Linnéstaden, Första Långgatan 6 C

Högst upp i huset på våning 3 av 3 med kvällssolsbalkong mot pittoresk innergård. Privat och lugn lägenhet med praktisk planlösning och renoverade ytskikt. Dessutom är föreningen synnerligen välskött med en stabil ekonomi och renoverad fastighet vilket avspeglas i den låga månadsavgiften.

fakta
Pris3 875 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 162:–
Boarea63 Kvm
Andel3.89%
Våning3/3

Lägenhetsbeskrivning

Historien om långgatorna går tillbaka till mitten av 1800-talet. Då präglades området främst av sin närhet till hamnen, och var därmed sjöfolkets gator. Nu, nästan 200 år senare ett myllrande och pulserande stadsliv med kreativa startups, nyskapande koncept-restauranger och ett rikt kulturliv. Läget är optimalt och centralt för den som söker närhet till såväl stadsliv som grönskan i Slottsskogen och havet nere vid kajkanten

 

HALL

Praktisk hall i T-form där entrédel med avhängning för ytterkläder finns. Hallen agerar nav och leder vidare in mot kök, vardagsrum, även till badrum och walk-in-closet. Infälld belysning i taket.

Väggar: Målade

Golv: Vitbetsade trägolv


WALK-IN-CLOSET

Sammanvävt med hallen finns en avlång walk-in-closet med gott om förvaring i öppna garderobsstommar och ytterligare förvaring döljer sig bakom specialbeställda skjutdörrar.

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från fönster och balkongdörr. Vacker stuckatur, takrosett och djupa fönster vittnar om byggåret. Rummet är stort nog att inrymma en större soffgrupp och ytterligare förvaringsmöbler. Utgång till balkongen genom glasinfattade dubbeldörrar. Vardagsrummet nås genom en stor öppning från köket vilket skapar en naturlig gemenskap mellan rummen.

Väggar: Målade

Golv: Vitbetsade trägolv

 

BALKONG

Lägenhetens uterum! Under 2017 färdigställde föreningen byggandet av balkongerna. Resultatet blev fantastiskt och har bidragit till en avsevärt förbättrad utemiljö. Detta är en av föreningens i särklass största balkonger med sina ca 4 meter i längd. Balkongen löper längs med vardagsrummet och därmed är den enkel att nå från lägenhetens sociala ytor. Gott om plats för planteringar och utemöbler. Här skiner solen under sen eftermiddag och kväll.

 

KÖK

Smart placerat och genomtänkt kök i anslutning till vardagsrummet. Trapphusets rundade tegelvägg är framtagen och vitmålad. Integrerade spotlights över köksstommarna ger bra med arbetsbelysning. Inrett med vita luckor och rektangulärt kakel, samt maskinpark i svart utförande. Bänkskiva i mahogny och kaklad vägg. Utrustat med varmluftsugn, mikro, spisfläkt, kombinerad kyl/frys och spishäll.

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitbetsade trägolv

 

SOVRUM

Knäpptyst sovrum med lugnt läge mot innergården. Sovrummet är charmfullt med vinklar och en rundad vägg. Rummet är stort det finns plats för dubbelsäng och ytterligare möbler.

Väggar: Målade 

Golv: Vitbetsade trägolv

 

BADRUM

Stilrent och renoverat badrum 2012 i tidlösa färg och materialval. Badrummet är utrustat med kommod, högskåp, spegel med inbyggd belysning och handdukstork.

Väggar: Vitt kakel och mintgrön glasmosaik.

Golv: Grafitgrå klinkers

 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd

Sammanfattning av Brf Masthugget 9:5

ALLMÄNT

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes redan 1906. Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5 med tillhörande flerbostadshus och upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 846 kvm, varav 1 606 kvm utgör lägenhetsyta och 240 kvm lokalyta. Bredablick Förvaltning bistår föreningen med dess ekonomiska förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften, önskas utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantör. Bredband tecknas hos Com Hem eller annan valfri leverantör av ADSL.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område M. Ett stenkast bort ligger även parkeringshuset Snipan som tillhandahåller platser ute och under tak.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en rofylld och pittoresk innergård med stenläggning och planteringar. Sedan balkongerna tillkom 2017 så har gårdsmiljön blivit allt mer omtyckt, de fina gjutjärnsbalkongerna är nu fyllda med trevliga utemöbler och växtlighet. På gården finns en uteplats med utemöbler samt grill att nyttja.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Via gården nås tvättstuga och soprum. Tvättstugan är bra och disponerar två tvättmaskiner, en torktumlare och kaklade golv samt väggar. Enligt de boende i föreningen ska det vara enkelt att få tider. Trappstädningen är lagd på entreprenad hos Bo Söderström och således inget som de boende själva utför.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsens aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår endast till ca 4100 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6000 kr/kvm.

Under 2017 påbörjade föreningen ett projekt med att omvandla en av föreningens hyreslokaler till bostadsrätt, ett projekt som kommer att inbringa ett stort tillskott till föreningens redan starka ekonomi. På grund av byggnadsnämndens förändrade tolkningar av planen för området har föreningens fått avslag på bygglovsansökan. I nuläget står man mellan två val, att antingen överklaga beslutet eller hyra ut lokalen under en kortare period.

Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå. Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1984-1985: Fönsterbyte, Stammar, El, Balkonger och Lägenhetsdörrar

2000-2001: Ommålning tak in mot gården

2005: Beklädnad av brandgavel mot Järntorget

2006: Ventilation butik

2007: Ombyggnation av lokal till lägenheter, ommålning av fasad in mot gården samt ny porttelefon

2011: Asfaltering av innergård, portar och uppgångar

2012: Plattläggning av innergård

2015: Fasad- och takrenovering

2017: Slutförande av balkongprojekt

2017/2018: Genomgång av hela värmesystemet, nytt och moderniserat portsystem.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2015 och som sträcker sig till 2030 tillsammans med Rotpartner.

Utöver det invändiga projektet med att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt har föreningen inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-30 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 875 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea63 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningMasthugget 9:5
Avgift/månad3 162:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel3.89%
Lgh.nr.152-1-1018
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

visning

sön 8 december 12:00

tis 10 december 17:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.