SÅLD
Linnéstaden, Övre Majorsgatan 4 A

"Jardin du calme" Den lugna oasen mitt i en sjudande stadsdel! Sekelskiftestvåa mitt på Linnégatan, men med privat och avskiljt gårdsläge i en stor förening med fin ekonomi. Minutiöst renoverad med noga uttänkta och smarta lösningar. Stora social ytor med stort kök med utgång till uteplats(!) Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 934:–
Boarea72 Kvm
Andel4.83%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

Mitt emellan långgatornas barliv och Slottsskogens gröna lunga, på en tvärgata ifrån Linnégatans sjudande folkliv, i ett sekelskifteshus från 1903 finner ni denna vilsamma tvåa “Jardin du Calme”.  Med privat uteplats intill föreningens grönskande och klättrande gårdar har lägenheten välplanerade ytor med härligt socialt kök i anslutning till det vackra vardagsrummet, medan sovrummet är stilrent och privat. Den moderna planlösningen tillsammans med den unika uteplatsen gör boendet perfekt för sociala sammanhang och här har de nuvarande innehavarna med hund flitigt använt uteplatsen för grillkvällar, nyårsfester och kräftskivor.

Redan i entrén ser man att detta är en förening som mår bra och värnar om sin fastighet och dess välmående. Med hiss eller trappor tar du dig enkelt upp till vån 2 där lägenheten ligger. Då huset är byggt i sutträng tar vi oss två våningar upp med ändå i markplan till uteplatsen. 

 

Hall

Stor hall med väl uttänkt och smart platsbyggd förvaring. Vackert harmoniserande med husets byggår. 

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade (antikgrå)

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti mot lugn innergård. Rummet är inramat i vackra bevarade stuckaturen, profilerade listverk och ena hörnet pryds av en dekorativ kakelugn (ej i bruk). Från vardagsrummet når du även ett praktiskt förråd inrett med ett Elfa-system. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (Ljusrosa)

 

Kök

Köket totalrenoverades 2018. Att lära sig vad man uppskattar i ett kök är en konst i sig att sedan utforma köket för att passa ens behov är en lyx. Detta kök är optimalt planerat, med mycket förvaring och arbetsytor. Köket går en varmgrå ton och den råare känslan av betongen kontrasteras väl av de släta luckorna. Här finns plats för ett stort matsalsbord med plats för många!

Specialbyggda bänkskivor i betong, fristående induktionspis och ugn från Bertazzoni LA GERMANI.  Köksfläkt från SMEG, integrerad kyl och frys från IKEA och inbyggd diskmaskin från IKEA. Ny el i samband med renoveringen. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (ovan arbetsytorna är väggarna målade med en extra motståndskraftig våtrumsfärg)

Från köket nås den privata uteplatsen som nyttjas oerhört under de varma sommarmånaderna. Här nås även föreningens uteplatser och uppmurade grill. Perfekt för stora trivsamma middagar i kvällsolen. 

 

Sovrum

En lugn oas med gårdsläge. Härligt och rofyllt sovrum med hel garderobsvägg för bra med klädförvaring och städskåp. Infälld belysning ovan garderoberna.   Fönster i österläge med morgonsol i lugnt gårdsläge. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Stilrent badrum i klassiskt utförande. vitt kakel i rak sättning med mörk fog. Svart/vitt rutigt golv och detaljer såsom stort tvättställ i lådkommod och stor badrumsspegel med bra belysning, handdukstork och separat duschhörna. 

Golv: Klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm. 

Den svarta badrumsfogen är målad med fogfärg i efterhand och kommer behöva bättras på av nya innehavare då färgavlossning sker naturligt. Vi har inte målat bakom spegel, skåp eller lampa så detta måste köparna vara medvetna om ifall de ändrar badrumsinredning i framtiden.

Takduschen fungerar inte riktigt som den ska utan behöver bytas.

Kakelugn fungerar ej och kan inte återöppnas då man stängt igen kanalen i vinden.

 

Sammanfattning av Brf Övre Majorsgatan 4

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Övre Majorsgatan 4 förvärvade fastigheten Olivedal 13:16, med adress Övre Majorsgatan 4 A-C, år 2002. I byggnaden som uppfördes 1903, finns det 20 bostadsrätter samt 2 hyresrätter och en lokal som för närvarande hyrs ut till Restaurang Pincho. Byggnadens totalyta uppgår till 1 763 kvm, varav 1435 kvm är lägenhetsyta och resterande 328 kvm är lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

TV och Bredband finns att tillgå via ComHem. Grundutbudet för kabel-TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV eller utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort via Göteborgs stad för ca 600 kr/mån.

 

JURIDISK PERSON

Varje fall behandlas enskilt av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det en mysig innergård med två suterränguteplatser. Härifrån når man också föreningens två förråd, ett för barnvagnar och ett för cyklar. Föreningen tillhandahåller även en tvättstuga.


TVÄTTSTUGA

Tvättstugan ligger på markplan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Alla maskiner byts ut eftersom och tvättider bokas genom ett låsbart system. De boende bedömer tillgängligheten som god.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och man har en bra framförhållning genom sin underhållsplan. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 15 msek vilket motsvarar en belåning om ca 11 349kr skuld/kvm bostadsyta. De två hyresrätterna utgör så kallade dolda tillgångar då de genererar goda intäkter till föreningen den dagen de säljs.Föreningen har idag stora hyresintäkter från såväl restaurangen och från hyreslägenheterna, hyresintäkter står för så mycket som 38% av föreningens intäkter. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr) tas ut enligt stadgarna och betalas av köparen. I samband med att föreningen drar in fiber i fastigheten kommer man se över möjligheterna att teckna kollektivt avtal för medlemmarna. Hur denna kostnad kommer att läggas är inte beslutat. Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Föreningens underhållsplan sträcker sig ända fram till 2041 där man således har prognostiserat kommande underhållsbehov och större renoveringar. Nedan ser man en sammanställning av de större renoveringarna under senare år. Inga större renoveringar är inplanerade i närtid.

1984 gjordes en omfattande renovering i form av rör- och el stambyte samt nyinstallation av hiss.

2003 målades taket.

2004 fick fastigheten nytt gårdsbjälklag och takfläktar byttes.

2009 byggdes balkonger.

2011-2012 besiktigades fastigheten och en ny underhållsplan upprättades för 30 år framåt.

2013-2014 renoverades trappuppgångarna.

2014 hissrenovering.

2016 tak- och fasadrenovering samt spolning av stammarna.

2017-2018 Många små mindre underhållsarbeten såsom injustering av termostater och element, byte av maskinpark i tvättstuga och renovering av soprum, ommålning av grovsoprum och barnvagnsrum.

Kommande renoveringar

Föreningen har börjat ta in offerter för att filma avloppstammarna. Mest troligt kommer man att behöva spola stammarna.

Föreningen håller just nu på att dra in fiber i fastigheten.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-11-07 och årsredovisning 2015. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea72 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader5 952kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 4
Avgift/månad3 934:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel4.83%
Lgh.nr.00005
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 352kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 952kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.