SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 66C

Klassisk sekelskiftestrea (möjlig 4:a) om 100 kvm med fantastiskt hörnrum och fönster åt inte mindre än tre väderstreck! Högst upp på Nordhemsbackens krön i en välhållen sekelskiftesfastighet anno 1905. Med cirka 3 meter till tak, fungerande kakelugn, vackra tak med originalstuckaturer, dekorativa spegeldörrar, profilerade listverk samt höga fönster med överljus och djupa fönsternischer. Populär förening där medlemmarna tenderar att trivas bra och bo länge. Lugn och pittoresk innergård med utsikt över staden och med Skansen kronan i blickfånget. Dessutom med Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och naturreservatet i Änggårdsbergen på bekvämt avstånd. Ej hiss.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 371:–
Boarea100 Kvm
Andel6.52%
Våning1 tr

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Över den mysiga innergården och en trappa upp i gårdstrapphuset välkomnas du in i en stor möblerbar hall med högt till tak och avhängning direkt till vänster om ytterdörren. Hallen sträcker sig genom lägenheten och blir lite av bostadens nav med öppningar och ljusinsläpp åt två håll. Väggarna är tapetserade med tapet från Mulberry och på golvet ligger ett rustikt trägolv av borstad och naturlackad ek som löper vidare genom hela lägenheten. 

Väggar: Tapetserade

Golv: Parkett

 

SOVRUM

Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger sovrummet, ett stort och luftigt rum inramat av två höga fönster med överljus, djupa fönsternischer, originalstuckatur, fungerande kakelugn och en takhöjd om cirka 3 meter. Här finns också en stor skjutdörrsgarderob för bra klädförvaring. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

KÖK

Med fin utsikt över föreningens pittoreska innergård, Linnéstadens röda takåsar och Skansen kronan som glimmar på toppen av Skansbergets lummiga grönska, ligger lägenhetens kök. Köket som kommer från Kungsäter är inrett med vita ramluckor, kromade beslag samt en mörk bänkskiva med vitt liggande kakel ovanför. Här finns gott om arbetsytor och förvaring. Maskinparken består av kyl och frys (Miele), fläkt utan motor (Fjäråskupan), varmluftsugn, induktionshäll, mikro och integrerad diskmaskin (Siemens). 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

VARDAGSRUM

Hallen mynnar ut i det första av två stora rum i fil (idag används rummet som vardagsrum, men annars passar det utmärkt som matsal). Två höga fönster med överljus vända mot söder innebär mycket dagsljus! Höga spegelpardörrar öppnar och skiljer av mot ena sovrummet. Vackra tak med originalstuckatur och takrosett samt en takhöjd om cirka 3 meter.

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

SOVRUM

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar ligger det fantastiska hörnrummet. Tre höga fönster med överljus åt två väderstreck bjuder in ljuset. Dessutom bevarad stuckatur, takrosett, profilerade lister och djupa fönsternischer. 

Väggar: Tapetserade

Golv: Parkett 

 

BADRUM

Från hallen nås lägenhetens badrum. Badrummet är helkaklat med vita kakelplattor på väggarna och ett svartvitt klinker på golvet med behaglig golvvärme. Inredningen kommer från Vedum och består av kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp och ett vägghängt högskåp. Handdukstork från Dryson samt duschhörna med tak-och handdusch från Mora. Bekvämt med egen tvättmaskin från Miele, föreningens tvättstuga nås även den smidigt en trappa ned i huset. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

ÖVRIGT

Till lägenheten medföljer två förråd, ett på vinden och ett i källaren 

Säljaren upplyser om att:

Plattan i micro roterar ej (fungerar fint i övrigt)

Eluttag samt lampa i badrumsskåp fungerar ej

3/7 spotlights över diskbänk ej fungerande (ska åtgärdas)

Brf Nordhemskrönet

 

Allmänt

Brf Nordhemskrönet registrerades redan år 1987 och fem år senare (1992) förvärvade föreningen det fina hörnhuset på Nordhemsgatan 66. Fastigheten bebyggdes 1905-1906 och består av ett flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 66 A-C. Föreningen upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt (1 422 kvm boyta), majoriteten av lägenheterna är treor och tvåor men det finns även ett par fyror. Brf Nordhemskrönet upplevs som en gemytlig förening med stort intresse och engagemang för sitt hus som hålls i mycket bra skick. Medlemmarna tenderar dessutom att trivas bra i huset och omsättningen på lägenheterna är låg.

