SÅLD
Gamla Masthugget, Nedre Matrosgatan 3

Fantastiskt bra planerad och ljus genomgångs 3:a med stort kök, generös takhöjd och öppen social planlösning! Säljare med känsla har skapat ett hem i särklass med en fin balans mellan bevarade orginaldetaljer och moderna detaljer! Föreningen är fenomenal med oerhört låg belåning, stora gemensamhetsutrymmen, fin innergård och fantastisk takterrass med svårslagbar utsikt över hela hamninloppet! Med lugnt avskilt läge, men bara ett stenkast från Linnéstadens utbud av restauranger, kaféer och butiker.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 098:–
Boarea72 Kvm
Andel3.01975%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

Lugn, grön och social innergård med fina röda träportar som skiljer innergården från gatorna utanför. På taket finns en stor takterrass med vidsträckt utsikt över staden och hamninloppet. Här finns trevliga loungemöbler samt grill som möjliggör samvaro med grannar eller vänner under den varma årstiden. Föreningens byggnad är ett fint landshövdingehus, placerat i gamla Masthugget med direkt närhet till såväl Linnéstadens puls som till Slottskogens lugn och grönska.

 

Hall

Gränsen för innerhall och ytterhall suddas ut och möjligheterna till förvaring är bra. Idag har säljarna valt att ha en öppen klädförvaring i form av en klädställning. Men det finns bra med utrymme för inbyggd förvaring.

Golv: Originalgolv (slipade och behandlade med vitpigmenterad golvlack)

Väggar. Målade vita

 

Kök

Stilrent kök med varm och härlig bistrokänsla. Med generösa arbetsytor och där material har blandats för att skapa dynamik. Vid fönsterväggen finns ett charmigt skafferi gömt bakom en bevarad originaldörr.

Kyl och frys: Samsung (2016)

Kolfilterfläkt: 2006

Ugn och spishäll: Siemens 2006

Väggar: Ovanför arbetsbänkten har originaltegelväggen tagits fram och på motstående vägg har man kaklat hela väggen upp till tak i klassiska vita 15*15 plattor i tegelsättning. 

Golv: Originagolv (slipade och behandlade med vitmpigmenterad golvlack)

 

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stort fönster mot öst. Generösa ytor och social planlösning med öppenhet mot köket och höga parspegeldörrar mot sovrummet. 

Golv: Originalgolv (slipade och behandlade med vitpigmenterad golvlack)

Väggar: Målade (Carlsson vit)

 

Sovrum:

Mycket rymligt, ljust och harmoniskt sovrum med fönster i österläge. Gott om utrymme för både garderober, arbetsplats och dubbelsäng. En tongivande tapet i härligt blåa toner ger en sagolik karaktär åt rummet. Längs inre väggen och på var sida om öppningen ut mot hall finns garderober som slukar mycket.

Golv: Originalgolv (slipade och behandlade med vitpigmenterad golvlack)

Väggar: Tapetserade ”Raphaël Light Blue” från Sandberg Wallpaper

 

Extra rum:

Ljuvligt sovrum in mot innergård. Ett inbyggt originalskåp för klädförvaring.

Golv: Originalgolv (slipade och behandlade med vitpigmenterad golvlack)

Väggar: Tapetserade ”Söndagsmorgon” från Josef Frank 

 

Badrum:

Så när som nyrenoverat badrum (2017). Förutom duschhörna med vikväggar är badrummet utrustat med WC och tvättställ i kommod från Svedbergs i fin skiffergrå med fasade lådor, därtill ett tillhörande badrumsskåp i samma serie, handukstork, också den från Svedbergs. Här finns också en tvättmaskin (Electrolux, 2017).

Renoveringsår: 2017 (av fackmän)

Golv: Ljusgrå klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade i vitt

 

Övrigt:

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd i samma uppgång. (ca 10 kvm)

Alla eluttag och lampknappar byttes ut sommaren 2016 till Schneider, Renova i tidsenlig design.

