SÅLD
Kungshöjd, Norra Liden 19

Sitt på terrassen och kika ut över hela Göteborgs innerstad. Lokalisera Kungsgatan, Domkyrkan, Kaserntorget eller blicka längre bort mot Liseberg. Lägenheten har en takterrass om ca 20 kvm. Lägenheten har oerhört stor potential. Idag disponeras lägenheten som en trea, men skulle gå att göra om till en fyra!

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 121:–
Boarea85 Kvm
Andel0.65580%
Våning6

Lägenhetsbeskrivning

Välkommen upp till högsta våningsplan på det runda huset på höjden! Med en 13 meter lång takterrass och utsikt som saknar ord! Lägenheten som idag är fördelad på en generös trerummare kan med lätthet skapas till en fyra för den som önskar! Här är de sociala utrymmena belagda mot den fenomenala takterrassen som löper längs hela långsidan på lägenheten, precis som en förlängning av vardagsrummet! Oavsett om du är inne eller ute så slås du av den mest fantastiska utsikten över hela Göteborgs innerstad! Du kan stå och lokalisera Kungsgatan, precis vid domkyrkan och Kaserntorget och Skansen kronan lite längre bort, däremellan mängder av röda och gröna takåsar!

 

Vardagsrum

I fil med köket ligger vardagsrummet längs med den 13 meter långa takterrassen och fönsterpartier hela vägen som ger dig fri utsikt över staden oavsett var du befinner dig. Det finns två utgångar till den stora takterrassen!

Skulle behov finnas för ytterligare ett rum kan man med fördel korta av vardagsrummet något och istället bygga ett rum i bortre delan av vardagsrummet, utrymmet finns!

 

Golv: Mattlackad ekparkett ( I halldelen ligger en grå stenklinker med underliggande golvvärme) 

Väggar: Målade

 

 

Kök

Stilrent kök i vitt och grått, med alla bekvämligheter man kan önska sig och dessutom en fantastisk utsikt när maten tillagas. Köket renoverades i sin helhet 2014, maskinparken består i induktionshäll, ugn, diskmaskin, micro, kyl/frys (siemens), Fläkt (Fläkthuskåpan) och Vinkyl (Dometic)

 

Golv: Grå klinker (golvvärme)

Väggar: Målade

 

Sovrum 

Två rofyllda sovrum, avskilda från de sociala ytorna som bägge vetter mot innergården! Det Sovrummen är jämnstora och det finns bra med förvaring i båd. I ena sovrummet finns förvaring i form av traditionell garderobsvägg. I det andra sovrummet finns även här förvaring i garderob men med skjutdörrar och elfa-hyllsystem. 

Golv: Parkettgolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Generös storlek på badrummet, vilket ger plats för både tvättmaskin och torktumlare om så önskas. Badrum med badkar, WC, Tvättställ och badrumsskåp. 

Golv: Klinker (golvvärme)

Väggar: Kakel

 

 

Övrigt: Byte av elcentral gjorde av tidigare ägare 2014, med ny jordfelsbrytare. Samtliga brytare i lägenheten byttes också mot dimningsbara.

Förråd finns i källaren om ca 4 kvm, och ett extra förvaringsutrymme i matkällaren. 

SAMMANFATTNING AV BRF NORRA LIDEN 5-23

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Norra Liden 5-23 förvärvade byggnaden 1985. Byggnaden uppfördes år 1963 och består av ett flerbostadshus vars totalyta är 15 697 kvm, varav 12 922 kvm utgörs av lägenhetsyta och 2 775 kvm av lokalyta. Föreningen upplåter 140 lägenheter med bostadsrätt, 9 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

ELAVTAL

Föreningen har s.k. kollektiv el som upphandlas gemensamt och faktureras respektive lägenhet beroende på centralt avläst förbrukning var tredje månad (på avgiftsavin) retroaktivt. 42,5 öre + Geo-vatten 0,8 öre. 

