Vasastaden, Karl Gustavsgatan 11

Fint renoverad och välhållen sekelskiftestrea med social planlösning och tyst gårdsläge. Högt till tak, stuckaturer, originalbrädgolv, höga fotlister, spegeldörrar och stor smidesbalkong. Mycket stabil förening med låg belåningsgrad.

fakta
Pris4 850 000:–
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 809:–
Boarea74 Kvm
Andel7.51473%
Våning1 tr

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

En trappa upp välkomnas du in i lägenhetens hall med plats för avhängning samt bra garderobsförvaring. På golvet ligger ett svart klinker med golvvärme och väggarna är vitmålade.

Väggar: Målade

Golv: Klinker

 

KÖK OCH VARDAGSRUM

Hallen mynnar ut i ett stort sällskapsrum med tre fönsterpartier på rad, luftig takhöjd, originalbrädgolv och social öppenhet mellan kök och vardagsrum. Köket renoverades 2017 i sin helhet med grå köksinredning, vit bänkskiva kompletterat med stänkskydd i marmor. Plats för ett stort matbord! Vitvaror i form av spis och ugn från Bertazzoni, vinkyl, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Stora öppna ytor mellan kök, matplats och vardagsrumsdel öppnar upp för en mängd olika möbleringar. Härifrån nås även den stora smidesbalkongen. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten med fönster mot den tysta innergården ligger det större av lägenhetens två sovrum. Med djup fönsternisch, högt till tak, originalbrädgolv, höga fotlister och spegelpardörrar. Bra förvaring i stor garderobslänga.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

BARNRUM/GÄSTRUM

Lägenhetens andra sovrum är även det väl tilltaget och har två fönster mot innergården. Förvaring i en garderob.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

BADRUM

Från hallen nås badrummet, stilrent inrett med vitt kakel på väggarna och gråa klinker på golvet med underliggande golvvärme. Duschhörnan ramas in av svarta kakelplattor. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel, duschhörna samt tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Sammanfattning av Brf Karl Gustavsgatan 11

 

ALLMÄNT

År 2005 förvärvade Brf Karl Gustavsgatan 11 fastigheten Vasastaden 7:8 med adress Karl Gustavsgatan 11. Huset uppfördes år 1880 och föreningen upplåter idag 16 lägenheter samt 1 lokal med bostadsrätt. Total bostadsarea är 1016 kvm och lokalarea 85 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

 

FÖRVALTARE

Bredablick Förvaltning biträder styrelsen med föreningens ekonomiska förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

PARKERING

Boendeparkering i området via Göteborgs stad.

 

TV/INTERNET

TV och Internet levereras av Comhem. Basutbud för TV ingår i avgiften medan internet tecknas separat.

 

TVÄTTSTUGA

I föreningen finns det en tvättstuga belägen i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

 

RENOVERINGAR

Under 2007 genomförde föreningen stambyten. 2011 byggdes balkonger och trapphus renoverades. Inför 2016 beslutade föreningen att i samarbete med en entreprenör lägga om taket, renovera fönster, byta värmepump samt se över trapphuset samt fasaden mot innergården. Detta kommer att göras i utbyte mot att entreprenören får inreda råvinden. Sedan tidigare finns erhållet bygglov för en lägenhet, entreprenören ansöker nu om bygglov för att istället bygga två lägenheter. I samband med byggnationen på vinden kommer man att installera en hiss i glas utanför trappuppgång B.

 

EKONOMI

Föreningens intäkter består till största del utav årsavgifterna från bostäderna, intäkterna från lokalen står för cirka 6% av totala intäkter. Under 2014 amorterade föreningen ned sina lån med närmre 40 % och är en mycket lågt belånad förening. Enligt bokslutet för 2018 uppgår belåningen till 2 456 kr skuld/kvm bostadsrättsyta. Kan jämföras med snittet i Göteborg motsvarande 6 000 kr skuld/kvm. 2019 sänktes årsavgifterna med 4%. Inga nya avgiftsförändringar planerade.

 

ÖVRIGT

Trappstädningen sköts av medlemmarna själva på rullande schema.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-10-28 och årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Pris4 850 000:–
Antal rum3 rum och kök
Boarea74 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader6 900kr/år
FöreningKarl Gustavsgatan 11
Avgift/månad3 809:–
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
Andel7.51473%
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1880
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El4 500kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 900kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

visning

mån 18 november 17:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.