 

Tomträtt/Försäkring

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC. Trappstädning är lagt på entreprenad och är således inget som medlemmarna själva behöver ombesörja.

 

Tv/Internetanslutning

Grundutbud avseende tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras det gentemot leverantören. 2015 lät föreningen installera fiber i fastigheten via Bredbandsbolaget. Samtliga lägenheter fick då ett fiberuttag installerat i lägenheten och bredband 100 mb/s ingår nu i månadsavgiften.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M”, kostnad cirka 700 kr/mån. På Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", gäller vardagar 07-17, 1200 kr/mån. Eller "natt-och helgkort", gäller vardagar 17-08 + helger, 600 kr/mån.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och trots stora investeringar i fastigheten under senare år uppgår de långfristiga skulderna för bokslutet 2019 till 5 728 kr skuld/kvm bostadsrättsyta vilket ligger under genomsnittlig nivå för jämförbara föreningar i Göteborg. Under 2018 såldes även en mindre yta av vinden av till två boende i föreningen som låtit bygga ut sina nuvarande lägenheter, intäkten blev på drygt 900 tkr samt en ökad avgiftsintäkt varje månad. (I dagsläget finns ingen plan på att sälja av hela vinden, men det finns givetvis en enorm potential om det skulle ske.) Avgifterna planeras att höjas med 1% i april 2020.

 

Innergård

Pittoresk innergård med gatsten, gräsmatta och lummiga gröna ytor samt en härlig stadsvy över röda takåsar och Skansen kronan som glimmar på toppen av Skansberget. För de små finns här även en liten sandlåda och på sommaren ställs det ut sittmöbler och ges möjlighet till grillning. På gården finns det också cykelparkering och plats för barnvagnar (utomhus under tak) samt ett miljörum med bra sorteringsmöjligheter.

 

Tvättstuga

I källaren (samma uppgång som lägenheten) finns föreningens tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp samt en torktumlare.

 

Renoveringar

2019 gjorde man plats för uppställning av barnvagnar samt satte in en ny torktumlare i tvättstugan. Under 2018 har taket på den låga delen av huset (mot Övre Majorsgatan) fått ny plåt samt nya takfönster och takkupor. Takbjälkar byttes ut och arbetet med att inreda vinden till bostadsyta påbörjades och slutfördes året efter. 2018 spolade och filmade föreningen avloppsstammarna, anlade en liten sandlåda på gården och utförde en OVK (Obligatorisk ventilationskontroll). Under 2015 lät man installera fiber till samtliga lägenheter (ingår i avgiften). 2014 dränerade man om mot innergården, gårdsfasaderna putsrenoverades och fönstren mot gården målades om. Nya entrédörrar sattes in i C-trapphuset och till källaren. Balkonger byggdes både mot gården och ut mot gatan, något som respektive lägenhetsinnehavare själva bekostade. 2013 dränering av grund och montering av pordränskivor mot grunden längs Nordhemsgatan och Övre Majorsgatan. 2004 byttes alla fönster i hela fastigheten ut till tidsenliga sådana. Husets stammar har både filmats och spolats kontinuerligt, stambyte skedde 1984. Se årsredovisning för mindre renoveringar och förbättringar som gjorts.

 

Kommande renoveringar

Renovering av portgång och trapphus planeras att utföras i närtid.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-06 och årsredovisning för 2018 och 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea100 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader7 300kr/år
FöreningBrf Nordhemskrönet
Avgift/månad5 371:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, tv och bredband
EldstadKakelugn
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
Andel6.52%
Lgh.nr.00009
Lgh.nr. LMV1002

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905-1906
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El4 500kr/år
Försäkring2 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
7 300kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.