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

TV och Bredband finns att tillgå via Bahnhof. Grundutbudet för kabel-TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV eller utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

 

PARKERING

Parkering i mån av plats från 729 kr/mån. Föreningen tillhandahåller 150 egna garage- och parkeringsplatser samt fyra gästparkeringar. I garaget finns totalt 100 parkeringsplatser varav tolv platser med laddare för elbilar (installerades 2019). Föreningens medlemmar ställer sig i kö till parkeringsplatserna som hyrs ut via separata avtal. I området finns även möjlighet till boendeparkering via Göteborgs stad.

 

JURIDISK PERSON

Varje fall behandlas enskilt av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det en stor innergård med flera sittgrupper, lekplats och grillområde. Föreningen tillhandahåller även en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna.


TVÄTTSTUGA

Tvättstugorna är utrustade med moderna tvättmaskiner och torktumlare. I tvättstuga 2 finns en elvakilos maskin som kan hantera mattor. Mattor får inte tvättas i någon av de andra maskinerna. I tvättstuga 2 finns en separat centrifug.Till varje tvättstuga hör ett torkrum för hängande tvätt. I särskilda utrymmen finns varmmangel och kallmangel.Tvättutrymmena är hårt utnyttjade av medlemmarna. Tvättpass påbörjas varannan timme med början klockan sex på morgonen och sista pass klockan åtta på kvällen.

 

EKONOMI

Föreningens har en god ekonomi och låg belåning genom sin underhållsplan och långtidsbudget. De långfristiga skulderna för bokslutet 2019 uppgår till ca 25,5 msek vilket motsvarar en belåning om ca 1979 kr skuld/kvm bostadsyta. De två hyresrätterna utgör så kallade dolda tillgångar då de genererar goda intäkter till föreningen den dagen de säljs. Föreningen har idag hyresintäkter som står för så 15% av föreningens intäkter. Föreningen upprättade 2019 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2027.

Överlåtelseavgift (1 190kr) och pantsättningsavgift (476kr) tas ut enligt stadgarna och betalas av köparen.

 

RENOVERINGAR

Föreningens underhållsplan som togs fram 2018 och sträcker sig ända fram till 2047 där man således har prognostiserat kommande underhållsbehov och större renoveringar. Nedan ser man en sammanställning av de större renoveringarna under senare år.

1981 Nya balkonger installerades.

1992 Renovering av fönster och fasad

1994 Ombyggnad av tvättstuga

1997 Renovering av hissar.

2003-2004 Renovering av fönster och fasad

2006-2007 Reparation av bef. Gårdsbjälklag.

2009 Installation av sopsuganläggning

2011 Kontroll och förbättring av ventilationen.

2013 Reparation av terrasser på våning 6.

2014 Renovering och utbyggnad av återvinningsrum.

2015-2016 Renovering av fönster och fasad

2018-2019 Upprustning av dörrar och dörrpartier samt trapphus. Ny inklädnad av rör för sopsug. Upprustning av tvättstuga i form av ny tvättmaskin och renovering av torkrum. Nya säkrare grindar och porttelefonsystem samt infodring av avloppsrör.

2020 Nya led armaturer på stolpar i trädgården, entréer, hissrum och parkeringen

2020 By markbelysning i trädgården

2020 OVK och ny energideklaration

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Därefter planeras inom en 10-årsperiod byte av fasad, fönster, tak, och hissar. Föreningen ska även se över om vattenledningarna behöver bytas ut. Renovering av trapphus är planerat för 2020-2021.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-08-10 och årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea85 Kvm
Våning6
Driftkostnader6 100kr/år
FöreningBrf Norra Liden 5-23
Avgift/månad5 121:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och bredband (1000Mbit/sek)
BalkongTakterass
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda149 kWh/Kvm och år
Andel0.65580%
Lgh.nr.3194
Lgh.nr. LMV1602

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1963
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBahnhof

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 100kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.