SÅLD
Olskroken, Övre Olskroksgatan 4

Högst upp på våning 3 av 3 med stort ljusinsläpp från 5 fönsterpartier. Charmfull tvåa med rum i fil, högt i tak och tyst hörnläge. Bevarade originaldetaljer såsom brädgolv i hela lägenheten, spegeldörrar, handtag, trösklar och gjutjärnselement. Stabil bostadsrättsförening med välskött ekonomi och fastighet. I huset finns dessutom övernattningsrum och relaxavdelning att tillgå.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 625:–
Boarea53 Kvm
Andel4.39416%
Våning4/4

Lägenhetsbeskrivning

VARDAGSRUM

Öppet och härligt rum i lägenhetens mitt. Två stora fönsterpartier med djupa fönsternischer som tillsammans med rejäl takhöjd skänker ett behagligt ljus och rymd. Enkelt att möblera och från vardagsrummet nås såväl kök, som sovrum och hall. Väggarnas ytskikt är nygjorda sedan 2019 och på golvet ligger ett charmfullt och bevarat originalbrädgolv. 

Väggar: Målade i bruten vit

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Stort hörnrum med två stora fönsterpartier. Inrymmer enkelt en stor dubbelsäng och ytterligare möbler. Gömt bakom en dörr finns en rejäl Walk in closet inredd med garderobssystem. Även här rejäl takhöjd, vackra gjutjärnselement, bevarat brädgolv och djupa nischer. 

Väggar: Målade i bruten vit

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Rejält kök med gott om förvaring bakom vita släta luckor och lådfronter. Smart placerat kök med fullhöjds-kyl och frys. Inrymmer också ett större bord utan att kännas trångt. Tack vare dispositionen mellan rummen är det enkelt att umgås genom kök och vardagsrum. Köket renoverades 2011 i en tidlös stil. Fullutrustat med kyl, frys, varmluftsugn, induktionshäll och diskmaskin. 

Väggar: Målade i bruten vit

Golv: Originalbrädgolv


BADRUM

Badrummet renoverades 2011 i en tidlös stil med gråsvart mosaik på golv och ett vitt kakel på väggarna. Golvet är utrustat med golvvärme och förvaring finns i ett hörnskåp. På väggen sitter handfat med infälld spegel och i hörnet finns duschen bakom glasväggar.

Väggar: Kaklade vita

Golv: Gråsvart mosaik med golvvärme

 

HALL

Praktisk hall med inbyggd förvaring i form av en originalgarderob. Från hallen nås vardagsum, kök och badrum praktiskt. Enkelt att hänga av sig direkt innanför dörren. Taket har infällda spottar.

Väggar: Målade i bruten vit

Golv: Originalbrädgolv

 

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden. 

Föreningsbeskrivning

Föreningen har 20 bostadsrätter och två hyreslokaler belägna på adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. Föreningen förvärvade fastigheten Olskroken 11:17 redan år 1986. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1294 kvm. I föreningen finns även 1 lokal. Föreningens fastighet är försäkrad hos Moderna Försäkringar.

TOMTRÄTT
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRVALTNING
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Styrelsen sköter den tekniska förvaltningen, biträdd av HSB.

RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som löper på 30 år. Föreningen har de senaste åren genomfört stora renoveringar för att bibehålla fastighetens goda skick. Nedan följer ett urval av gjorda renoveringar.

2005 byttes samtliga avlopsstammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades samtliga badrum.
2006 byte av elstammar, fasadrenovering, trapphusrenovering och samt nyinstallation av säkerhetsdörrar.
2008 byggnation av nya balkonger samt bullerdämpande fönsterglas.
2010 Takbyte.
2012 byte av hissvajrar och ny grusgång.
2018 fönsterbyte och fasadrenovering. Samma år utfördes även OVK och samtliga radiatorventiler byttes för åtgärd av värmesystemet.
2019 renoverades tvättstugan och en ny energideklaration utfördes i september.

Just nu pågår ett byte av porttelefoner. I övrigt planerar föreningen att inom den närmsta tiden se över fastighetens ventilation samt ytskikten av de allmänna utrymmena. Även markarbete utanför fastigheten planeras.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi där man valt att inkludera bredbandet i avgifterna. Den ekonomiska förvaltningen bistår HSB med. Föreningen följer inflationen och genomförde en höjning med 1% i Januari 2020. Belåningen ligger på ca 6000 kr per kvm, vilket är precis i linje med snittet för centrala Göteborg. Med tanke på att flera av de kapitalintensiva investeringarna och renoveringarna är gjorda så ser ekonomin för de kommande åren stabil ut.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning godkänns med ett år i taget. Ansökan ställs till styrelsen.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är belägen i källaren på Övre Olskroksgatan 4. Den är utrustad med två tvättmaskiner samt torktumlare, centrifug och torkskåp.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum med en dubbelsäng som kan nyttjas för medlemmarna. Gästrum, relaxavdelning med bastu finns och kan hyras för medlemmarna för ca 100 kr/gång. Föreningen har en relaxavdelning med bastu. Relaxavdelningen kostar 100 kr/ tillfälle att hyra. Föreningen disponerar även en mysig uteplats med altandäck i anslutning till huset. Här finns bord och stolar samt grillmöjligheter. Föreningen har källsortering. Föreningen har ett cykelgarage, i vilket det även går att ställa barnvagn.

PARKERING
Föreningen har 1 parkeringsplats. Vid varje årsstämma tilldelas platsen till medlemmarna som önskar hyra p-plats. Vid stort intresse tillämpas lottning. Kostnad om 400 kr/mån. I området finns boendeparkering, betalparkering och besöksparkeringar.

TV OCH BREDBAND
Tv och bredband (via fiber) från Telia ingår i avgiften.

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018 och föreningens kontaktperson 2020-01-15. Uppgifter som är av särskild vikt för en köpare bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea53 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader5 850kr/år
FöreningBrf Killingen nr. 17
Avgift/månad3 625:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda148 kWh/Kvm och år
Andel4.39416%
Lgh.nr.13
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1928
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 050kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 850kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.