SÅLD
Nedre Johanneberg, Viktor Rydbergsgatan 23

Minutiöst renoverad 3,5:a, färdigställd 2019, med en optimalt planlösning och en fantastisk känsla för färg, form och materialval. Bostaden kombinerar ett nybygges fräschör med en äldre fastighets charm. Lägenheten består genomgående av tidsenliga originaldetaljer så som stuckaturer och spegeldörrar, de vackra och charmiga rundade lister vid golv och runt dörrar, fönsterbänkar i sten och vacker fungerande öppen spis. Köket är helrenoverat med sobra färg och materialval och utformat för den stora familjen med plats för större matbord med plats för många.

fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift4 342:–
Boarea98 Kvm
Andel6.14123%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

Nedre Johanneberg är verkligen en av Göteborgs centralaste oaser, med hela stans utbud och puls bara ett stenkast från dörren. Njut av uteserveringarna, nattlivet, shoppingen och restaurangerna runt knuten, eller slappna av vid Näckrosdammen och dess blommande Rododendron. Närheten till stadens puls till trots, ligger lägenheten väldigt lugnt och fridfullt. Perfekt för en rofylld kopp te på balkongen. 

 

Hall

En mindre smal hall som öppnar upp sig i en större inre hall. I ytterhallen finns plats för avhängning av både skor och jackor. På gränsen in mot inre hallen ligger en större klädkammare med plats för mycket, här är förvaringen byggd hela vägen upp till tak.

Golv: Klinker i granitkeramik.

Väggar: Målade

 

Innerhall

Ytterhallen öppnar upp sig till en stor öppen innerhall, som familjen idag använder som ett mindre allrum. Ljuset flödar här från två håll.

Golv: Ljust brädgolv

Väggar: Målade

 

Kök

Köket är helt nyrenoverat från grunden 2019. Två höga fönster i rakt västerläge ger köket ett enormt fint ljusinsläpp. Man har låtit köksbänken följa den brutna vägglinjen mot fönstren. Vilket skapar en harmoni till rummet. Färgsättningen är sober och materialvalen är noga utvalda. Köksstommar från IKEA och luckor från Custom Kitchen, en massiv kalkstensskiva med ett litet uppvik är pricken över i:et. Vitvaror består i Kyl/frys (fullstora) från Electrolux, extra bred spis från SMEG, fläkt från Fjäråskupan och inbyggd diskmaskin från Electrolux

Golv: Ljust brädgolv

Väggar: Målade

 

Balkong

Från Köket nås balkongen som ligger med ett fantastiskt kvällssolsläge högst upp! Solen kommer runt 13:30 sommartid och finns med oss till sent in på kvällen!

Föreningen har beslutat att bygga nya stora balkonger för de medlemmar som är intresserade. (Balkongen kommer att bekostas av varje enskild medlem.) Måtten kommer att vara 2x5 m. 

 

Vardagsrum

I fil med köket ligger vardagsrummet. Vackra obehandlade parspegeldörrar avskiljer utrymmena. Liksom köket ligger alltså vardagsrummet i västerläge med ett stor fönster med mycket ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerad tack vare sin kvadratiska form.

Golv: Ljust brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum 1

Stort sovrum som idag är avdelat till även ett arbetsrum. Avdelningen är semipermanent och går att ta bort för den som önskar utan större åverkan. Här finns platsbyggda garderober som rymmer det mesta i klädväg. Sovrummet ligger med ett skönt österläge.

I arbetsrummet stoltserar en fungerande öppenspis, en vacker bevarad detalj.

Golv: Ljust brädgolv

Väggar: Målade

 

Lilla sovrummet

Lägenhetens andra sovrum ligger i husets burspråk och får en fantastisk ljusinsläpp och utsikt över hustaken i Nedre Johanneberg.

Golv: Ljust brädgolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Äldre badrum men i fint skick. Stort badrum med plats för både badkar och tvättmaskin om så önskas.

Golv: Plastmatta

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm. En halvtrappa upp från lägenheten ligger föreningens gemensamma takterrass om ca 6kvm. Denna får nyttjas av alla medlemmar, men används ändå sparsamt.

Sammanfattning av Brf Göken 4:4

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Göken 4:4 bildades år 1991 och äger fastigheten Johanneberg 4:4 med adress Viktor Rydbergsgatan 23. Fastigheten består av ett flerbostadshus som byggdes år 1929, föreningen förvärvade fastigheten år 2001. Föreningen upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt (ca 75 kvm) Byggnadens totalyta är 1 654 kvm varav all yta utgörs av lägenhetsyta. Utöver lägenhetsytorna förfogar föreningen över ett garage på 16 kvm.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband via ComHem ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen förfogar över ett garage på 16 kvm som hyrs ut ett år i taget till medlem som lägger högst anbud. I övrigt har föreningen inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över en trivsam innergård som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill. Medlemmarna erbjuds dessutom utomhusmiljö via föreningens gemensamma takterrass.

 

TVÄTTSTUGA

Ljus och trevlig tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. I anslutning till tvättstugan finns även en WC.

 

EKONOMI

Föreningen är sedan länge välskött och väl omhändertagen där god ekonomi tillsammans med en välskött fastighet borgar för trygghet bland medlemmarna. Dessutom bidrar hyresrätten och garageplatsen till de totala intäkterna. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 3400 000 MSEK vilket motsvarar en belåning om ca 3300 kr skuld/kvm bostadsyta. Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Föreningen kommer att göra en större tak och fasadrenovering under hösten 2020, vilket kommer att innebära en större utgift för föreningen, det kan bli aktuellt att ta upp ett mindre lån för att finansiera renoveringen. Föreningen kommer att jobba för att avgifterna inte ska behöva justeras, men det kan komma att bli en mindre uppjustering av avgifterna.

 

RENOVERINGAR

År 2017 tog föreningen tillsammans med SBC fram en underhållsplan som sträcker sig fram till 2027. Enligt underhållsplanen planerar föreningen för större underhåll de närmaste åren. Under åren 1989-1991 genomfördes en omfattande renovering av fastigheten vilken bland annat innefattade underhåll av VVS, tekniska delar, gemensamma utrymmen och lägenheterna. Nedan följer ett urval av större åtgärder gjorda under senare år:

2020 Renovering av tak och fasad.

2017 Fönsterbyte bottenvåning, underhåll av ventilationssystem samt översyn av värmesystem.

2016 Installation av brandvarnare samt automatljus i trappuppgång, utförande av ventilationskontroll.

2014 Renovering av tak.

2009 Renovering av balkong ut mot gatan.

2008 Utförande av ny energideklaration och radonmätning. Upprustning av tvättstugan i form av ny utrustning.

2006-2007 Totalrenovering av hiss samt plåtinklädnad av skorstenar.

2004 Installation av 12 balkonger och 2 takterrasser.

1989-1991 Större renovering av fastigheten som omfattade underhåll av tekniska delar, VVS, gemensamma utrymmen och renovering av lägenheter.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Underhållsplanen som är framtagen för fastigheten.

Tak och fasadrenovering kommer att utföras under hösten 2020. Detta kommer att göras i samband med balkongbyggnation, för att på så sätt utnyttja resurser i form av ställningar etc.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-04-07 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Boarea98 Kvm
Våning5
Driftkostnader4 700kr/år
FöreningBRF Göken 4:4
Avgift/månad4 342:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Ingår inte avgiftenHushållsel
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda116 kWh/Kvm och år
Andel6.14123%
Lgh.nr.15
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring2 300kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 700kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.