SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 72 A

Himmel, tegelväggar och röda plåttak! Det är vad du ser utanför fönstren på Nordhemsgatan 72. Oerhört välplanerad och rymlig trea i ett av Linnéstadens absolut mysigaste kvarter. Magisk utsikt åt två håll. Bevarade spegeldörrar, ljusa brädgolv, höga fotlister, stuckatur, kakelugn. Stort sällskapskök och två stora balkonger.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 861:–
Boarea89 Kvm
Andel2.89%
Våning3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Nordhemsbacken är som ett landmärke i Linnéstaden! Bara vackra hus  kantar gatan upp till Nordhemsskolan. Här mitt i backen ligger denna ljuvliga trerummare med sina dubbla balkonger, bevarade sekelskiftesdetaljer och fungerande kakelugn. Lägenheten ligger på tredje våningen (ej hiss). Barnvagnar och cyklar parkeras smidigt i ett kombinerat barnvagns/cykelrum som nås från gatan.

 

Hall

Hall med bra avhängningsmöjligheter i direkt anslutande walk-in closet. Redan i hallen möts man av den välbevarade sekelskiftescharmen med bevarade trägolv och listverk.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade i brutet vit

 

Klädkammare

I direkt anslutning till hallen ligger en väl tilltagen walk-in closet, smart inrett med hyllsystem och plats för byråer.

Golv: Laminatgolv

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum

Från hallen når man genom bevarade parspegeldörrar det väl tilltagna vardagsrummet. Höga fönster i rakt västerläge. De ljusa golven, de höga listerna, stuckaturerna tillsammans med de gröna väggarna skapar karaktär. Från vardagsrummet nås det stora gjutjärnsbalkongen ut mot Nordhemsbacken, balkongen ligger i gassande västerläge och med otrolig mysig utsikt över tak och grönskan ner mot slottsskogen.

Golv: Ljusa brädgolv

Väggar: Målade gröna ( Farrow and Ball, French Grey)

 

Sovrum I

Stort sovrum med behaglig färgsättning. Ljusa originalbrädgolv, varmt vita väggar en fungerande kakelugn! Rummet ramas in av bevarade stuckaturer och listverk.

Golv: Ljusa brädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Kök

Köket renoverades i sin helhet 2016. Köket ligger med härligt utsiktsläge och utgång till en stor balkong med morgonsol! Köket är byggt i vinkel och färg och materialval är noga utvalt. Skåpen går en i en ljusgrå nyans som kontrasteras väl av det vita kaklet som går hela vägen upp till tak. Bänkskiva i ljus komposit.

Golv: Trägolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Sovrum II

Tyst och lugnt sovrum med gårdläge och utsikt! Stort fönsterparti åt öst och vackra inramningar med stuckaturer och listverk.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade i grått (Jotuns Dremminge)

 

Badrum

Klassiskt inrett badrum i grått och vitt. Här finns duschhörna med smarta vikväggar, WC och tvättställ i kommod. Direkt innanför dörren finns en kombinerad tvätt och torktumlare från Bosch. Förvaring finns förutom i kommoden även i ett smalt högskåp och med två hyllplan för öppen förvaring ovan tvättmaskin.

Golv: Grå klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Cykelrum och barnvagnsförråd nås från gatan. Från porten i 74:an nås föreningens egna sopsortering, här finns kärl för glas, plast, papper mm.  

SAMMANFATTNING AV BRF NORDHEMSGATAN 72-74

Allmänt

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

Förvaltare

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. (From 2021 kommer den tekniska förvaltningen att läggas ut på entreprenad.)

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

Tv/Internet

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

Innergård

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykel och barnvagnsförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

Tvättstuga

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

Ekonomi

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 21 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8 500 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter. Föreningens hyreslokal bidrar med intäkter till föreningen. Föreningen har en stark kassa om ca 4,0 msek med pengar avsedda till kommande renoveringar och löpande kostnader.

Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget.

 

Renoveringar

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar

2020 Taken har renoverats och målats.

2017 Sågs föreningens fasader mot innergårdarna över med ny puts, målning av fönster, byte av stuprännor samt att nya armaturer köptes in och sattes upp på fastigheten

2016 Byttes dörrar till samtliga trappuppgångshus ut

2012 Genomfördes dräneringsarbete och renovering av innergårdar på nr 74. Nya ytterportar installerades till båda gårdarna

2010 Byggdes nya balkonger mot innergården

2007 Genomfördes större underhåll av tak, fasad, fönster och dörrar

1996 Byggdes råvinden om till lägenheter

 

Kommande renoveringar

En underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetats fram tillsammans med Sustend AB och följs. De närmst kommande åtgärderna är att man ska måla om taket och relina avloppsstammarna. På sikt planeras även att se över trappuppgångarna. Kostnaden för åtgärderna beräknas täckas av föreningens kassa och löpande intäkter.

 

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-27 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea89 Kvm
Våning3
Driftkostnader6 960kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad4 861:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassF
Energiprestanda187 kWh/Kvm och år
Andel2.89%
Lgh.nr.7205
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El5 160kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 6 960kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.