SÅLD
Linnéstaden, Värmlandsgatan 16

I myllrande och spännande kvarter finner vi högst upp i huset med härligt hörnläge i syndväst denna sekelskiftestvåa! Oerhört smart planerad och med massor av potential! (Det finns en outnyttjad vindsyta ovanför denna lägenhet som föreningen är positiv till att sälja av) Hiss finns!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 606:–
Boarea65 Kvm
Andel0.0513
Våning4

Lägenhetsbeskrivning

Fin lägenhet eller spännande projekt? Här har vi en lägenhet som är fin som den är om du söker en tvårummare i Linnéstaden eller den som ser möjligheten i att eventuellt skapa en etagelägenhet om ca 120 kvm. Föreningen är mycket positiv till att sälja vinden ovanför denna lägenhet då den idag står helt tom. Däremot har man inte gått längre än att diskutera detta med inblandade parter. Det finns idag tre lägenheter längst upp som alla ska ges samma möjlighet att köpa loss vinden ovanför sig. 

 

Hall

Bra hall med plats för avhängning i form av hatthylla och mindre förvaringsmöbel. Hallen har ett fint ljusinsläpp från fönstret i köket som är rakt fram. Från hallen nås kök, badrum och vardagsrum.

Golv: Klinker

Väggar: Målade

 

Kök

Rymligt kök med plats för större matplats

Kök i vinkel. Klassiskt kök från Ballingslöv med vita luckor, klassisk kakelsättning och ljusa bänkskivor. Belysning ovanför överskåpen och ovanför arbetsytorna. Vitvaror består av Kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis och fläkt. 

Golv: Parkettgolv

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort hörnrum som verkligen är helt fantastiskt. Ljusinsläppet är något alldeles speciellt med lägenhetens sydvästläge högst upp i huset. Att rummet dessutom går ut i ett charmigt burspråk sätter verkligen pricken över i:et. Om man tittar upp när man står i burspråket så kan man se den bevarade stuckaturen. Taket i lägenheten sänktes när fastigheten var i Wallenstams ägor. Vi kan bara utgå från att stuckaturen finns bevarad under hela taket, däremot kan vi inte säga något om skicket.

 

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Sovrum

Rymligt sovrum med klädkammare i anslutning! Även här höga fönster i söderläge. Plats för garderober eller skrivbordshörna.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet renoverades 2009. Färgsättningen är klassisk i grått och vitt. Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner då det inte finns någon gemensam tvättstuga i föreningen.

Golv: Klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt:

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Angående vindsuppbyggnaden så är föreningen mycket positivt inställda till försäljning av råvindsytan. Föreningen kommer inte att exploatera vinden på något annat sätt än att medlemmarna högst upp i huset ges möjlighet att förvärva delen ovanför sig.  Däremot har man inte tagit fram något bygglov etc. Detta kommer att ligga på förvärvaren.

Föreningsinformation

Föreningen köpte fastigheten Masthugget 10:19 av Wallenstam under 2015. Föreningen består av 18 bostadsrätter och en lägenhet med hyresrätt fördelade på 2:or och 3:or samt fyra lokaler som står för ca 40 % av de totala intäkterna. I lokalerna bedrivs en restaurang, en frisör samt två butiker. Den totala ytan uppgår till 1 540 kvm, varav 1 256 kvm utgör bostadsyta och 284 kvm utgör lokalyta.

 

Ekonomi
Föreningen förvärvade fastigheten i ett mycket gott skick. Vinden utgör en latent tillgång för föreningen då den kan säljas av till de lägenheter som ligger högst upp, likaväl som den hyresrätt som inte var med vid ombildningen (3:a på ca 80 kvm) . Föreningens lokal och hyresintäkter utgör en stor del av de totala intäkterna och uppgår i dagsläget till hela 44 procent. From 1 April kommer föreningen att höja avgifterna med 2%, detta är första justeringen av avgifterna på 5 år.

 

Gjorda renoveringar
Wallenstam förvärvade fastigheten 2009 och konverterade den från kontor till lägenheter. I samband med detta totalrenoverades fastigheten med nya stammar, nya rör- och eldragningar. Samtliga lägenheter renoverades, nya fönster, tak, inne och ytterväggar justerades.

Inga större planerade underhåll finns i föreningen, då fastigheten är i mycket gott skick!

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en mindre innergård där finns cykelförråd under tak och ett miljörum med bra sorteringsmöjligheter. Alla lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner så någon gemensam tvättstuga finns inte.

 

Kabel-TV och Bredband

Kabel-TV och Bredband från Comhem där grundutbudet ingår i avgiften.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M” Ansökan görs via trafikkontoret Göteborg.

 

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson (2020-02-26) samt årsredovisningen för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea65 Kvm
Våning4
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningBrf Kryssaren 1883
Avgift/månad3 606:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
Känd avgiftsförändringHöjning med 2% from 1 April
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda161 kWh/Kvm och år
Andel0.0513
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1303

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1870
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 500kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.