SÅLD
Lunden, Stavhopparegatan 5 C

På första parkett för Göteborgs skyline och möjligheten att ha Ullevi som bakgrundsmusik när gästerna huserar balkongen. Detta är en lägenhet som renoverats i perfektion! Planlösningen har ändrats och är unik för föreningen med öppen social planlösning med kök och vardagsrum i direkt anslutning. Lägenheten totalrenoverades 2018. Hiss och balkong!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift4 076:–
Boarea54 Kvm
Andel0.98943%
Våning3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Direkt i dörröppningen möts man av ljuset från två håll. Det härliga fria lägenhet med fönster åt två håll gör hall och entré oerhört ljus. Lite längre in i hallen finns en inbyggd garderob för avhägning.

Golv: Brädgolv (Oljade)

Väggar: Målade

 

Kök/Vardagsrum

Oerhört smakfullt renoverat kök från 2018. Färgsättningen är både modern och tidlös. Hela köket och vardagsrummet är utformat för social samvaro. Köksön är inte bara en social möbel utan den inrymmer både kyl och frys samt en TV (riktad mot vardagsrummet). Köket är utrustat med kyl/Frys, ugn, häll och diskmaskin. Samtliga vitvaror från 2018.

I vardagsrumsdelen finns en platsbyggd bokhylla med skåpsförvaring. Hyllan är ett smycke i sig.

Balkongen med den sanslösa utsikten. Här kan du njuta av sol från ca 15-tiden och sedan till den går ner, du kan enkelt sitta och tjuvlyssna på konserterna på Ullevi (när nu de kan komma igång igen…)

Golv: Brädgolv i original (oljade)

Väggar: Målade

 

Sovrum

Med lugnt avskiljt läge ligger sovrummet som har god förvaring i flertalet garderober längs ena kortsidan.

Golv: Trägolv (Oljade)

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet renoverades 2018. Våtrumsintyg finns. Badrummet är oerhört stilfullt renoverat med bekvämlighet såsom tvätt pelare, duschhörna bakom vikvägg, WC och handfat i kommod.

Golv: Marmor klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör 2 förråd, ett på vinden ca 3 kvm och ett källarförråd om ca 7 kvm. Alla installationer är fackmannamässigt gjorda efter bygglov och besiktningsman.

Sammanfattning av Brf Överås Göteborg

ALLMÄNT BRF ÖVERÅS I GÖTEBORG

Bostadsrättsföreningen Överås i Göteborg bildades år 1942 och består av tre fastigheter, Lunden 50:4, Lunden 51:1 samt Lunden 51:4. Byggnaderna uppfördes år 1943 med adresserna Femkampsgatan 1-3 A,B, Femkampsgatan 2-6 A,B, Stavhopparegatan 5 A-C. Föreningen förvärvade fastigheterna 1946 som idag upplåter totalt 100 bostadsrätter som tillsammans utgör en lägenhetsyta på 5 417 kvm. Samtliga byggnader totalrenoverades år 1989. I samband med renoveringen byggdes 15 nya etagelägenheter där de flesta bygges samman med lägenheten under.

 

FÖRVALTARE

HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

TV och Bredband finns att tillgå via ComHem. Grundutbudet för kabel-TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV eller utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 31 st egna parkeringsplatser mot en månadskostnad på 500 kr/plats (2019). Som medlem anmäler man sitt intresse till föreningens vicevärd. Kötiden beror på när någon avsäger sin plats och är därmed svår att fastslå I området finns även boendeparkering mot en kostnad på 600 kr/mån.

 

JURIDISK PERSON

Varje fall behandlas enskilt av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det en mysig innergård med två gemensamma grillplatser och en boulebana. Utemiljön gjordes om helt under sommaren 2004 och är mycket fin. Föreningen har även ett hobbyrum och ett basturum som finns att tillgå för medlemmarna. Bastun bokas i en separat kalender. Utöver detta finns även tre tvättrum, tre cykelförråd och tre soprum.


TVÄTTSTUGA

De tre tvättrummen är placerade på källarplan i varsin huskropp. I varje tvättrum finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I tvättstugan på Femkampsgatan 2B finns även en maskin för tvätt av mattor.

 

FÖRRÅD

Till varje lägenhet tillhör vind- eller källarförråd och i många fall både och. Till de större lägenheterna tillhör ibland ett större förråd. Utöver dessa finns det sex externa förråd som kan hyras av medlemmarna.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och man har en bra framförhållning genom sin underhållsplan. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 35,6 msek vilket motsvarar en belåning om ca 6 566 kr skuld/kvm bostadsyta. Under 2018 beslutade föreningen att flytta sina lån till en annan långivare med bättre ränta. Under 2018 höjdes även avgifterna med 2 procent i syfte att stärka ekonomin inför kommande nödvändiga renoveringar i enlighet med den underhållsplan som tagits fram. Under 2019 var avgifterna oförändrade och dagsläget finns inte heller några beslutade avgiftsförändringar. Föreningen går årligen med positivt resultat som avsättning för kommande underhåll.

 

 

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som tagits fram tillsammans med HSB. Under 1989 totalrenoverades fastigheterna och stambyte utfördes, kommande stambyte beräknas vara nödvädig år 2040. I samband med totalrenoveringen 1989 installerades hissar i de totalt 12 uppgångarna och etagelägenheterna byggdes.

Under 2018 har föreningen utfört byte av en värmepump, uttjänta takfläktar samt reparationer på bl.a. hissarna. Ommålning av trapphus och byte av trapphusbelysning påbörjades. Inom den närmsta femårsperioden planeras byte av tak, fönster, ytterdörrar, entrépartier och fasadbeklädnad.

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning år 2018/ 2019 och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea54 Kvm
Våning3
Driftkostnader2 970kr/år
FöreningHSB Brf Överås Göteborg
Avgift/månad4 076:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
Andel0.98943%
Lgh.nr.14
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1943
Byggnadsår kommentarRenoveringsår 1889
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 250kr/år
Försäkring1 720kr/år
Total driftkostnad 2 970kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.