SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 19

I höjd med trädtopparna ligger denna ljusa och stilfulla 3,5a med generös takhöjd. Lägenheten har stora sociala ytor och två sovrum samt en kammare mot gården. Genomgående topprenoverad under 2018 med nya ytskikt, flyttat kök och påkostat badrum. I kombination med bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, takrosetter och brädgolv är detta hem något alldeles extra. Dessutom hiss samt låg avgift med bredband inkluderat.

fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift3 832:–
Boarea106 Kvm
Andel3.83%
Våning4 (hiss finns)

Lägenhetsbeskrivning

 

HALL

Med hiss från markplan upp till våning fyra. I hallen finns det plats för avhängning samt bra förvaring i en inbyggd garderob bakom praktiska skjutdörrar. Väggarna är perfekt renoverade, målade i bruten kulör, och golvet pryds av ett fint brädgolv.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med fint och fritt läge i höjd med trädtopparna. Ljusinsläppet är stort tack vare generösa fönsterpartier med överljus. Dessutom luftig takhöjd, takrosett och originalplankor. Höga pardörrar öppnar och skiljer av mot köket i fil. I rummet finns det gott om plats för både soffa, soffbord, hylla/skrivbord och ytterligare möblemang. Utgång till den ena av lägenhetens två balkonger, denna med morgon och förmiddagssol.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 1

Ett harmoniskt och alldeles lagom stort sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring i en inbyggd garderob. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM 2

Ett rofyllt och tyst sovrum med fönster mot innergården och med utgång till lägenhetens andra balkong. Plats för dubbelsäng och bra förvaring i inbyggda garderober. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

KAMMARE

Praktiskt extrarum som idag agerar klädkammare, kan tack vare fint ljusinsläpp och praktisk storlek också agera barnrum/gästrum eller arbetsrum. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Det stora köket totalrenoverades 2018 av nuvarande ägare med stilren köksinredning från Ballingslöv. Smakfullt inrett med skåpsluckor i grått, rikligt med förvaring, stor köksö, integrerade vitvaror och bänkskiva i kompositsten. Intill fönstren finns det plats för ett stort matsalsbord. Rummet ramas dessutom in av vackra stuckaturer, höga fotlister, fina listverk och speglade pardörrar. Två höga fönster med överljus bjuder in ljuset. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin samt integrerad och hel kyl och frys. Köksön erbjuder både extra förvaring, extra bänkyta och sittplatser samt att den dessutom är förberedd med eldragning.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Stort och lyxigt badrum med både dusch, badkar, golvvärme och tvättmaskin. Renoverades under 2018 med stilrena färg- och materialval. 

Väggar: Kaklade

Golv: Hexagonformat klinker

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Sammanfattning av Brf 6 kv Kommendantsängen

 

Bostadsrättsföreningen 6:e kv Kommendantsängen, med organisationsnummer 769607-2920, förvärvade fastigheten Kommendantsängen 6:7 med adresserna Övre Husargatan 19 och Kastellgatan 22 år 2001. Byggnaden är ursprungligen uppförd år 1905 och består av 35 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Utöver detta äger föreningen 4 lokaler, alla lokaler är uthyrda för olika verksamheter. Den sammanlagda bostadsytan uppgår till 2 516 kvm och lokalytorna uppgår till 292 kvm. Föreningen har anlitat Revisorsringen för ekonomisk förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.


TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och därmed inget medlemmarna själva behöver göra.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person får vägras medlemskap i föreningen.

 

PARKERING

Boendeparkering i området via Göteborgs stad.

 

TV/INTERNET

Tv/bredband via Telia (fiber) ingår i månadsavgiften.

 

GEMENSAMHETSUTRYMMEN

Föreningen har en gemensam innergård som förvaltas genom en samfällighetsförening. Här finns utegrupper, träd och små planteringar. Föreningens tvättstuga ligger i markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkrum.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms som god och stabil. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2018 till ca 12 msek, vilket motsvarar ca 4 800 kr skuld/kvm bostadsyta. Dessutom har föreningen under 2019 sålt sina två kvarvarande hyresrätter vilket inbringat ett stort överskott till föreningens kassa och stärkt ekonomin ytterligare. Hur dessa medel kommer att användas framöver är inte beslutat. Föreningens fyra lokaler står för ca 25 % av de totala intäkterna.

 

RENOVERINGAR

Byggnaden har genomgått stora renoveringar i etapper. 1983 genomfördes en stor sk ROT-renovering på fastigheten. Denna renovering innefattade bland annat att avloppsstammar, fönster och balkonger byttes samt att huset tilläggsisolerades.

Under 2012 impregnerades större delen av fastighetens pålar och under 2014 impregnerade man resterande pålar. Hela fastigheten har nu behandlade pålar.

2013 avslutades en omfattande renovering av fastigheten då föreningen dels lät investera i nya ljuddämpande och välisolerande fönster mot både Övre Husargatan såväl som mot Kastellgatan. Gatufasaderna tvättades och fogades om samt så målades taket om med en speciellt lämpad färg för plåttak som förlänger hållbarheten. Samtliga balkonger ut mot gatorna byttes ut mot nya samt att loftgångarna mot innergården fick nya fina räcken i svart smide. Föreningen lät även installera elektroniska tags till entrédörrarna.

2017 spolades avloppen och stammarna filmades.

2018 Installerades fiber i fastigheten som numera ingår i avgiften.

2019 Genomgick hissen en invändig uppfräschning.

 

Ovanstående grundas på information från kontaktperson 2019-09-18 och årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Antal sovrum2-3
Boarea106 Kvm
Våning4 (hiss finns)
Driftkostnader6 000kr/år
Förening6 kv. Kommendantsängen
Avgift/månad3 832:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV, Bredband
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Andel3.83%
Lgh.nr.30
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFiber

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 000kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.