SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 7A

Stilfull och sobert inredd lägenhet på populära Kungshöjd. Tvårumslägenhet med västerbalkong, renoverat kök och badrum i stabil förening. Kungshöjd är något alldeles speciellt, som en liten orörd oas mitt i staden. Ingen buss eller spårvagnstrafik och ett blomstrande gatuliv längs Kungsgatan, en gata som numer utgör ett naturligt gångstråk mellan Linnéstaden, och city. Kungshöjd utgörs av trivsamma kvartersbutiker, kaffebarer och restauranger. Bara en avstickare upp från Kungsgatan ligger Lasarettsgatan. Huset på Lasarettsgatan 7 uppfördes 1938.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 893:–
Boarea49 Kvm
Andel2.42%
Våning3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall
Du når lägenheten genom att ta hiss eller tre trappor. Här möts du av en rymlig hall med garderober för förvaring och även plats för avhängning.

Golv: Parkett
Väggar: Målade

Kök
Stilrent och socialt kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Köksinredning från Kvik, renoverades år 2010. Maskinparken består i induktionshäll, inbyggnadsugn och diskmaskin från Siemens, integrerad kyl och frys från Constructa och frihängande fläkt från Thermex. Oerhört bra förvaring med både väggskåp och köksö.

Golv: Parkett
Väggar: Målade

Vardagsrum
Tack vare den öppna planlösningen får du även ett mycket rymligt vardagsrum. Stora fönsterpartier mot väst och en utgång till den stora balkongen. Balkongen sträcker sig längs hela lägenheten, förbi sovrummet där det finns ytterligare en utgång. Detta är utan tvekan lägenhetens tredje rum! Vid ett av vardagsrummets fönster finns en nisch i perfekt storlek för en mindre arbetsplats.

Golv: Parkett
Väggar: Målade

Sovrum
Rymligt sovrum med klädkammare skilt från lägenhetens sociala ytor. Även här stora fönsterpartier ut mot lugna Lasarettsgatan. En balkongdörr leder även här ut till den stora balkongen.

Golv: Parkett
Väggar: Målade

Badrum
Badrummet renoverades 2009 i tidlösa och smakfulla material och färgval. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasvägg, WC, handdukstork, handfat med kommod och översittande spegel.

Golv: Mörkgrå klinker
Väggar: Helkaklat i vitt

Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan. 

FÖRENINGSINFORMATION

Bostadsrättsföreningen Lasarettet registrerades år 2001 och förvärvade fastigheten "Inom Vallgraven 67:1” (med adress Lasarettsgatan 7) år 2005. Föreningen består av 34 lägenheter samtliga upplåta med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt (idag bedrivs förskoleverksamhet i lokalen). Den sammanlagda bostadsytan uppgår enligt årsredovisningen till 2025 kvm och lokalytan till 250 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom Revisorsringen. Teknisk förvaltning sköts genom Esplanad förvaltning AB.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar med ansvarsförsäkring för styrelsen.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget man som boende behöver engagera sig i.

EKONOMI
Föreningens ekonomi anses vara trygg och stabil. Tack vare ett engagerat styrelsearbete de senaste åren har man lyckats amortera hela 1 Msek och planerar att fortsätta amortera ytterligare. Föreningen ambition är att på sikt sänka belåningsgraden ytterligare. Lånen har omförhandlats med en ny lägre snittränta och räntekostnader som följd. Under 2018 valde föreningen att inte göra några ytterligare amorteringar med ambitionen att stärka kassan inför kommande underhållsarbeten.

Föreningen har sett över hyresnivåerna för lokalerna och utforskar andra möjliga alternativ för dessa. Idag står lokalerna för ca 14% av de totala intäkterna. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18 miljoner kronor. Under 2019-2020 har ett arbete pågått med att iordningställa 2 lokalytor, en del har försålts till en medlem för ihopbyggande med dennes lägenhet den andra har renoverats och såldes under September 2020. Intäkten tillfaller föreningen, föreningen kommer också att löpande få ökade intäkter i form av nya avgifter.

Inga övriga avgiftsjusteringar är planerade.

RENOVERINGAR
Huset, ett klassiskt exempel på den goda byggnadskonsten som funkisen förde med sig under 1930-talet. Det syns extra tydligt på husets placering som tillsammans med de stora fönsterpartierna bidrar till att släppa in så mycket ljus som bara är möjligt.

Huset stod färdigt redan 1938 och genomgick under början av 1990-talet en större totalrenovering, då man bland annat bytte ut avlopps- och el-stammar. Föreningen har genom att gå igenom ventilationen lyckats sänka sina värme och energikostnader markant. Båda trapphusen genom gick en större renovering och är nu i gott skick. De senaste åren har huset förvaltats genom underhållsplanen och man planerar att fortsatt göra så. Fastigheten sågs under 2017 över av en besiktningsman med fokus på kommande västlänken och inga problemområden eller förbättringsområden kunde hittas.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 togs en ny mer detaljerad underhållsplan fram. Styrelsen har sett över de närmsta årens underhållsbehov för att de ska kunna utföras till en så låg kostnad som möjligt för att undvika att nya lån.

Framöver diskuteras en underhållsspolning av avloppsstammarna sam en översyn av föreningens fasad och målning av tak.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga på entréplan, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Därtill har föreningen ett cykelförråd i källaren, detta nås genom trapphuset eller utifrån. Soprum med sopsortering finns i föreningen.

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON
En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

PARKERING
Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 650 kr/mån. Det finns även närliggande garage, där tillämpas separata köer.

TV/BREDBAND
Kabel-Tv basutbud från Comhem ingår i avgiften, bredband finns att tillgå också det via Comhem.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2019 och föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea49 Kvm
Våning3
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningLasarettet
Avgift/månad2 893:–
Ingår i avgiftenVärme, Kabel-TV, Vatten
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassD
Energiprestanda101 kWh/Kvm och år
Andel2.42%
Lgh.nr.4
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1939
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 500kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.