SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 8B

Välrenoverad och ljus sekelskiftestvåa med stor balkong högt upp i huset. Charmfull lägenhet med stora höga fönster, knäpptyst gårdsläge, fina detaljer och runtgående planlösning. Välmående bostadsrättsförening med låga avgifter. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 082:–
Boarea61 Kvm
Andel2.11%
Våning4/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. För många det optimala läget med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och knytpunkter för kommunikation.  

 

HALL

Med hiss eller trappor upp till våning 4! Innanför dörren finns bra ytor för avhängning och hallen som sträcker sig vidare in i lägenheten går delvis att möblera. Innanför dörren har ett stengolv lagts in för att skydda mot väta och är en vacker detalj. Höga lister och ljusa väggar. 

Väggar: Målade

Golv: Enstavsparkett

 

KÖK

Stilrent kök från Kungsäterkök med gott om skåp och bra med arbetsytor. Inrett med vita släta skåpsluckor med integrerade handtag, svart stenbänkskiva och stänkskydd i vitt. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin, vinkyl samt rejäl kyl och frys. Bakom en lucka döljer sig även en kombinerad tvätt och torktumlare. Naturlig plats för en matgrupp vid fönstret. Även här höga lister och fina dörrfoder.

Väggar: Målade

Golv: Enstavsparkett

 

VARDAGSRUM

Ljust vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong! Generös takhöjd och stort fönsterparti med överfönster. Tack vare smart planlösning med öppning mellan vardagsrum, hall och kök så upplevs lägenheten som social, ljus och öppen. Pardörrar i glas leder ut till lägenhetens balkong, denna vänd mot föreningens innergård med utsikt och förmiddagssolen. Balkongen är den högst belägna i huset.

Väggar: Målade

Golv: Enstavsparkett

 

SOVRUM

Luftigt sovrum med högt och fritt läge. Längs ena väggen en stor garderob med skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. Rymmer en dubbelsäng och ytterligare möblemang.

Väggar: Målade

Golv: Enstavsparkett

 

BADRUM

Badrum inrett i sobra toner. Badrumsmöbler i form av kommod med ovanliggande handfat, spegel, toalett och duschhörna vägg i klarglas. Badrummet uppdaterades under 2019 med ytskikt i microcement. Under microcementen finns kakel och klinker från tidigare badrumsrenovering.

Väggar: Microcement

Golv: Microcement, golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd på vinden.

Sammanfattning av Brf Kastellet

Byggnaden med adress Kastellgatan 8B uppfördes år 1905 och år 2000 förvärvade föreningen fastigheten Kommendantsängen 7:21. Fastigheten består av 3 flerbostadshus med adress Kastellgatan 8 och 10. Föreningen upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Utöver lägenheterna har föreningen fyra attraktiva hyreslokaler. Tillsammans utgör dessa en totalyta på 3213 kvm varav 2976 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen är medlemmar i samfällighetsföreningen Kastellet/Risken varav BRF Kastellets andel utgör 55,8 procent. Samfälligheten förvaltar över tvättstuga och soprum.

 

TOMTRÄTT & FÖRSÄKRING

Föreningen äger marken och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

FÖRVALTNING

Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen i egen regi. Trappstädningen och fastighetsskötsel är lagd på entreprenad, inget ansvar ligger hos medlemmarna.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende för andrahandsuthyrning behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Hyresnämndens rekommendationer följs och föreningen beviljar andrahandsuthyrning ifall giltiga skäl föreligger. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbud avseende kabel-TV via Com Hem, ingår i avgiften. Bredband ingår ej i avgiften utan tecknas via Com Hem separat.

 

PARKERING

Boendeparkering via Göteborgs stad.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har två innergårdar, båda är nyligen anlagda av trädgårdsarkitekter. Den ena gården har en originalstenmur, fina lövträd och uteplats med trädgårdsmöbler. Det finns också cykelställ under tak. Den andra gården har en stor eldstad som möjliggör för grillmiddagar. Även här finns det trädgårdsmöbler. 

 

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens tvättstuga finns på gården. Den har en uppdaterad maskinpark med två bokningssystem. Bokningsstationerna har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera.

 

EKONOMI

Föreningen har en stabil och god ekonomi med löpande intäkter i form av hyror från både uthyrningslokaler och hyresrätt. Föreningen har idag fyra lån om totalt ca 15 mkr vilket motsvarar drygt 5 000 kr/kvm boyta vilket skall jämföras med ett genomsnitt på ca 6500 kr/kvm för Göteborg. Amortering av lånen sker enligt plan.

Föreningen planerar i dagsläget inte för några avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har tidigare genomfört både större och mindre underhåll av fastigheten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförs:

1979 El- och rörstambyte.

2002-2003 Takrenovering & uppgradering av kabelnät och ventilation.

2005-2006 Uppgradering av hiss, VVS optimering samt gårdsrenovering.

2007-2009 Installation av nya balkonger och renovering av tidigare balkonger. Omfattande förstärkningsarbeten i krypkällare och nytt gårdsbjälklag. Putsning av fasad, byte av portar samt lasering av fönster Kastellgatan.

2010-2011 Byte till säkerhetsdörrar samt trapphusrenovering.

2012-2013 Fönsterrenovering mot gården samt renovering av plåttak.

2016 OKV ventilationskontroll utfört.

2017 Uppgradering av frånluftsfläkt.

2018 Översyn av trapphus, entré, fönster och balkongdörrar.

2019 Fönsterrenovering av särskilt utsatta fönster mot gård samt ny energideklaration. Ett nytt portlåssystem med automatisk öppning och stängning av portarna installerades. Under 2019 har också en Energideklaration utarbetats. Entréportarna med tillhörande fönsterpartier slipades och behandlades med ädelträolja.

 

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har tagit fram en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017-2043. Fibernät diskuteras i styrelsen men inga beslut är tagna i ärendet. De närmsta kan även en uppfräschning av hissen i 8B komma att vara aktuell.  

I övrigt planeras inga större underhåll inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2020-03-06) och årsredovisningen för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea61 Kvm
Våning4/5
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Kastellet
Avgift/månad3 082:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda132 kWh/Kvm och år
Andel2.11%
Lgh.nr.33
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.