Nedre Johanneberg, Sylvestergatan 10

Charmig citytvåa i stilrent utförande med en stor dos karaktär kvar från byggåret. Här mixas tidlös charm med klassiska men ändå moderna inslag. I detta hem är det bara att flytta in och trivas. Här erbjuds ett kvalitativt och renoverat boende med en mängd bevarad och återskapad charm i form av brädgolv, spegeldörrar, stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer, gammaldags kallskafferi och platsbyggd förvaring. Balkongen som vetter mot söder delar du endast med närmsta grannen. Med ett perfekt läge, längst in på lugn återvändsgata, ligger lägenheten trots sin närhet till stadskärnans puls väldigt lugnt och fridfullt. Brf Sylvester 10 är en mycket välmående bostadsrättsförening med god ekonomi och välskött fastighet. Blygsam avgift om endast 1887 kr!

fakta
Pris3 650 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift1 887:–
Boarea58 Kvm
Andel2.31%
VåningBv

RUMSBESKRIVNING

Nedre Johanneberg är verkligen en av Göteborgs centralaste oaser, med hela stans utbud och puls bara ett stenkast från dörren. För studenten är det dessutom bara ett par minuters promenad till Chalmers. Fira av Frölunda när de tar SM-guld vid Poseidon, njut av uteserveringarna, nattlivet, shoppingen och restaurangerna runt knuten, eller slappna av vid Näckrosdammen och dess blommande Rododendron. Eller varför inte bara njuta av en kopp te på balkongen, längre än så behöver man ju faktiskt inte gå...

 

Hall

Hallen som möter dig är liten men öppen och med bra plats för avhängning direkt innanför dörren samt fint ljusinsläpp från vardagsrummets stora fönsterparti rakt fram. Bakom en fin gammal trädörr gömmer sig en stor garderob med plats för mycket förvaring. 

Väggar: Putsade/Målade

Golv: Ekgolv

 

Vardagsrum

Rakt fram från hallen breder det stora och luftiga vardagsrummet ut sig. Ett stort spröjsat fönsterparti sätter tonen för rummet som har plats för både soffa, fåtölj och byrå. Väggarna är alldeles nymålade i vitt och på golvet ligger ett ekgolv som löper vidare in i lägenhetens inre hall och sovrum. 

Väggar: Målade

Golv: Ekgolv

 

Sovrum

Stort och luftigt sovrum med fantastiskt fin förvaring i form av platsbyggda garderober som löper längs med ena kortsidan av rummet. Även detta rum karaktäriseras av det stora spröjsade fönsterpartiet som påminner om byggåret. 

Väggar: Målade

Golv: Ekgolv

 

Kök 

Mot innergården ligger lägenhetens kök inrett i klassiskt utförande med luckor och skåp målade i en snygg mörkgrå nyans. Ovan köksbänken i ek är det kaklat i vitt. Köket får sitt ljus från ett spröjsat fönster med imponerande nisch, djup nog att krypa upp i. Intill fönstret är det gamla kallskafferiet bevarat med litet fönster och fantastiska förvaringsmöjligheter. Maskinpark i form av spishäll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Från köket leder en speglad och djup dörrnisch dig ut till balkongen som ligger vänd mot söder och föreningens innergård (delas med grannlägenheten). 

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

Badrum 

Helkaklat badrum i tidlöst utförande med vitt kakel på väggarna och gråmelerat klinker på golvet. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, stor kommod med ovanliggande handfat, spegel, tvättmaskin, golvvärme samt en stor duschhörna med vikbara glasväggar. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.  

Angiven boarea är enligt uppmätning. I lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som 49kvm. 

Brf Sylvester 10

 

Allmänt

Brf Sylvester 10 registrerades redan 1998 och året efter förvärvade de fastigheten Johanneberg 4:19 med adress Sylvestergatan 10. Föreningen upplåter idag 29 bostadsrätter (föreningens sista hyresrätt såldes under 2019). Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1st 1rok, 17 st 2rok och 11st 3rok. Utöver lägenheterna har föreningen även en lokal som hyrs ut till företag. Tillsammans utgör dessa en totalyta på 2 273 kvm. Vind och källare används som lägenhetsförråd, på vinden finns även föreningens tvättstuga.

 

Tomträtt/Försäkring

Föreningen äger marken och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts via Husjuristerna.

 

Tv/Internet

Grundutbud avseende kabel-tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Comhem men tecknas separat.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”S”. Ansökan görs via trafikkontoret Göteborg.

 

Gemensamma utrymmen

På vinden ligger föreningens gemensamma tvättstuga.

 

Ekonomi

Föreningen har en god och stabil ekonomi med löpande intäkter i form av hyror från uthyrningslokalen. Föreningens sista hyresrätt såldes under 2019 och hjälpte till att finansiera fönsterbyte och relining, därmed behövde inga nya lån tas upp. Föreningens belåningsgrad ligger enligt bokslutet för 2018 på låga 3 859kr skuld/kvm bostadsrättsyta vilket ligger under den genomsnittliga nivån för jämförbara föreningar i Göteborg (6000kr/kvm). Föreningen har ett bra kassaflöde och god likviditet. Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Renoveringar

1979 genomgick fastigheten en större renovering då bland annat el- och rörstammar byttes, hiss installerades, fasaden putsades om och balkongerna renoverades. På senare år har det genomförts både större och mindre underhåll på fastigheten. I årsredovisningen finns en utförlig beskrivning av dessa, här nedan redovisas några av de större underhållen:

2005 lades tegeltaket om. 2013 fogades fasaden om mot Sylvestergatan/Ålandsgatan. 2015 utfördes omläggning av plåttak och 2017 genomfördes putsning och tilläggsisolering av brandväggsfasad. 2019 genomfördes relining av husets huvudstammar. 2020 installerades nya fönster i gammal stil.

Kvarstår är att relina rören från huvudstammarna ut till gatan. Detta planeras till hösten och kapital finns avsatt för att finansiera även detta. I övrigt inget större underhåll planerat, föreningen för diskussion om att renovera trapphusen, men inga beslut tagna.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-13 samt årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 650 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea58 Kvm
VåningBv
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Sylvester 10
Avgift/månad1 887:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
BalkongDelad balkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda136 kWh/Kvm och år
Andel2.31%
Lgh.nr.04
Lgh.nr. LMV1004

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.