SÅLD
Kungshöjd, Arsenalsgatan 8B

Arsenalsgatan - en välkänd del av Göteborgs stadsbild. Här uppe på toppen av Kungshöjd ligger en rymlig sekelskiftestvåa med lugnaste gårdsläge och stor balkong med himlen som närmsta granne. Charmfull och stilrent renoverad med bevarad sekelskiftescharm. Dessutom låg avgift i en synnerligen välmående och lågt belånad bostadsrättsförening.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 456:–
Boarea70 Kvm
Andel4.00289%
Våning4/4

Lägenhetsbeskrivning

Läget i stan är ett av de mest populära. Göteborgs Stads arbete med att bygga ihop stadsdelarna Kungshöjd och Linnéstaden har resulterat i ett nytt levande område kring Esperantoplatsen. Men det är inte slut där, just nu håller Göteborg på att åter vända ansiktet mot havet genom projekten Stenpiren och Skeppsbron. Från Stenpiren tar båten dig vidare ut till Göteborgs södra skärgård under sommarmånaderna. Närmre havet mitt i stan får man leta efter!

Arsenalsgatan kantas av borgliknande byggnader från tidigt 1900-tal. På gatan, reser sig föreningens rustika tegelfastighet. Inne på innergården är läget om möjligt ännu lugnare och högst upp i gårdshuset är himlen din närmsta granne. 

 

Hall

Fyra trappor upp i gårdshuset på högsta plan. En nätt hall med praktisk förvaring i gammal nisch och möjligheter till avhängning.

Golv: Marrakechklinker

Väggar: Målade 

 

Vardagsrum/Kök

I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket placerat. Tidlöst och smart planerat med fokus på funktion och stil. Köket insatt 2012 med vita ramluckor och rostfria skålhandtag, kaklat stänkskydd, massiv ekbänkskiva och rostfria vitvaror. Tack vare öppna hyllplan och smart utformning upplevs köket som luftigt utan att göra avkall på bänkytor eller förvaring. Köket är fullt utrustat med vitvaror från: Varmluftsugn (Electrolux), Induktionshäll (Whirlpool), Fläkt (Electrolux), Kyl/frys (Extra högt - Samsung 2019), Diskmaskin (IKEA), Mikrovågsugn (IKEA).

Golv: Schackrutigt laminat / Vitlaserat originalgolv

Väggar: Vitmålade

 

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med höga fönster mot gården. Charmiga detaljer med rundad vägg mot trapphuset och litet skafferifönster. Stort nog att enkelt inrymma en matplats i anslutning till köket och en soffgrupp. Bevarade originalgolv och spegeldörrar. Generös takhöjd på över 3 meter. 

Golv: Vitlaserat originalgolv

Väggar: Vitmålade

 

Sovrum

Bakom en bevarad spegeldörr finns lägenhetens sovrum som är rymligt och luftigt tack vare stort fönsterparti och glasad dörr till balkongen. Gott om förvaring i höga vita garderober längs ena väggen. Även här charmiga detaljer som stuckatur, fotlister och takrosett. 

Golv: Vitlaserat originalgolv

Väggar: Slätspacklade och målade under 2020

 

Balkong

Med utgång från sovrummet finns lägenhetens balkong som byggdes till 2016 och gav lägenheten ett ytterligare rum under sommarhalvåret. Här finns förutsättningar till odling, frukost eller lunch i gassande sol och kvällar under den bara himmelen. Solen skiner på balkongen från tidig morgon till ca 13 under sommarhalvåret. 

 

Badrum

Badrummet renoverades under 2012 och gjordes i klassiskt tidlös stil med nedtonade färg- och materialval. Utformningen är praktisk med dubbelhandfat, avsedd duschyta bakom glasbetong och vikbar duschvägg i glas. Spotlights i taket och förvaring i stor kommod med lådor samt väggfast skåp. Under 2020 installerades ny fuktstyrd badrumsfläkt. 

Golv: Svart klinker (Underliggande golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Tvättavdelning

I innerhallen mellan badrum och kök finns idag ett utrymme som används som tvättavdelning och klädkammare. Smart utformad tvättavdelningen innehållande tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna, båda inköpta 2018 och väggfast inredning. Golvet lades om under 2020 och i samband med detta installerades en vattenläckagevarnare.

