SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 10

Stilsäkert renoverad sekelskiftestvåa på en av Linnéstadens bästa adresser! Ett oerhört charmigt och välplanerat hem med en mängd fina detaljer bevarade och varsamt återskapade i form av stuckatur, takrosett, profilerade lister, stavparkett i fiskbensläggning och stora djupa fönsterpartier med fönsterbrädor i sten. Tidlöst kök med handmålade skåpluckor och bänkskiva i kalksten. Dessutom omdragen el med snygga strömbrytare och uttag från Eljo Renova. Med grönskande Skansberget i väst och den mysiga innergården i öst ligger lägenheten både lugnt, ljust och insynsskyddat. Runt om i kvarteret finns det något för alla samtidigt som gatan hyser ett behagligt lugn. Välmående bostadsrättsförening med låga avgifter. Ej hiss.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 760:–
Boarea58 Kvm
Andel1.95%
Våning1tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. För många det optimala läget med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och knytpunkter för kommunikation. Ett område man gärna bor kvar i - länge!

 

Hall

Kliv in genom porten och följ husets stentrappa en våning upp. Bakom en säkerhetsdörr välkomnas du in i hallen som sträcker sig genom lägenheten och blir lite av dess nav med öppningar och ljusinsläpp åt två håll. Innanför dörren finns det plats för avhängning av jackor och skor. En skön känsla infinner sig på direkten. Takhöjden är luftig, golven nyslipade och väggar och snickerier nymålade i sober färgsättning.

Väggar: Målade

Golv: Stavparkett 

 

Sovrum

Till vänster om hallen nås sovrummet, väl avskilt från de sociala umgängesytorna ligger det perfekt placerat med fönster mot innergården. Alldeles lagom stort med plats för dubbelsäng och sängbord samt bra förvaring i tre garderober som löper längs med ena väggen, handmålade i en gröngrå nyans. Dessutom smart förvaring från golv till tak i form av platsbyggda hyllplan i en nisch strax innanför dörröppningen. 

Väggar: Målade

Golv: Ekparkett 

 

Kök

Mot innergården ligger det nyrenoverade köket, totalrenoverat under 2019. Lika tidlöst som klassiskt med gott om förvaring och arbetsytor i vinkel, handmålade köksluckor i grågrön nyans, kromfärgade knoppar i tidstypisk stil, bänkskiva och bakkantlist i Jura kalksten, stilfulla armaturer och integrerade vitvaror. Ett stort tvåluftsfönster med överljus släpper in förmiddagssolen och intill fönstret finns det plats för matbord. Den generösa takhöjden förhöjer rymden i rummet som ramas in av gråmålade lister och snickerier samt djupa fönsternischer. På golvet ligger en fin stavparkett i fiskbensläggning och väggarna är vitmålade. Maskinpark i form av Smegspis, fläktkåpa, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Nyindragen el med uttag och strömbrytare från Eljo Renova samt extra vägguttag för till exempelvis micro i skafferiet. 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett

 

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med högt till tak, stuckatur, takrosett, djupa fönsternischer och höga fotlister. Rummets regelbundna form gör det lätt att möblera och här ryms både soffa, soffbord, fåtölj, skrivbord och/eller ett matsalsbord för 4-6 personer utan problem. Vitmålade väggar i kontrast mot gråmålade lister och snickerier ger en neutral bas att inreda efter och på golvet ligger stavparkett i fiskbensläggning från byggåret. Genom två höga fönster med fint överljus blickar du ut över grönskan och Skansen kronan som glimmar på toppen av Skansberget. 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett

 

Badrum

I anslutning till hallen ligger badrummet, inrett med vitkaklade väggar och en gråmålad plastmatta på golvet. 2019 valde nuvarande ägare att fräscha upp badrummet genom att måla mattan och byta ut inredningen som består av toalett, kommod med handfat (2020), spegel, vägghängt högskåp och duschhörna. 

Väggar: Kaklade

Golv: Plastmatta

 

Övrigt 

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd beläget i samma trappuppgång

Angiven boarea är enligt uppmätning. I lägenhetsförteckningen står lägenheten registrerad som 55kvm

Föreningen delar två trivsamma innergårdar där de boende kan träffas och umgås. I markplan inunder lägenheten finns en gemensam tvättstuga med god tillgänglighet. Cykelställ finns på gården samt soprum med källsortering. 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea58 Kvm
Våning1tr
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Kastellet
Avgift/månad2 760:–
Ingår i avgiftenvärme,vatten, tv (grundutbud)
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda132 kWh/Kvm och år
Andel1.95%
Lgh.nr.41
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.