SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 4 A

"Jardin du calme" Den lugna oasen mitt i en sjudande stadsdel! Sekelskiftestvåa mitt på Linnégatan, men med privat och avskiljt gårdsläge i en stor förening med fin ekonomi. Minutiöst renoverad med noga uttänkta och smarta lösningar. Stora social ytor med stort kök med utgång till uteplats(!) Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 934:–
Boarea72 Kvm
Andel4.83%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

Mitt emellan långgatornas barliv och Slottsskogens gröna lunga, på en tvärgata ifrån Linnégatans sjudande folkliv, i ett sekelskifteshus från 1903 finner ni denna vilsamma tvåa “Jardin du Calme”.  Med privat uteplats intill föreningens grönskande och klättrande gårdar har lägenheten välplanerade ytor med härligt socialt kök i anslutning till det vackra vardagsrummet, medan sovrummet är stilrent och privat. Den moderna planlösningen tillsammans med den unika uteplatsen gör boendet perfekt för sociala sammanhang och här har de nuvarande innehavarna med hund flitigt använt uteplatsen för grillkvällar, nyårsfester och kräftskivor.

Redan i entrén ser man att detta är en förening som mår bra och värnar om sin fastighet och dess välmående. Med hiss eller trappor tar du dig enkelt upp till vån 2 där lägenheten ligger. Då huset är byggt i sutträng tar vi oss två våningar upp med ändå i markplan till uteplatsen. 

 

Hall

Stor hall med väl uttänkt och smart platsbyggd förvaring. Vackert harmoniserande med husets byggår. 

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade (antikgrå)

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti mot lugn innergård. Rummet är inramat i vackra bevarade stuckaturen, profilerade listverk och ena hörnet pryds av en dekorativ kakelugn (ej i bruk). Från vardagsrummet når du även ett praktiskt förråd inrett med ett Elfa-system. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (Ljusrosa)

 

Kök

Köket totalrenoverades 2018. Att lära sig vad man uppskattar i ett kök är en konst i sig att sedan utforma köket för att passa ens behov är en lyx. Detta kök är optimalt planerat, med mycket förvaring och arbetsytor. Köket går en varmgrå ton och den råare känslan av betongen kontrasteras väl av de släta luckorna. Här finns plats för ett stort matsalsbord med plats för många!

Specialbyggda bänkskivor i betong, fristående induktionspis och ugn från Bertazzoni LA GERMANI.  Köksfläkt från SMEG, integrerad kyl och frys från IKEA och inbyggd diskmaskin från IKEA. Ny el i samband med renoveringen. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (ovan arbetsytorna är väggarna målade med en extra motståndskraftig våtrumsfärg)

Från köket nås den privata uteplatsen som nyttjas oerhört under de varma sommarmånaderna. Här nås även föreningens uteplatser och uppmurade grill. Perfekt för stora trivsamma middagar i kvällsolen. 

 

Sovrum

En lugn oas med gårdsläge. Härligt och rofyllt sovrum med hel garderobsvägg för bra med klädförvaring och städskåp. Infälld belysning ovan garderoberna.   Fönster i österläge med morgonsol i lugnt gårdsläge. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Stilrent badrum i klassiskt utförande. vitt kakel i rak sättning med mörk fog. Svart/vitt rutigt golv och detaljer såsom stort tvättställ i lådkommod och stor badrumsspegel med bra belysning, handdukstork och separat duschhörna. 

Golv: Klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm. 

Den svarta badrumsfogen är målad med fogfärg i efterhand och kommer behöva bättras på av nya innehavare då färgavlossning sker naturligt. Vi har inte målat bakom spegel, skåp eller lampa så detta måste köparna vara medvetna om ifall de ändrar badrumsinredning i framtiden.

Takduschen fungerar inte riktigt som den ska utan behöver bytas.

Kakelugn fungerar ej och kan inte återöppnas då man stängt igen kanalen i vinden.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea72 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader5 952kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 4
Avgift/månad3 934:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel4.83%
Lgh.nr.00005
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 352kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 952kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.