Södra Centrum, Ebbe Lieberathsgatan 16C

Läcker studiolägenhet med stora glaspartier och imponerande takhöjd! Nyproducerad 2018 med smarta lösningar och genomtänkta materialval i social öppenhet med etage. Tidlöst kök från välrenommerade Marbodal med högkvalitativ och energisnål utrustning. Genomtänkta förvaringsmöjligheter och smakfullt inrett badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Attraktivt läge med goda kommunikationer in till city samt mataffärer, café och gym alldeles utanför porten. Bredband ingår!

fakta
Pris2 775 000:–
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift3 183:–
Totalyta51.5 Kvm
Andel0.384%

Lägenhetsbeskrivning

Södra Centrum växer fram söder om Göteborgs innerstad utmed Mölndalsån. Studio 256, ritat av Tengbom och Kanozi, är ett urbant kvarter som ligger en kort cykeltur från innerstaden, alldeles intill cykelbana och spårvagnshållplats. Studio 256 är enkelt att prata om som ett framtidens kvarter och genomsyras av arbetet för miljömässig hållbarhet där formstark arkitektur samspelar med miljövänliga material. Projektet är Svanenmärkt och följer dessutom Göteborgs Stads program för miljöanpassat byggande som ställer ännu högre krav än Svanenmärkningen.

 

HALL

Lägenheten nås via egen entré från innergården. Du välkomnas in i en toppmodern lägenhet med studiokänsla, slående takhöjd och sobra ljusa ytskikt. Omgående möts man av det härliga ljusinsläppet från tre stora fönsterpartier mot den lugna innergården och under trappan finns det plats för avhängning av jackor och skor. Lite längre in i lägenheten nås en inre hall med plats för skrivbord och byrå samt ytterligare förvaring i garderob och städskåp. 

Väggar: Målade

Golv: Vitlaserad askparkett

 

KÖK

Vidare nås det stilrena köket från Marbodal. Smarta lösningar och genomtänkta materialval fortsätter genomgående att prägla lägenheten liksom den sociala öppenheten och generösa takhöjden upp till nock. Köket är inrett med vita släta skåpsluckor som smakfullt möter en ljusgrå betongmönstrad bänkskiva. Köket upplevs extra stilrent då bänkskivan övergår till väggplatta med målade väggar ovantill. Stor matplats intill det höga fönstret med plats för många sittande gäster. Köket är utrustat med inbyggda och energismarta vitvaror från Bosch i form av häll, ugn, mikro, kombinerad kyl/frys samt inbyggd diskmaskin.

Väggar: Målade/väggplatta

Golv: Vitlaserad askparkett

 

SOVPLATS

Avskilt från de sociala umgängesytorna finns en mysig och ombonad sovplats med rum för en bredare säng och förvaring i två garderober. Här skulle man även fördelaktigt kunna dela av rummet ytterligare med en glasvägg och på så vis skapa ett separat sovrum. 

Väggar: Målade

Golv: Vitlaserad askparkett

 

LOFT/VARDAGSRUM

En stilfull trappa leder dig upp till det rymliga loftet som lämnar gott om plats för både diverse möblemang samt goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. Från loftet har man, genom de två fönster som lekfullt är placerade omlott högre upp på fasadväggen, utblick över den arkitektoniska innergården. De högt placerade fönstren gör även loftet insynsskyddat.

Väggar: Målade

Golv: Vitlaserad askparkett

 

BADRUM

Stort badrum i stilrent utförande. Helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger ett mellangrått klinker. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med handfat och duschhörna med vikbara väggar. Badrummet inrymmer dessutom en kombinerad tvätt och torktumlare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

ÖVRIGT

Lägenheten är registrerad som 1 rok i lägenhetsförteckningen med en lägenhetsarea på 51,5 kvm varav 17 kvm utgör loftarea.  

Brf Södra Fredriksdal

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades år 2014 och år 2016 förvärvades fastigheten Krokslätt 33:6. Fastigheten med adress Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C bebyggdes år 2016-2018. Fastigheten består av tre flerfamiljshus om 6-7 våningar där föreningen idag upplåter totalt 256 bostadsrättslägenheter samt ett underjordiskt garage. Sammanlagd lägenhetsyta om 11 524 kvm samt 1 449 kvm loft. I föreningens fastighet finns också 88 parkeringsplatser i garage.

Fastigheten kommer att delta i blivande gemensamhetsanläggning Göteborg Krokslätt GA 18 som kommer att bestå av garageport, garageinfart, köryta, brandport samt övriga tillbehör till garaget. Fastighetens urholkas av ett 3D-utrymme vilket avser grannfastighetens garage.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav Primär Fastighetsförvaltning, likaså fastighetsskötseln.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår samt gemensamt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

 

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

Trappstädning

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i.