Golv: Klinker (Ej underliggande våtskikt)

Väggar: Vitmålade

 

Övrigt

Lägenheten disponerar ett källarförråd (ca 4 kvm)

Föreningsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen Arsenalsgatan 8 förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 41:11 1988. Byggnaden uppfördes under åren 1910-1911. Föreningen upplåter totalt 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Fastighetens totalyta utgör 1865 kvm, varav 1710 kvm är lägenhetsyta och 155 kvm utgör lokalyta.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts av HSB.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar där ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen ligger på entreprenad och är inget som de boende behöver engagera sig i.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

Parkering

Föreningen har tre parkeringsplatser på innergården mot en kostnad på ca 525 kr/mån och tillämpar ett kösystem för dessa. I övrigt gäller boendeparkering inom området C4 mot en kostnad på ca 680 kr/mån och ansöks via Göteborgs stad.

 

Internet/TV

Grundutbudet av TV-kanaler från Com Hem ingår i avgiften. Bredband är fördraget in i lägenheten i form av fiber och går att teckna till ett förmånligt pris.

 

Gemensamma utrymmen

Cykelparkering är belägen i fastighetens källare. På gården erbjuds ytterligare cykelparkering under tak samt tillgång till ett barnvagnsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner.

 

Innergård

Föreningens innergård är väl tilltagen i storlek och inrymmer i dagsläget parkeringsplatser, cykelgarage samt sopstation.

 

Ekonomi

Föreningen har en mycket stabil ekonomi och är lågt belånade med en total belåning på endast 3,5 mkr vilket motsvarar en belåning om 2046 kr/kvm och ligger därmed långt under snittet i Göteborg. Under 2006 omvandlades tidigare lokalyta till lägenhetsyta vilket bidrog till ett tillskott till föreningens kassa och möjlighet till att betala av föreningens lån. Under 2008 avyttrades även vinden och 2 vindslägenheter byggdes och gav ytterligare en god inkomst till föreningens kassa. 2009 omvandlades ett av trapphusen till bostadsyta och föreningen har på så sätt möjliggjort för maximal avgiftsbelagt yta. Den kvarvarande lokalytan utgör en dold tillgång då den vid en uppsägning från hyresgästen tillfaller föreningen och därmed skulle kunna ombildas och avyttras. Föreningen har en stabil kassa.

Årsavgifterna ligger på en låg nivå i genomsnitt 433 kr per kvm. Inga planer på att förändra avgifterna finns i dagsläget.

 

Renoveringar

1988 gjordes ett stort arbete där man drog om all el, bytte ut avloppstammarna samt vattenledningar. Sedan dess har många arbeten genomförts på fastigheten, nedan följer ett urval:

2001 totalbyte av fjärrvärmecentral.

2007 fogade man om fasaden mot Arsenalsgatan. Målade om samtliga fönster och plåtar. Bytte räcken på balkongerna.

2008 byggdes två vindslägenheter och plåten på taket tvättades och rostskyddsmålades. Hiss installerades i trapphuset mot Arsenalsgatan.

2010 OVK besiktning genomförd och godkänd.

2014 Ommålning av trapphus samt hydrofibrering av fasad mot Arsenalsgatan. Rostskyddsmålning av balkongramar och konsoler.

2015 Byte av samtliga porttelefoner och svarsapparater i lägenheterna. Tvättning och ommålning av husets yttertak genomfördes på den gamla delen.

2016 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt samt installation av 5 nya balkonger mot gården.

2017 Nya fönster och balkongdörrar mot gata.

2019 Byte av armaturer, och stamspolning (utan anmärkning) Brandskyddskontroll genomförd. OVK utförd men inväntar slutbesiktning efter ett par anmärkningar.

 

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig 15 år fram i tiden. I dagsläget planerar föreningen inte för några större renoveringar utan mindre underhåll för att behålla fastighetens goda skick.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2018/2019 och föreningens kontaktperson 2020-05-04. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea70 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningArsenalsgatan 8
Avgift/månad2 456:–
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel4.00289%
Lgh.nr.12
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910-1911
Byggnadsår kommentarFastigehetens projekterades 1909, uppfördes 1910-1911
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.