 

Sammanfattning av Brf Solståndet

BRF SOLSTÅNDET I GÖTEBORG

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Solståndet i Göteborg äger fastigheten Olivedal 29:5 med adresserna Nedre Matrosgatan 3-21. Husen byggdes 1933 och föreningen köpte fastigheten 1979. Föreningen består av 35 bostadsrätter och 2 hyreslokaler på Sjömansgatan 4 A-C. Den totala lägenhetsytan utgör 2 256 kvm och den totala lokalytan utgör 141 kvm.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts utav HBS.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

 

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

Trappstädning

Trappuppgångarna städas av föreningens medlemmar enligt rullande schema. (Tanken är att kontraktera en firma för trappstädning inom kort)

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering som ansöks via Göteborgs stad. Parkeringshus finns i föreningar runt omkring.

 

Tv/Internet

Fiberbredband via Bredbandsbolaget (100/100) ingår i avgiften. Kabel-TV Telenor/bredbandsbolaget, grundutbudet ingår i avgiften.


Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder sina medlemmar tillgång till bastu, festlokal, övernattningsrum, snickeri samt ett mindre gym. Utöver detta finns det gott om förvaringsutrymmen för cykel- och barnvagnar såväl inomhus som utomhus.

Föreningens tvättstuga ligger i uppgång 13. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkrum och en mangel. Tillgängligheten bedöms vara mycket god av de boende.


Utemiljö

På taket finns en stor takterrass med vidsträckt utsikt över staden och hamninloppet. Här finns trevliga loungemöbler samt grill som möjliggör samvaro med grannar eller vänner under den varma årstiden. Bakom ett par röda träportar finner man även föreningens lugna, gröna och sociala innergård.

 

Ekonomi

Föreningen är sedan länge välskött och väl omhändertagen där god ekonomi tillsammans med en välskött fastighet borgar för trygghet bland medlemmarna. De två uthyrningslokalerna bidrar positivt till de totala intäkterna. De långfristiga skulderna för bokslutet 2019 uppgår till ca 7,3 msek vilket motsvarar en belåning om endast ca 3236 kr skuld/kvm bostadsyta. Vilket är långt under snittet för Göteborg. En avgiftshöjning (index) om 2% kommer att göras from 1 Juli 2020.

 

 

Renoveringar

Senast (2019) genomförde föreningen renovering av trapphusen. Trapphusrenoveringen omfattade restaurering av ytskikt, byte till säkerhetsdörrar, nytt passersystem, postboxar i respektive portingång samt ny belysning. Sedan föreningen övertog fastigheten har flertalet stora och omfattande renoveringar och investeringar utförts, nedan följer ett urval av större åtgärder gjorda under senare år:

1979-1985 Gjordes stora och omfattande renoveringar för att modernisera husen. Bla byttes stammar, el, och tak. Vinden tilläggsisolerades, man bytte till 3-glasförnster och man byggde den fantastiska takterrassen.
2002: Fasadrenovering.
2008: Totalrenovering av gård och takterrass.
2011: Fläktbyte och ventilationskontroll.
2011/2012: Renovering av gemensamhetslokalen.
2012/2013: Ombyggnation av en lokal till bostadsrätt.
2013/2014: Byte av avfuktare i torkrummet samt en torktumlare
2014: Ommålning av fasaden mot gatan och byte av fönster på samma sida.
2014: Fiber installerades till samtliga lägenheter och lokaler.
2018: Spolning och besiktning av avloppsstammarna utfördes.
2019: OKV-besiktning utfördes och godkändes, även takbesiktning och energideklaration genomfördes. Flytt av gymlokal och uppdatering av nya maskiner. Projektering och start av trapphusrenovering.

2020: Färdigställande av trapphusrenovering, målning, nya säkerhetsdörrar, ny armatur och portkodssystem.

 

Kommande renoveringar

Mindre översyn av taken. (Besiktning gjord 2018 med ett par anmärkningspunkter som kommer att ses över)

Inom en 5 års period kommer det att göras en relining av avloppsstammarna.

 

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2018/2019 och föreningens kontaktperson 2020-05-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea72 Kvm
Våning2
Driftkostnader9 900kr/år
FöreningBrf Solståndet i Göteborg
Avgift/månad4 098:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda127 kWh/Kvm och år
Andel3.01975%
Lgh.nr.22-2115-1-1
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1933
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El6 000kr/år
Försäkring3 900kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
9 900kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.