Johanneberg, Eklandagatan 52 B

KOMMER SNART - Synnerligen välplanerad och ljus tvårummare med social öppen planlösning. Högst upp i huset med fritt läge och stora fönsterpartier i två väderstreck. Lägg där till renoverat kök och badrum samt stor balkong i söderläge! Stor och mycket stabil bostadsrättsförening med närhet till, ja, princip allt man vill ha. Bredband ingår i avgiften!

fakta
Pris3 300 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 914:–
Boarea45 Kvm
Andel0.83397%
Våning4/4

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Johanneberg bebyggdes 1936-1944 och är Göteborgs mest utpräglade område i funktionalistisk stil. Området utgörs av trevliga kaféer och kvarterskrogar men är framförallt känt för sina grönområden så som Näckrosdammen, Johannebergs kyrkopark och Carlandersparken. Alldeles intill den sistnämnda ligger Eklandagatan 52. Huset uppfördes 1938 då denna del av staden fortfarande var landsbygd. Därav att gatorna runtomkring heter Eklandagatan, Utlandagatan eller liknande. Ordet Landa betyder från början just åker/landbygd. Husen är också K-märkta, just på grund av sin tidstypiska funkisarkitektur.

 

HALL

Ljus hall med avhängning precis innanför dörren och skåpförvaring i överskåp. I nischen tapetserat med fina tapeten "Ava" från Sandberg. 

Väggar: Vitmålade/Tapet 

Golv: Vitpigmenterad laminat

 

VARDAGSRUM

Till höger om hallen öppnar det stora sällskapsrummet upp sig med kök och vardagsrum i social öppenhet. Från det stora fönsterpartiet spanar man ner mot Carlanderska parken och Eklandagatan. Bevarade fönsterbänkar i marmor. Plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. 

Väggar: Vitmålade 

Golv: Vitpigmenterad laminat

 

KÖK

Köket renoverades 2012 i stilrent utförande med vita släta luckor, vitt kakel och bänkskiva i vitlaserad trä. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, fläkt, spishäll, ugn och diskmaskin. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitpigmenterad laminat

 

SOVRUM

Rymligt sovrum med stort fönsterparti mot innergården. Bra förvaring i generös garderobslänga. Från sovrummet nås den stora balkongen i soldränkt söderläge! Nylagd trall 2018. 

Väggar: Målade varmgrå

Golv: Vitpigmenterad laminat

 

BADRUM

Badrummet är renoverat i smakfullt utförande, utrustat med wc, kommod med ovanliggande handfat, spegel, duschvägg i klarglas, vägghängt förvaringsskåp, handdukstork och tvättmaskin. 

Väggar: Vitt kakel

Golv: Mörkgrå klinker

 

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. 

SAMMANFATTNING AV HSB BRF OTTNAREN 1938

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Ottnaren 1938 förvärvade fastigheten 178:1 Krokslätt samma år som huset uppfördes. I fastigheten finns det sammanlagt 117 stycken lägenheter fördelade på tre huskroppar (2rok och 3rok), diverse förråd, ett styrelserum och en föreningslokal. Adresserna i föreningen är Eklandagatan 52-56. Den totala lägenhetsytan är 5 345 kvm.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av HSB.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har tecknat ett avtal med Comhem som ger varje lägenhet tillgång till ett grundutbud av digital-Tv, ip-telefoni (ej samtalskostnad) och bredband som ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen. För mer information, läs stadgarna.

 

INNERGÅRD

Mellan de tre huskropparna finns det flera mysiga innergårdar som möbleras upp under sommaren och erbjuder grillmöjligheter.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det tre gemensamma tvättstugor, flera cykelrum (återfinns i hus 52 och 56), soprum, samlingslokal och bastu (återfinns i hus 54A) samt styrelserum. Föreningslokalen går att hyra kostnadsfritt även för övernattning.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har tre tvättstugor (en i varje huskropp) där du som medlem har möjlighet att nyttja samtliga tre. Den tvättstuga som ligger i samma huskropp som lägenheten är belägen i A-uppgången och utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Tvättiderna är vardagar 7-21 och helger 10-18. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god. Lägenheten som säljs har dessutom egen tvättmaskin.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms som mycket god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 19,2 msek vilket motsvarar en belåning om ca 3 604kr skuld/kvm bostadsyta. Pengar avsätts varje år till en yttre underhållsfond. Avgiften låg oförändrad för år 2019 och föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

 

RENOVERINGAR

1988-89 renoverades alla hus då det utfördes tilläggsisolering samt att alla balkonger gjordes större. Samma år renoverades stammar i kök och badrum.

2009 Målning och upprustning av trapphus

2012 Frånluftsfläktar på hustaken byttes

2014 utfördes en omfattande renovering av fasader och balkonger. Plåtar under balkongerna byttes ut och samtliga fasader tvättades och fick ny puts vid behov. Fasader vid balkongsidan samt fasader mot Utlandagatan målades om och i samband med detta målades också fönsterbleck. Under samma år rustades entrépartier upp, en översyn av tak och plåtpartier gjordes samt takpannor tvättades.

2016 byttes alla termostater till elementen i samtliga lägenheter med ambition att sänka värmeförbrukningen med 20-30%.

2018 utfördes obligatorisk ventilationskontroll (OVK) som godkändes. Byte av tvättmaskin samt målning av golv i tvättstuga i hus 54.

 

PLANERADE RENOVERINGAR

Föreningen följer sin underhållsplan och underhåll genomförs löpande. I nuläget finns inga stora underhåll eller renoveringar planerade för de närmaste åren. Inom de kommande 5 åren ska dräneringen ses över och tvättmaskiner bytas ut. Nästa större planerade underhåll är att byta tak om 10 år.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-02-23, årsredovisning för 2018 samt föreningens hemsida. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 300 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea45 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader3 960kr/år
FöreningHSB Brf Ottnaren 1938
Avgift/månad2 914:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, Digital-tv och IP-telefoni
BalkongBalkong i söderläge
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda150 kWh/Kvm och år
Andel0.83397%
Lgh.nr.1401
Lgh.nr. LMV32

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1938
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem, gruppavtal för bredband, digital-tv och ip-telefoni

Driftkostnader

El2 160kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 960kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.