 

Parkering

Föreningens 88 garageplatser hyrs ut till föreningens medlemmar mot en kostnad på 1300 kr/månad. Utav dessa är 26st elplatser (tillägg på 100 kr/månad) samt 2st handikappsplatser. Utöver bilparkering finns fyra MC-platser mot en kostnad på 375 kr/månad. I dagsläget är det svårt att uppskatta någon kötid, vid önskad avstämning hänvisar styrelsen till Primär.

Som medlem i föreningen ingår månadsavgiften för medlemskap ”Lagom” i bilpoolen ”M”, tidigare Sunfleet. Medlemskapet som har ett värde på 195 kr/månad är förbetald av föreningen till och med 2023.

 

Tv/Internet

Kabel-TV och bredbandsavtal via Com Hem. Föreningen har upphandlat ett gemensamt gruppavtal för samtliga hushåll och är inget som föreningens medlemmar kan välja bort. Snabbt och stabilt bredband (50-100 Mbit/s) via trådlös router. I gruppavtalet ingår en digitalbox med tillgång till tjänsten ”Digitalt Grundutbud”. Grundpaketet har ett värde på 608 kr/månad men styrelsen har förhandlat ner priset till 110 kr/månad. Kostnaden ligger som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften (inräknat i angiven månadsavgift).

 

Tvättstuga

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin/torktumlare. På föreningens innergård har föreningens medlemmar dessutom tillgång till en välutrustad tvättstuga med flertalet maskiner.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två bokningsbara takterrasser till förfogande för sina medlemmar. Ena terrassen är utrustad med lounge och TV och den andre med matplats och pentry. På terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Innergården är mycket arkitektonisk och välplanerad med flertalet planteringar, installationer, sittmöjligheter samt lekplats.

Som medlem har du tillgång till låst cykelparkering i garaget. Föreningen har även en gemensam cykelverkstad med mekställ, verktyg och cykeltvätt. På gården finns avspolningsplats och cykelpump.

Sopsug för hushållssopor och komposterbart finns i föreningen och återvinningsrum är beläget i garageplan.

 

Renoveringar

Då fastigheten är nybyggd finns det i dagsläget inga planerade renoveringar eller underhållsåtgärder.

 

Ekonomi

Föreningen tecknade uppdragsavtal med Skanska Sverige AB den 6:e december 2018. Skanska har svarat för samtliga kostnader och intäkter fram till avräkningsdagen 1 mars 2019. Efter avräkningsdagen står Skanska för samtliga kostnader i samband med byggnadskreditivet samt står kvar i borgen för denna kredit. Föreningens kostnader och intäkter ska därför avräknas gentemot Skanska, därav varför föreningens resultat för räkenskapsåret 2018 blir 0 kr.

Då den slutgiltiga avräkningen från Skanska till föreningen skedde den 1 mars 2019 är årsredovisningen för 2018 inte aktuell. Enligt styrelsen är intäkterna mycket goda och styrelsen planerar att förutom den löpande amorteringen göra en väsentig extraamortering i år. Per den 1 maj 2020 finns 8,8 msek i föreningens kassa. Av detta kommer 7,1 msek att användas till extraamortering vilket lämnar cirka 1,7 msek i kassan. De långfristiga skulderna uppgår före extraamorteringen till 194 msek, efter amorteringen kommer de att uppgå till 187 msek. Styrelsen arbetar även aktivt med föreningens lån och kommer inom kort att omfinansiera ett av lånen som löpt ut.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

 

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information; https://www.sodrafredriksdal.se/

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Pris2 775 000:–
Antal rum1.5 rum och kök
Totalyta51.5 Kvm
Driftkostnader4 968kr/år
FöreningBrf Södra Fredriksdal
Avgift/månad3 183:–
Ingår i avgiftenvärme, kallvatten, TV/bredband/telefoni (ej samtalskostnad) och bostadsrättstillägg
Ingår inte avgiftenKostnad för hushållsel och uppvärmning av varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
BalkongGemensam takterrass
EnergideklarationEj utförd
Andel0.384%
Lgh.nr.31013
Lgh.nr. LMV1002

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår2018
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Vatten/Avlopp768kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 968kr/år
Kostnad för hushållsel och uppvärmning av varmvatten debiteras enligt förbrukning med retroaktiv avräkning. Du behöver inte teckna ett eget elabonnemang utan föreningen har ett gemensamt. För två vuxna personer är den uppskattade elkostnaden 250 kr/månad och varmvatten 66 kr/månad, för ensamhushåll är kostnaden för varmvatten lägre, ca 42 kr/månad (enl uppgift från föreningen). Kostnaden för hemförsäkring är schablonberäknad, faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.