkostnader3 200kr/år
FöreningBrf Ridaren
Avgift/månad3 774:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel3.47035%
Lgh.nr.1
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1901-1903
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudCom Hem / Telenor

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.